CHP Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu’nu tanıttı

CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, parti binasında düzenlediği bir basın toplantısı ile 'Cumhurbaşkanlığı aday tanıtım' programı düzenledi. CHP'nin ortak adayı Ekmelettin İhsanoğlu için düşüncelerini dile getiren Saim Özkan, son olarak ise İhsanoğlu'nun özgeçmişini gazetecilerle paylaştı

CHP Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu’nu tanıttı
04 Temmuz 2014 Cuma 07:58

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Çerkezköy İlçe Başkanı Saim Özkan, partisinin 'Cumhurbaşkanlığı Aday Tanıtımı' için basın toplantısı düzenledi. CHP ve MHP’nin ortak adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında görüşlerini belirten Saim Özkan, daha sonra İhsanoğlu'nun özgeçmişini kamuoyu ile paylaştı.
EŞİT MESAFEDE BİR KİŞİ
Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nu CHP'nin aday gösterme nedenini anlatan CHP İlçe Başkanı Saim Özkan, "Cumhurbaşkanlığı aday belirlemesinde, tüm partiler gibi CHP'de diğer partilerle ve STK'larla görüşmüştür. Yoğun görüşmeler sonucunda tüm eğilimleri ve gereksinimleri tespit ettikten sonra Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu adı ortaya çıkmıştır. Ekmeleddin Bey, MHP tarafından da kabul görmüştür. İki partinin aynı isim etrafında birleşme nedeni; Cumhurbaşkanı adayının partiler üstü, devlet adamı niteliğinde, barış dilinin kullanan, herkese eşit mesafede durup kucaklayıcı bir kişi olmasıdır."diye konuştu.
CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ
Çatı aday Ekmelettin İhsanoğlu'nun, uluslararası saygınlığı olan yüksek bir diplomat ve bilim insanı olduğuna işaret eden Saim Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: "Unutulmaması gereken konu şudur ki; biz devlet başkanı seçmiyoruz! Erdoğan, devlet başkanı olma hevesiyle topluma bu yönde algı yaratmaya çalışıyor. Biz, anayasaya uygun tarafsız, partiler üstü, toplumun her kesiminden destek alabilecek bir Cumhurbaşkanı seçeceğiz."
CHP İLÇE DESTEKLİYOR
CHP Genel Merkezi'nin aldığı çatı adayı kararını desteklediklerini vurgulayan Saim Özkan şunları dedi:"CHP Çerkezköy İlçe örgütü olarak, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti Meclisimizin aldığı kararı destekliyoruz. Bundan sonraki tüm gayretli çalışmalarımız adayımızın tanıtımı yönünde olacaktır. Bu çalışmalarımızda Çerkezköy Halkını da yanımızda görmek istiyoruz."
EKMELETTİN İHSANOĞLU KİM DİR?
Basın açıklamasında kısa açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Adayı Ekmelettin İhsanoğlu'nun özgeçmişini kamuoyu ile paylaşan Saim Özkan, "CHP Genel Merkezimizin sayın Ekmelettin İhsanoğlu ile ilgili olarak hazırlamış olduğu özgeçmişi, tanıtım bilgilerini sizinle paylaşmak isterim" dedi. İşte Özkan'ın kamuoyu ile paylaştığı Prof. Dr. Ekmelettin İhsanoğlu:
1-26 Şubat 1943 yılında, babasının görevli olduğu Kahire'de doğdu.
 Mısır'da Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktora yaptı, doktora sonrası çalışmalarını İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde tamamladı, 1984'de profesör oldu.
2- Görevleri
- İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri (2005-2013) Demokratik seçimle gelen ilk genel sekreterdir. İslam İşbirliği Teşkilatı içinde, Bağımsız Daimi İnsan Hakları Komisyonu, Bilim Teknoloji ve Gelişim Organizasyonu, Kadınları Kalkındırma Özel Kuruluşu'nu kurdu.
- İslam Tarihi, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)'nın Genel Direktörü (1980-2004)
- İÜ (İstanbul Üniversitesi) Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü'nü kurdu (1984), Türk Bilim Tarihi Kurumu Başkanı (1989)
- İstanbul Üniversitesi Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi Müdürü.
- UNESCO ve Harvard Üniversitesi'nde çalıştı.
- Milletlerarası Bilim ve Felsefe Tarihi Kurumu (JUHPS) Başkan Yardımcısı (1997), Başkan (2001-2005)
- Uluslararası Bilim ve Felsefe Kurumu Başkan Yardımcısı (1977)
- Paris'te bulunan Uluslararası Tıp Tarihi Kurumu Üyesi.
DÜNYACA TANINAN BİR BİLİM ADAMI
3- Birleşmiş Milletler Teşkilatı Kalkınma Programı tarafından verilen 'Yenilik İçin Güney-Güney İşbirliği Ödülü (2008)
4- Dünyaca tanınan bir bilim tarihçisidir. Bilim tarihine yaptığı kalkılardan dolayı Alexandre Koyre Madalyası ile ödüllendirilmiştir. Koyre Madalyası, bilim tarihinde sıradışı ve çığır açan çalışmalar yapan bilim adamlarına verilmektedir.
5- UNESCO İbni Sina Bilim Madalyası.
6- T.C. Cumhurbaşkanı tarafından verilen Devlet Üstün Hizmet Madalyası (2000)
7- Adına Uluslararası ödül verilen tek Türk bilimadamadır. Uluslararası Bilim Tarihi ve Felsefe Kurumu tarafından 'İhsanoğlu Altın Madalyası Ödülü' oluşturulmuştur. İlk ödül, Barselona Üniversitesi'nde bir bilim adamına (2009), ikinci ödül Manchester Üniversitesi'nden bir bilim adamına verilmiştir (2013), Madalya dört yılda bir verilmektedir.
8- 20'nin üzerinde dünya üniversitelerinde Fahri Doktora ünvanına sahip.
9- Çok sayıda kitap ve makalesi bulunmaktadır.
10- İngilizce, Arapça, Fransızca ve Farsça bilmektedir.
11- Evli ve üç çocuk babası.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.