CHP demokrasimizin teminatı olmaya devam edecektir

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 94. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

CHP demokrasimizin teminatı olmaya devam edecektir
11 Eylül 2017 Pazartesi 15:08

BENİM İKİ BÜYÜK ESERİM VAR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak, mesajında şu ifadelere yer verdi: ‘Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet’i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ demiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.
9 EYLÜL 1923 TARİHİNDE ‘CUMHURİYET HALK FIRKASI’ KURULDU
Ata’mızın iki büyük eserinden biri olarak nitelendirdiği Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutluyoruz. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması, yurdumuzun düşman işgalinden kurtarılması ve Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının ardından Atatürk’ün önderliğinde, 9 Eylül 1923 tarihinde ‘Cumhuriyet Halk Fırkası’ kuruldu. Millet egemenliği ve milli iradeyi ülke yönetimine hâkim kılmayı esas alan CHP, 29 Ekim 1923’te yeni Türk devletinin yönetim şeklinin ‘Cumhuriyet’ olduğunu ilan etti.
EMPERYALİZM, YOKSULLUK, TEOKRASİ VE FEODALİTEYE KARŞI MÜCADELE ETTİ
Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden, bağımsız ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni kurma onuruna erişen Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için devrimler gerçekleştirdi, emperyalizm, yoksulluk, teokrasi ve feodaliteye karşı mücadele etti, yurdumuzun her yanında yollar, demiryolları, köprüler, barajlar, elektrik santralleri, çiftlikler, fabrikalar, okullar, hastaneler inşa etti. Yapılan yatırımlarla birlikte ülkemiz hızla gelişti ve kalkındı.
ATATÜRK VE CUMHURİYET SEVDALILARI
Ülkemize demokrasiyi, laikliği, kadın haklarını, hukuk devleti anlayışını Cumhuriyet Halk Partisi getirmiştir. Aynı şekilde çok partili hayata geçilmesini ve iktidar değişimini sağlayarak çok büyük bir demokrasi sınavı vermiştir. Tüm bunlar ortadayken, bazı gerici kesimler tarafından Atatürk’ün ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerini hedef alınmaktadır. Ülkemizde ve bulunduğumuz coğrafyada yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün, Cumhuriyet’i kurmakla ne kadar büyük bir devrim gerçekleştirdiğini ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti, demokrasimizi hedef alan oluşumlara, askeri darbelere ve teröre karşı dimdik durmuştur. Atatürk ve Cumhuriyet sevdalılarının desteğiyle CHP gelecekte de demokrasimizin teminatı olmaya devam edecektir.
MENSUBU OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Bu düşüncelerle mensubu olmaktan dolayı gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 94. yıldönümünü kutluyor, ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve saygıyla anıyorum.”
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.