CHP İlçe Başkanı istifa etti

Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir süredir İlçe Başkanlığı görevini yürüten Tahsin Çipli, seçim sonuçlarının ardından İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti. CHP İlçe Başkanı Çipli'nin CHP'deki oy artışına rağmen istifa etmesinin altında CHP'nin AK Parti'nin ardında ilçede 2. parti olmasının yattığı öğrenildi.

CHP İlçe Başkanı istifa etti
17 Haziran 2011 Cuma 00:00

TURAN'IN YERİNE GELMİŞTİ
12 Haziran Genel Seçimlerinin ardından Çerkezköy siyasetinde ilk istifa haberi CHP'den geldi. CHP'deki ön seçim sürecinde İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Erdinç Turan'ın yerine yaklaşık 6 aydır CHP İlçe Başkanlığı görevini Tahsin Çipli seçim sonuçlarının ardından istifa etti.
40 BİN OY HEDEFİ GERÇEKLEŞMEDİ
CHP İlçe Başkanı Çipli'nin istifasının altında CHP'nin ilçede 2. parti olması ve hedeflenen 40 bin oy sınırına ulaşılamamasının yattığı kulislere sızarken, CHP İlçe Başkanlığı görevinden ayrılan Tahsin Çipli'nin yerine İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Metin Kurt'un vekaleten baktığı da öğrenildi.
4 YILDA CHP OYLARI NE OLDU?
2007 Genel Seçimlerinde Çerkezköy genelinde %25.26 olan CHP'nin oy oranı son yapılan Genel Seçimlerde %35.27'e yükselmesine ve yaklaşık 19 bin oy artışına rağmen İlçe Başkanı Çipli'nin görevinden partisinin  İlçe genelinde 1. olmadığı gerekçesi ile ayrılması Türk Demokrasi Hayatı'na geçecek erdemli bir davranış olarak kayıtlara geçti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.