CHP İlçe Teşkilatı Muhtarları dinledi

Mahalle muhtarları ile Gabralı Otel’de düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, muhtarlardan mahallelerin sorunlarını ve taleplerini dinlerken, yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında da mahalle muhtarlarına bilgi verdiler

CHP İlçe Teşkilatı  Muhtarları dinledi
25 Kasım 2014 Salı 07:28

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, İlçe Yönetimi ve Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör mahalle muhtarları ile kahvaltıda bir araya geldi. Yeni İlçe Yönetimini tanıtan Başkan Demir, bundan sonra CHP örgütünü sıra dışı etkinliklerde görüleceğini ifade ederek, “Örgütlenme faaliyetlerinde farklı şeyler yapacağız. Mahalle Komiteleri ve Temsilcileri, Mahalle Evleri kurarak halkın Belediye’ye ulaşmasını, sorunlarını ve taleplerini aktarmalarını sağlayacağız” dedi.

YÖNETİM İLE MUHTARLAR TANIŞTI

Kahvaltı programında konuşan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, göreve geldikleri tarihten bu zamana kadar kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ettiklerini ziyaret ettiklerini belirterek, “Kamu kuruluşlarının yanı sıra siz muhtarlarımızla da ayrıca bir araya gelmek istedik. Yeni yönetimimizi sizlere tanıtmak amaçlı bugün burada toplandık” dedi.

DOĞRU İLETİŞİM İÇİNDE OLACAĞIZ

Demir konuşmasının devamında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile beraber aynı doğrultuda çalışacaklarını vurgulayarak, “Vahap Başkan ile doğru iletişimde olarak Çerkezköy menfaatine çalışacağız. İlçe Yönetimi halkın sesi olmak için, halkın arasına girecek. İlçe Yönetimi olarak en az 10 kişiden oluşan Mahalle Komiteleri kurarak, mahallede halk toplantıları gerçekleştirip, halkın sorununu birinci ağızdan dinleyeceğiz. Bu komitelerde her siyasi görüşten insanlar olabilecek. Mahallesine sahip çıkan, sorunları ile ilgilenen herkes yer alacak. Komitelerin kurulmasının ardından Mahalle Temsilcileri oluşturulacak ve ardından mahalle toplantıları yapılacak. Yapılacak toplantılarda Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcılarımız, muhtarlarımız ve Belediye Meclis Üyelerimiz de yer alacak” ifadelerini kullandı.

PROJELERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Demir, “Belediye olarak sizlere sunduğumuz tüm projelerimizi gerçekleştireceğiz. Özellikle Mahalle Evleri projesini gerçekleştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Daha çok ev hanımlara hitap eden projemiz tüm mahalleliye hitap edecek. 5 yıl sonra karşınıza çok başka Çerkezköy’le gelmek istiyoruz” diye konuştu.

DİRSEK TEMASI DEĞİL, KOL KOLA GİRDİK

İlçe Başkanı Hasan Demir, İlçe Yönetimi olarak Belediye ile dirsek temas aralığında değil kol kola girdiklerini söyleyerek, “Stratejik Plana dahil edilmiş tüm çalışmalar Mart 2019’da hazır olacak. Biz 65 milyarlık borcun altına sığınmıyoruz, gerekirse Çerkezköy menfaatine daha da fazla borcun içine gireriz ve öderiz. Kendimizi halka açtık ve sosyal belediyecilik anlamında ne gerekiyorsa da yaparız” diye konuştu.
 
AKAY’IN VAADLERİ GERÇEK OLACAK
 
Belediye Başkanı Vahap Akay’ın seçim vaadlerinin hepsinin 2019 Mart’ından önce hayata geçeceğini ve Başkan Akay’ın vatandaşın karşısına yeniden çıktığı zaman seçim beyannamesinde yazılan her şeyin yapılmış olacağı noktasında kararlı olduğunu belirten İlçe Başkanı Demir, “Muhtarlarımız bizim için çok önemli. Kendilerinden mahalleleri ile ilgili ne türlü talep ve istek varsa aktarmalarını istiyoruz” ifadelerini kullanırken, Belediye Başkan Yardımcısı İmdat Özgör ise Belediye yönetimi olarak mahalle muhtarlarına ve vatandaşlara kapılarının her zaman açık olduğunu belirterek, “Bu sizinle üçüncü buluşmamız. İki kahvaltı ve bir yemekte bir araya gelerek, istek ve taleplerinizi dinledik. Önümüzdeki süreçte yine sizler ile bir araya geleceğiz. Çerkezköy’ü birlikte yönetmek, sorunlarını birlikte çözmek için sizlerle sık sık bir araya geleceğiz” dedi.

TEMEL SORUNLARA NEŞTER VURACAĞIZ
 
Bu dönem mahallelerin temel sorunlarına neşter vuracaklarını ifade eden İlçe Başkanı Hasan Demir, İlçe Teşkilatı olarak kendilerinin, Belediye Başkanı ve ekibinin daha yaşanabilir ve modern bir Çerkezköy için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getireceğine dikkat çekerek, “Herkes üzerine düşen sorumluluğu layıkı ile yerine getirdiği zaman zaten tüm sorunlar ve meseleler çözülür” açıklamasında bulundu.

KESİNTİLER İÇİN TEPKİ KOYUN
 
Kızılpınar ve Veliköy’de elektrik kesintilerinin gündeme getirilmesinin ardından konuşan İlçe Başkanı Hasan Demir, kesintilerin kaynağının Belediye değil Tredaş olduğunu belirterek, “Burada vatandaşlar olarak hepimize görev düşüyor. Tredaş’a, Kaymakamılığa, BİMER’e bu sıkıntıyı anlatalım, şikayet edelim. Bizler de bu sorunun takipçisi olacağız ve her ortamda dile getireceğiz ama vatandaşlar olarak tepki koyulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
 
DURAK SORUNU GÜNDEME GETİRİLDİ
 
Bazı mahalle muhtarlarının minibüs ve servis durakları ile ilgili talepte bulunması üzerine ise Başkan Yardımcısı İmdat Özgör, Büyükşehir Yasası ile birlikte bu konunun Büyükşehire geçtiğini ve kendilerinin bu talepleri ilettiğini belirtmesi üzerine İlçe Başkanı Hasan Demir, kendisinin de konunun takipçisi olacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.