CHP İlçe Teşkilatı'ndan Ankara çıkarması

CHP'nin kuruluşunun 84. Yıl dönümü nedeni ile Ankara'da düzenlenen kutlama programına Çerkezköy CHP İlçe Teşkilatı tarafından 4 otobüs kaldırılarak, kutlamalara iştirak edildi.

CHP İlçe Teşkilatı'ndan Ankara çıkarması
11 Eylül 2007 Salı 08:17

CHP İlçe Başkanlığı görevine yeniden atanan İlçe Başkanı Fedahi Güvenveİlçe Teşkilatı'nın organize ettiği Ankara çıkarmasına Çerkezköy İlçe Teşkilatı 4 otobüs ile katıldı.
Cumartesi gece 23.00 sularında Çerkezköy'den hareket eden CHP kafilesi sabaha karşı Ankara'ya vararak, CHP Genel Merkez Yöneticileri ve partililer ile birlikte Anıtkabiri ziyaret ettiler.
Kuruluş yıldönümü kutlaması nedeni ile bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet'in içeriden kaynaklanan saldırılara, kuşatmalara karşı savunulması gerektiğini belirterek, "Yozlaşmış, içeriği boşaltılmış, biçimsel bir kalıba dönüştürülmüş bir demokrasi anlayışıyla Cumhuriyetimiz ve ulusal birliğimiz tehdit altındadır" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal başkanlığındaki heyet, CHP'nin 84. Kruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.
Bu yılki kutlama etkinliği kapsamında ziyarete, Ankara'ya davet edilen il ve ilçe teşkilatları, CHP'li belediye başkanları ile partililer ve vatandaşlar da katıldı.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partililer adına Ulu Önder'in mozolesine kırmızı ve beyaz çiçeklerden oluşan, üzerinde "Cumhuriyet Halk Partisi" yazılı çelenk koydu, ardından saygı duruşunda bulundu. Vatandaşların sevgi gösterisi nedeniyle güçlükle ilerleyen Baykal, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne gelerek, Anıtkabir Özel Defteri'ne özetle şunları yazdı:
"Bugün yeni bir dönemin içindeyiz. Cumhuriyetimiz içeriden kaynaklanan saldırılara, kuşatmalara karşı da savunulmak durumundadır. Yozlaşmış, içeriği boşaltılmış, biçimsel bir kalıba dönüştürülmüş bir demokrasi anlayışıyla Cumhuriyetimiz ve ulusal birliğimiz tehdit altındadır.
Birinci büyük eserin olan Cumhuriyeti, savunmak daima Cumhuriyet Halk Partisi'nin temel görevi olmuştur. Cumhuriyetimizi ve milli birliğimizi hiçbir zaman sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız."
GENEL MERKEZ ÖNÜNDE GÖSTERİ
Öte yandan kendilerini ''Demokratik CHP Hareketi'' olarak nitelendiren ve ''Parola; 999. Hedef; İktidar'' sloganıyla hareket eden CHP'li muhalifler, CHP Genel Merkezi önünde toplantı yaptılar. Burada otobüsün üzerinden meydandakilere seslenen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP'nin bugünkü yönetiminin, birisi baraj altı olmak üzere 7 seçim mağlubiyeti yaşadığını belirterek, ''Hala orada oturmaya devam ediyorlar. El insaf diyorum'' dedi.
Muhalif hareketin lideri Mustafa Sarıgül, bu hareketin kişisel bir hareket olmadığını, CHP'yi yeniden Türkiye'nin umudu yapacaklarını belirterek, Erdal İnönü, Murat Karayalçın, Hikmet Çetin ve Altan Öymen'e çağrı yaparak partiye dönmelerini istedi.
Meydandakilerin ''Baykal istifa'' sloganlarına, ''Bu güce dayanamaz, mutlaka gidecek'', ''Baykal nerede, Sarıgül burada'' sloganlarına ise ''Kaçıyor'' şeklinde karşılık veren Sarıgül, Baykal'ın laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni değil ''kendi iktidarını koruduğunu'' savundu. Sarıgül, ''Artık gitme vakti geldi'' dedi.
Partiyi halkla yeniden buluşturacaklarını, kurumların arkasına sığınmadan partiyi statükocu yapıdan kurtaracaklarını, partiyi gençleştireceklerini, liderlik sultasına son vereceklerini, partinin önüne iktidar hedefi koyacaklarını, ulusal değerler üzerinden politika yapmayacaklarını belirten Sarıgül, ''Çareyi kurumlarda değil halkta ve demokraside arayacağız'' diye konuştu.
Daha sonra Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler, CHP'nin Kuruluş Yıldönümü nedeniyle parti Genel Merkezinin kapısına kırmızı beyaz karanfillerden oluşan bir çelenk bıraktılar.
CHP Genel Merkezi'nin düzenlediği kutlama programına katılan CHP kafilesi, Pazar gecesi geç saatlerde Çerkezköy'e döndü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.