CHP Kapaklı Gençlik Kolları'ndan Uğur Mumcu anma etkinliği

CHP Kapaklı Gençlik Kolları, Uğur Mumcu'yu anma etkinliği düzenledi. CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı'nda gerçekleştirilen anma programında Uğur Mumcu'nun belgeselinin gösterimi ve Gençlik Kolları adına basın açıklaması yapıldı

CHP Kapaklı Gençlik Kolları'ndan Uğur Mumcu anma etkinliği
26 Ocak 2015 Pazartesi 18:30

 İLÇE BİNASINDA ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

 

 Uğur Mumcu'nun 22. ölüm yıldönümü dolayısıyla CHP 24 Ocak saat 19.00'da Kapaklı Gençlik Kolları, İlçe Teşkilatı'nda bir anma programı düzenledi. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Uğur Mumcu'nun belgesel gösterimi gerçekleştirildi.

 

UĞUR MUMCU ÖLÜMSÜZDÜR

 

Belgesel gösteriminin ardından, Uğur Mumcu'nun 22. ölüm yıldönümü nedeniyle CHP Gençlik Kolları'nın hazırlamış olduğu basın açıklaması Cumhuriyet Halk Partsi Kapaklı Gençlik Kolları Başkanı Barış Özdemir tarafından okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Tam bağımsız bir Türkiye’nin, gericiliğe karşı mücadelenin, cesur gazeteciliğin, laikliğin, demokratlığın simgesi olan Uğur Mumcu’nun hunharca katledilişinin 22. yılı bugün. Her yıl Ocak ayında olduğu gibi yine bir Adalet ve Demokrasi haftasındayız ve bu yıl da “Uğur Mumcu Ölümsüzdür” diyerek devrimci gazeteci Uğur Mumcu’yu hasretle anıyor ve bu faili meçhul cinayetin işlendiği böyle bir günün 22. yılında ülkemizin o karanlık yüzü ile bir kez daha yüzleşiyoruz."

 

KATLEDİLDİ

 

Açıklamalara devam eden Özdemir, “Mafya ve siyaset ilişkisine, teröre, yolsuzluğa, kökten dinci akımlara karşı, somut belgelere dayalı çalışmaları ve yayınladığı eserleriyle hayatını derin yapıların ortaya çıkarılmasına adayan Uğur Mumcu, bu yapıların ortaya çıkmasından endişelenenler tarafından katledilmiştir.” dedi.

 

UĞUR MUMCU’YU UNUTTURMAYACAĞIZ

 

Uğur Mumcu’yu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade eden Gençlik Kolları Başkanı Barış Özdemir, “Yokluğuyla geçen bunca sürede ulusumuzun içindeki Uğur Mumcu sevgisi hiç bitmediği gibi inandığı değerler ve ona duyulan bu sevgi her geçen gün daha da arttı. Her 24 Ocak’ta Mustafa Kemal’in 'Sakıncalı piyadesi' Uğur Mumcu’yu sevgi ve özlemle anarken, Atatürk ilke ve devrimlerinden asla ödün vermediğini, gerçekleri ve doğruları yılmadan savunduğunu, cesaretin ve saydamlığın simgesi olduğunu, kalemini demokrasi ve doğruluktan yana kullanırken, ellerinin bir an bile titremediğini anlatacağız. Cumhuriyetin kazanımlarının tehdit altında olduğunu yazdığını, ülkemiz üzerine oynanan oyunları kalemiyle açığa çıkardığını, bugün yaşananların aksine yolsuzlukların üzerine gitmekte, belgeleriyle ortaya koymaktan, dillendirmekten hiçbir zaman çekinmediğini, her türlü haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin üzerine cesurca gittiğini haykıracağız.” sözleriyle ideolojilerinin ne denli sağlam olduğunu vurguladı.

 

FAİLLER KARANLIKTA KALMASIN

 

Faili meçhul cinayetlerin sadece Uğur Mumcu’yla sınırlı kalmadıklarını belirten Barış Özdemir, diğer demokrasi şehitlerinin cinayetlerine de değinerek “Faili meçhul cinayetler için parmak oynatmayanların; kitapları, sözcükleri, eylemleri, düşünceleri tutuklattığı bugünde aslında ülkemizde bundan 22 yıl öncesine göre değişen hiçbir şeyin olmadığını bir kez daha görüyoruz. Bugün Mumcuların, İpekçilerin, Aksoyların, Kışlalıların, Göktepelerin ve Dinklerin failleri hala karanlıkta bekliyor” dedi.

 

SAYGI VE HASRETLE ANIYORUZ

 

Açıklamalarının sonuna yaklaşan Özdemir, “Daha nice Mumcuların yetiştiği ve faili meçhul tüm cinayetlerin aydınlatıldığı bir Türkiye özlemi ile katledilişinin 22. yılında, bir gün bile olsa gerçeği söylemekten vazgeçmeyen ustayı saygı ve hasretle anıyoruz .” dedi.

 

ALİ GAFFAR OKKAN’I DA UNUTMADILAR

 

24 Ocak 2001’de suikaste kurban giden Ali Gaffar Okkan’ a da değinen Özdemir, ” Ayrıca bugün Gaffar Okkan suikastının da 14. yılı. Diyarbakır'da tüm yurttaşların saygısı ve sevgisini kazanan; Diyarbakır Emniyet Müdürü iken halen faili meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüş polis müdürü Ali Gaffar Okkan'ı da saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
gurur duyuyoruz.. - 9 yıl önce
kapaklida chp yi temsil eden genclere tesekkur ederiz cizgileri cok guzel..