CHP muhtarlar ile biraraya geldi

Seçimlere kısa bir süre kalan Tekirdağ ilçe, belde ve köylerinde görev yapan muhtarlar ile Çorlu'da biraraya gelen CHP Milletvekili Adayları, CHP iktidarında muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından ödeneceğini ve aylıklarının da asfari ücret düzeyine yükseltileceğini kaydettiler.

CHP muhtarlar ile biraraya geldi
10 Haziran 2011 Cuma 00:00

DÖRDÜN ALTI OLURSA İSTİFA EDECEK
Çorlu'daki bir otelde yapılan kahvaltılı toplantıya CHP İl Başkanı Kadir Albayrak ile birlikte CHP Milletvekili Adayları ev sahipliği yaparken, toplantının açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Kadir Albayrak, çok yoğun bir çalışma içine girdiklerini, ilçe ilçe, belde belde, köy köy dolaştıklarını belirterek, "Biz hedefimizi 6 koyduk. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Hedefimiz 6 tane çıkarmak ama 4 tanenin altını ise başarısızlık sayar, görevimden ayrılırım" dedi.
AKBULUT'A HODRİ MEYDAN!
Konuşmasında eleştiri oklarını AKP 1. Sıra Adayı T. Ziyaeddin Akbulut'a yönelten İl Başkanı Albayrak, "Ben 4 tanenin altında çıkarırsam görevimden ayrılacağım. Sayın Akbulut kendisi AKP 1 tane de kaldığı zaman Milletvekilliği görevinden istifa edebilecek mi?" dedi.
ADAYLAR KONUŞTU
İl Başkanı Albayrak'ın ardından CHP 6. Sıra Adayı Ayhan Civan, 5. Sıra Adayı Şerafettin Kurt, 4. Sıra Adayı Gülferah Güral ile 3. Sıra Adayı Emre Köprülü kısa birer konuşma yaptılar. Ardından kürüye CHP 2. Sıra Adayı Dr. Candan Yüceer çıktı. Konuşmasına, Tekirdağ'ın kamu yatırımlarından ve KÖYDES'ten az destek aldığını vurgulayarak başlayan Dr. Yüceer, "Gerek eğitim, gerek sağlık ve gerekse çevre sorunlarında Tekirdağımız az destek alıyor" dedi.
BİZDE RANT, İHALE VE YANDAŞ YOK
Bunun sorumlusunun iktidar partisi olduğunu belirten Dr. Yüceer, CHP iktidarında bu tablonun Tekirdağ lehine değişeceğini belirterek, "Çünkü bizim projelerimiz insan odaklı projeler. İçinde ihale, rant, rüşvet olmayan, yandaş olmayan projeler" dedi.
MUHTARLARA MÜJDE
CHP iktidarı döneminde muhtarların SGK primlerinin devlet tarafından karşılanacağını, asgari ücret kadar maaş verileceğini ve gerek Belediye Meclislerinde gerekse de İl Özel İdaresi yatırımlarında muhtarların söz sahibi olacağının altını çizen Dr. Candan Yüceer, "Muhtarlarımız CHP iktidarında hizmet ile siyasetin tam ortasında olacak" dedi.
MUHTARLAR DA KONUŞTU
DR. Candan Yüceer'in konuşmasının ardından dört muhtar söz alarak sorunlarını dile getirdiler. Gelirlerinin azlığından şikayet eden muhtarlar ayrıca köylere ayrılan bütçe ve ödeneklerin yetersiz olduğunu belirterek, ihtiyaçlarını ikili ilişkilerini kullanarak Belediyeler üzerinden karşılamaya çalıştıklarını ifade ettiler.
YANLIŞ DÜZELTİLECEK
Muhtarların sorunlarını aktarmasının ardından kürsüye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP 1. Sıra Adayı Faik Öztrak çıktı. Sözlerine muhtarların seçim ile iş başına geldiğini belirterek başlayan Faik Öztrak, "Milletvekilleri de, Belediye Başkanları da, muhtarlar da seçimle iş başına geliyor. Belediye Başkanları ve Milletvekillerinin SGK primlerini devlet öderken muhtarlarınkini ödemiyor. Bizim iktidarımızda bu yanlış düzeltilecek" dedi.
MUHTARLIK EVLERİ KURULACAK
Muhtarlara hitaben "Sizler olmadan demokrasi olmaz" diyerek konuşmasını sürdüren Öztrak, CHP iktidarı döneminde muhtarların bilgisayar ve yer için Belediye Başkanlarının kapılarında beklemeyeceğini belirterek, "Mahallelerde Muhtarlık Evleri kurulacak ve ihtiyaçları Devlet tarafından karşılanacak" dedi.
ORTA DİREK İLE SORUNLARI VAR
AKP iktidarı döneminde muhtarlıkların işlevsiz bırakıldığını, sahip çıkılmadığını belirten Öztrak, "Bunlar muhtarların, küçük esnafın, çiftçinin işlevsiz kalmasını, bir güç olmasını istemiyorlar.  Çünkü bu iktidarın orta direk ile sorunu var. Onların sesinin çıkmasını istemiyor" dedi.
AKP iktidarı döneminde Türkiye'deki demokrasinin kalitesinin bozulduğunu iddia eden Öztrak, iktidar partisinin saltanatını baskı, korku ve sindirme ile sürdürmeye çalıştığını kaydetti.
VERMEDE 9. SIRADAYIZ
ALMADA İSE 54. SIRADAYIZ
Tekirdağ'ın 2 milyar TL vergi ödediğini ve ödediği vergi ile Türkiye'de 9. sırada olduğunu belirten Öztrak, "Tekirdağ'a yatırım için ayrılan miktar ise 80 milyon TL ve sırası 54. sıra. Bunun neresinde hak ve adalet var?" diye sordu. Tekirdağ'ın her yıl önemli miktarda göç aldığını, göçün Tekirdağ'ın doğu kısmında yoğunlaştığını belirten Öztrak, doğu kısmında göçten dolayı nüfusun ve sorunların artarken, batı kısmında ise işsizlik ve gelirin azaldığını ifade etti.
SONDAN 3. SIRADAYIZ
Tekirdağ'ın KÖYDES'ten yararlanan iller içinde sondan 3. sırada olduğunu belirten Öztrak, "İktidar partisi Milletvekili Uçmak dere Yolu'nu kendilerinin yaptığını, Malkara'ya okulu kendilerinin yaptığını söylüyor. Tekirdağ'daki duble yolun kendileri tarafından yapıldığını söylüyor. Bunların hepsi yalan, halkı kandırmak için. Yapılan yollar, okullar İl Özel İdaresi kaynakları ile yapılıyor,  yani Tekirdağ'ın köyleri, beldeleri için ayrılan paradan yapılıyor" dedi.
BÜYÜKŞEHİR MÜJDESİ
Tekirdağ'ın artık Büyükşehir Belediyesi olma vaktinin geldiğini belirten Öztrak, "Büyükşehir olduğu zaman ödediği verginin otomatikman %5'i Tekirdağ'a geri gelecek. Böylece sorunlar daha hızlı çözülecek" dedi.
SULANMAYAN YER KALMAYACAK
CHP iktidarında önceliklerinin Tekirdağ için gölet yapma, kapalı sulama sistemi yapma ve barajların yapımına ağırlık verme olacağını kaydeden Öztrak, "Suyu kontrol edeceğiz ve Tekirdağ'da sulama yapılmayan yer bırakmayacağız" dedi.
BAKANLIK MÜJDESİ
Konuşmasının sonunda muhtarlara ve partililere önemli bir söz de veren Öztrak, "CHP iktidarında Genel Başkan Yardımcısı olarak size söz veriyorum. Kırmızı plaka Tekirdağ'a gelecek" diyerek, CHP iktidarında kendisinin Bakan olacağını da açıkladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.