CHP oyunu arttırdı ama vekil sayısı azaldı

22 Temmuz'da yapılan Genel Seçimlerde AK Parti'nin en büyük rakibi olması düşünülen CHP'de de renkli bir seçim sürece geçirdi. Seçimlere 5-0 iddiası ile hazırlanan CHP, ancak 2 milletvekili çıkartabilirken, önceki dönem 3 olan vekil sayısını azalttı.

CHP oyunu arttırdı ama vekil sayısı azaldı
29 Temmuz 2007 Pazar 22:55

Çerkezköy'den İlçe Başkanı Fedahi Güven ve KAGİAD Başkanı Nuri Eroğlu CHP'den Milletvekili Adayı olurken, Tekirdağ, Çorlu'dan birçok tanınmış isim CHP'den milletvekili Adaylığı başvurusunda bulundu. İKİ ADAY ADAYI ÇIKTI BÖLGEDEN

CHP İlçe Başkanlığı'ndan istifa eden Fedahi Güven, Vekil Adaylığını açıkladıktan sonra İlçe Teşkilatı'nın tam desteğini alaraka, çalışmalara başladı. Kapaklı'dan ise KAGİAD Başkanı Nuri Eroğlu Aday Adayı olduğunu açıklayarak, seçim çalışmalarının startını verdi.

KAPLAN 'A ADAYIM DEDİ

Çerkezköy'den iki kişi aday adaylığını açıklarken, Saray'dan da mevcut Milletvekili Erdoğan Kaplan, yeniden aday olduğunu belirterek, "Erdoğan Kaplansız bu parti Tekirdağ'ın hangi köyüne gidip destek isteyecek. Bu yarışta ben de varım" diyerek Aday Adaylığını açıkladı.

MUHALİFLER AFFEDİLMEDİ

Listelerin Genel Merkez tarafından yapılacak olması CHP'de herkesi ümitlendirdi fakat Enis Tütüncü'nün listebaşı olacağı ve bir önceki dönem Milletvekili olan ve 'Sarıgül Hareketi'ne destek veren Erdoğan Kaplan ile M. Nuri Saygun'un listelerde yer almayacağı CHP kulislerinde en çok konuşulan konuların başında geliyordu.

LİSTELER ŞEKİLLENMİŞTİ AMA!..

CHP MKYK Üyesi Enis Tütüncü'nün ilk sırada yer alması, Çorlu adayının 2. sırada, Çerkezköy adayının 3. sırada yer alması yönünde Genel Merkez'de tam bir mutabakat sağlanırken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, kurmaylarına söylediği, "İzmir'de listelerde büyük sıkıntı yaşıyoruz. Faik Öztrak'ı İzmir'den Tekirdağ'a alalım' sözü CHP'li Adaylarda şok etkisi yaptı.

ÖZTRAK DENGELERİ BOZDU

Hazine eski Müsteşarı Faik Öztrak'ı listenin 2. sırasına koyan CHP, listenin 3. sırasını Ünal Baysan'a, 4. sırasını ise Çerkezköy'den aday olan Fedahi Güven'e verdi. CHP'de Erdoğan Kaplan ile M. Nuri Saygun'a ise listelerde beklenildiği gibi yer verilmedi. Hatta İl Başkanlığı görevinden istifa eden Burhan Karaevli bile listelere giremedi.

İLK İKİ OLDUKCA RAHATTI

Listelerin açıklanması ile kısa bir şok yaşayan CHP'liler, hemen seçim çalışmalarına başladılar. Listenin ilk iki sırasında yer alan Enis Tütüncü ve Faik Öztrak'ın seçilmesinin neredeyse hemen hemen garanti olmasından dolayı seçimde bütün yük seçilmesi zor ama ihtimal dahilinde olan Ünal Baysan ile Fedahi Güven'e bindi.

VERDİLER ÇOŞKUYU

Hatta bazı uyanıklar Ünal Baysan ve Fedahi Güven'e ara gazıda vermeyi ihmal etmeyerek, "Artık 3 garanti, 4 inşallah, 5 belki" bile demeye başladılar. Bu ara gazlarından listenin 1. sırasında bulunan Enis Tütüncü de etkilenmiş olacakki DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in Kapaklı'ya yaptığı ziyarette Gazetemiz Yazı İşleri Müdürüne yaptığı açıklamada, "Meydanlara inmeden 3 garanti 4 belki diyorduk. Ama artık 4 garanti, 5'i de alacağız. Hedefimiz 5 vekilliğin 5'ini de almak" diyordu.

GÜVEN İYİ ÇALIŞTI

Özellikle solun bu seçimlere tek parti ile girmesinin kendileri için büyük bir avantaj oluşturacağını düşünen CHP'liler, yaptıkları bütün açıklama ve söylemlerde iddialarını açıkca ortaya koyarlarken, Çerkezköy'ün CHP'den adayı olan Fedahi Güven ise çalışmalarına başladı.

Seçim kampanyası süresince iktidarı sert bir dille eleştiren, ülkenin büyük tehdit ve tehlike altında olduğunu belirten Fedahi Güven, belde belde, köy köy, kahve kahve dolanarak seçmenlerden destek istedi.

MANDALI'DAN DA DESTEK GELDİ

Özellikle Kapaklı ve Çerkezköy'de oldukca ilgi gören Fedahi Güven'in Kapaklı'da yaptığı toplantılara DSP'li Belediye Başkanı İrfan Mandalı da katılarak, destek ve moral verdi. Kapaklı'daki Düğün Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısı gövde gösterisine dönüşürken, salonda normal vatandaş sayısının az olduğu gözlerden kaçmadı. Teşkilatların katılımı ile şova dönen toplantının ardından iyice havaya giren CHP'liler 5-0 seslerini iyice yükseltmeye başladılar.

SANDIK CHP'LİLERİ ÜZDÜ

Fakat sandıktan çıkan sonuç hiç te CHP'lilerin beklediği gibi olmadı. CHP Tekirdağ'daki 5 milletvekilinin CHP ancak 2'sini alabilirken, CHP'ye teselli olarak il genelinde 1. parti olmak kaldı.

GÜVEN'İN DÖNMESİ BEKLENİYOR

Çerkezköy'de partinin oylarının artmasında önemli bir katkısı bulunan Milletvekili Adayı Fedahi Güven'in yeniden İlçe Başkanlığı görevine dönmesi ve önümüzdeki yerel seçimlere hazırlanması beklenirken, CHP'de yurt genelindeki gelişmelerin Çerkezköy'de de etkilerinin olabileceği konuşuluyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.