“CHP Türkiye’nin çınarıdır”

CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı, partilerinin 96. yıl dönümü münasebetiyle bir kutlama töreni tertip etti. Törende konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ‘’Bu sağlam temeller ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. Partimiz Türkiye’nin çınarıdır ve olmaya devam edecektir.”dedi

“CHP Türkiye’nin çınarıdır”
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Eylül 2019 Cuma 11:23


PROGRAMA YOĞUN KATILIM
9 Eylül 1923’te Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 96. Yıl dönümünü kutluyor. 96 yaşındaki partinin kuruluş yıldönümü münasebetiyle Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilatı da bir tören tertip etti. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı eski Belediye Başkanları İrfan Mandalı ve Şemsettin Dubaz, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve yönetimi, CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katılım gösterdi.
“DEMOKRASİ IŞIĞINDA İLK MEŞALEYİ CHP YAKTI”
1 dakikalık Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Ardından açılış konuşmasını Kapaklı eski Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. 2004 – 2019 yılları arasında 3 dönem Kapaklı Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mandalı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Demokrasi ışığında ilk meşaleyi yakan Cumhuriyet Halk Partisi oldu. Eğer tek partili dönemi devam ettirmiş olsaydı bugüne kadar ya padişahlıkla ya da tek adamlık sistemi ile yönetilecek olurduk. Tek partili sistemden çıkıldığında ise zaman zaman Cumhuriyet Halk Partisi’ni geçen partiler olmuştur. Eğer bu partiler Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmış olsalardı şu an itibariyle ülkemiz dünya sıralamasında ilk 10’da idi. Ama maalesef ilke ve inkılaplarından uzaklaşan her parti yavaş yavaş yok oldu. İşte partimizin kurulduğundan bu yana ayakta kalmasının, demokrasi meşalesini taşımasının sebebi budur. İyi ki bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Ben bu vesile ile tüm teşkilat yönetimimi, Cumhuriyet Halk Partilileri, Belediye Başkanlarımızı, Milletvekillerimizi ve tüm üyelerimizi kutluyorum. İnşallah ilelebet Atatürk ilke ve inkılapları ışığında siyaset yapmaya devam edeceğiz.”
“39 MİLYON 600 BİN VATANDAŞA HİZMET EDİYORUZ”
Mandalı’nın ardından kürsüye Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında 2 dönemdir Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Albayrak çıktı. CHP’nin yerel yönetimlerde başarılı olduğunu belirten Albayrak; ‘’Böyle güzel bir günde partimizin kuruluşunun 96. Yıldönümünü aynı coşku ve heyecanla, ümitle kutlamanın verdiği güzellikle sizleri selamlıyorum. 96 yıl boyunca hep ümit veren, heyecan veren ve aydınlık veren Partimizin 6 ilkesi olan Cumhuriyetçilik, Devletçilik, Laiklik, Halkçılık, Devrimcilik, Milliyetçilik bundan sonraki hayatımızda da ebediyen yol gösterici olmaya devam edecektir. Tabi ki bu sağlam temeller ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılmıştır. Partimiz Türkiye’nin çınarıdır ve olmaya devam edecektir. Yerel yönetimler Tekirdağ’da 11 belediye kazandığı zaman sağlam temeller üzerine oturmuştur. Şu anda 11 Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Bende buraya dahilim. 39 milyon 600 bin vatandaşımıza hizmet ediyoruz. Ayrıca 251 başkanımız var. Nüfusumuzun yüzde 54’üne partimize mensup belediye başkanlarımız hizmet ediyor. Ayrıca ekonomimizin yüzde 70’i bu 11 büyükşehir belediye başkanı tarafından yönetiliyor. Yani bizler yerelde iktidardayız. Eminim ki 100. yılımızda da sonraki seçimlerde de genelde iktidar olacağımıza inanıyorum. Ayrıca İzmir’imizin kurtuluşunun 97. yılı bu zaferler toplumumuzun bütün kesimlerini ilgilendiriyor. Ayrıca eğitim öğretim yılının başlangıcı sebebiyle tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılı yıllar diliyorum.” Şeklinde konuştu.
“TÜRKİYE’Yİ KURAN KURUCU PARTİ BİZİZ”
Törenin bir sonraki konuşmacısı CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun oldu. CHP’nin Türkiye’deki siyasi zemini belirlediğini kaydeden Milletvekili Aygun, ‘’Bugün 3 özel günü birlikte yaşıyoruz. Birincisi 2019-2020 eğitim öğretim yılının başlangıcı. Bu vesile ile başta öğretmenlerimiz olmak üzere öğrencilerimize başarılı bir dönem diliyorum. İkincisi ise İzmir’in dağlarında çiçekler açışının tam tamına 97. yılı. Bu vesile ile İzmirli hemşehrilerimizin de kurtuluş bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum. Bize böyle günleri yaşatan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden büyüklerimizin önünde şükranla ve minnetle eğiliyorum. Bugün sizlerle bir araya gelmemizin asıl nedeni olan Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği bir söz var. Birisi Türkiye Cumhuriyeti İkincisi ise Cumhuriyet Halk Partisi koca çınarın kuruluş yıldönümü. Birileri 5 yıl 10 yıl 20 yıl 18 der ama biz tam tamına 96 yıllık bir partiyiz. Yani Türkiye’yi kuran kurucu parti biziz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Mecliste de ilimizin ve sizlerin temsilcisi olmanın onurunu ve gururunu taşıyorum. Hak, hukuk, adalet, eşitlik, insanlar arasında ayrım olmayan parti hangisidir derseniz o Cumhuriyet Halk Partisi’dir. İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi var. İyi ki Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferiyim. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi.” dedi.
“ATATÜRK’ÜN İZİNDEYİZ”
Milletvekili Aygun’un konuşmalarının ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer söz aldı. CHP çatısı altında Tekirdağ Milletvekilliği yapmaktan gurur duyduğunu belirten Yüceer, “Bugün partimizin kuruluşunun yıldönümündeyiz. 96. yılını kutluyoruz hep beraber. Kurtuluşun ve kuruluşun partisi, vatanımızın kurtuluşunun, Cumhuriyetimizin kuruluşunun kalesi. Partimiz 96 yaşında ne mutlu bize. Ne mutlu bu ulu çınarın gölgesindeyiz tam 96 yıldır. Bir söz var diyor ki, bugün bu ağacın gölgesindeysek eğer birileri zamanında tohum ektiği için denir. Evet zamanında tohum ekenler var bu tohum demokrasi tohumu, bu tohum bağımsızlık tohumu, bu tohum özgürlük tohumu, bu tohum birlik, beraberlik, ulus olma tohumu. İşte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ve o gün o mücadeleyi veren ve mecliste Cumhuriyetin kurulması için el kaldıran o kadrolara ve o gün ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadrolarına çok şey borçluyuz. Sadece bizde borçlu değiliz elbette. Sadece bu coğrafyanın bu toprakların insanları değil tüm dünyada ezilen tüm uluslar, emperyalizmin boyunduruğunda inim inim inleyenler, tüm halklar gerçekten özgür ve bağımsız bir yaşamın da yolunu gördüler. Ne mutlu bize ki böyle onurlu bir geçmişe böyle büyük bir geleneğe sahibiz, onların mirasçısıyız. Ne mutlu bize ki kurucumuz, ilk ve ebedi genel başkanımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün izindeyiz. Bu onurlu geçmişe bu büyük geleneğe sizlerle birlikte yaşıyor olmaktan, paylaşmaktan, Atamızın izinde sizlerle beraber yürümekten ben şahsım adına ve bütün partililerim adına gurur duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Cumhuriyetimizin ilkelerini koruyan ve hayata geçirmek için gecesini gündüzüne katarak mücadele eden herkese tüm Cumhuriyet Halk Partililere, hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi, şükranlıklarımı bir daha sunmak istiyorum. Sağ olun var olun. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.
“CHP ÖZGÜRLÜKLERİN GELİŞMESİNE YÖNELİK MÜCADELE VERDİ”
Programın son konuşmacısı ise CHP Kapaklı İlçe Teşkilatı sözcüsü Şahika Çalışkan oldu. Partinin kuruluşundan kısa bir anektod paylaşan Çalışkan, ‘’CHP, ebedi Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulmuştur. Kurtuluş Savaşı’nı örgütleyen ve yürüten ‘Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamıdır. Başlangıçta ‘Halk Fırkası’ adını alan partimiz, 1924 yılında Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında da ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ adını aldı. 1927 yılında ‘Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin 4 ilkesi olarak benimsendi. CHP’nin tarihi Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihiyle özdeştir. 1935 yılından sonra önceki 4 ilkeye ‘Devletçilik ve Devrimcilik’ ilkeleri de eklendi. CHP, kurucusu ve ilk Genel Başkanı Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlığını kazandı, Cumhuriyeti kurdu, saltanatı kaldırdı, hilafete son verdi ve ulusal birliği sağladı. Hukuk, eğitim ve toplumsal alanda gerçekleştirdiği reformlarla Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni biçimlendirdi. Ulusal sanayinin ve ekonominin gelişmesine öncülük etti. 2. Dünya Savaşı sonrasında tek parti konumunun olanaklarına karşın, çok partili rejime geçiş sağlayarak öncü misyonunu sürdürdü. Parlamenter demokratik rejimin kurumsallaşmasına ve temel hak ve özgürlüklerin gelişmesine yönelik mücadele verdi.” dedi.
“ASLA UMUTSUZLUK YAŞAMIYORUZ”
Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde olduklarını belirten Çalışkan, “Dünyanın uzun soluklu birkaç partisinden biri olan CHP’de, Atatürk’ün vefatının ardından 1938’de Genel Başkanlığa seçilen İsmet İnönü 33 yıl görevini yürüttü. Genel Başkanlık koltuğuna daha sonra Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Kemal Kılıçdaroğlu oturdu. CHP bugüne kadar 35’i olağan ve 18’i de olağanüstü olmak üzere 35 kurultay gerçekleştirmiştir. Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96. Kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler, CHP’nin neferleri olarak yurdun dört bir yanında Mustafa Kemal’in devrimci ruhuyla partimizi şartlar ne olursa olsun korumaya, yaşatmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bugün, ülkemizin içinde bulunduğu koşullar ne kadar ağır olursa olsun asla umutsuzluk yaşamıyoruz. Laik Demokratik Cumhuriyetin ışığıyla ve ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh!’ ilkesiyle aydınlık yarınlara ulaşabileceğimizi biliyor ve inanıyoruz.”diyerek konuşmasını noktaladı. 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.