CHP’li gençler Soma’yı andı

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları, Soma faciasının yıldönümü dolayısıyla Çerkezköy Belediye Meydanı’nda bir anma programı düzenledi

CHP’li gençler Soma’yı andı
14 Mayıs 2015 Perşembe 16:05

 Programa CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Birol Öztürk, Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel, Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve Gençlik Kolları Üyeleri katıldı.

YÜZYILIN EN BÜYÜK İŞ FACİASI

Soma’da ki maden faciasının birinci yılında CHP Çerkezköy Gençlik Kolları tarafından düzenlenen programda Gençlik Kolları Üyeleri, taktıkları baretler ve iş kıyafetleri ile Soma faciasında hayatını kaybeden madencilerimizi andı. Programda Soma faciası ile ilgili Gençlik Kolları Üyesi Beril Buket Bağcı tarafından bir basın açıklaması okundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 canımızı yitirdiğimiz, yüzyılın en büyük iş faciasının yıldönümü bugün.

ACIYI UNUTTURMAK İÇİN BURADAYIZ

301 emekçi madencimizin acısı hala yüreğimizde. 13 Mayıs işçi katliamında Soma’da yaşamını yitiren tüm maden emekçilerimizi saygıyla anıyor, yakınlarına ve tüm maden emekçilerine bir kez daha baş sağlığı diliyoruz. Bugün; bu acıyı unutturmamak, böyle acıların bir daha yaşanamaması için buradayız.

RESMEN CİNAYETTİR

Ne yazık ki böylesine büyük bir facianın ardından sorumluların görünen bir kısmının yargılandığı Soma davası bu hali ile kamuoyunu tatmin edecek bir tablo çizmemektedir. Bu kaza mıdır? Kader midir? Hayır bu resmen cinayettir! Emekçileri güvensizliğe, taşeronlaşmaya, denetimsizliğe teslim edenlerin işlediği cinayet.

SOMAYI UNUTTURMAYACAĞIZ

Türkiye’de özellikle AKP iktidarı döneminde uygulanan politikalarla üretim, teknik bilgi ve alt yapı olarak yetersiz, deneyimi ve deneyimli uzmanı bulunmayan kişi ve şirketlere bırakılmıştır. Denetim eksiklikleriyle beraber iş cinayetlerinin Soma’da olduğu gibi katliama dönüşmesine neden olmuştur. Bir kez daha söylüyoruz, bu kaza değil katliamdır. Bu katliamın sorumluları hala hesap vermemiştir. Bu acı olayın ardından hükümet ‘bu işin fıtratında var’ açıklaması iktidarın bilim ve tekniğin ne kadar karşısında olduğunu bizlere göstermiştir. Biz biliyoruz bu kaza değil! Fıtrat değil! Kader değil! Cinayettir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Gençlik Kolları olarak SOMA’yı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” ifadelerine yer verildi.

KARANFİL BIRAKTILAR

Basın açıklamasının okunmasının ardından temsili olarak baret ve çizmenin bulunduğu sedyenin üzerine karanfil bırakıldı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.