CHP'li gençlik Kahramana tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın yeni anayasada Laiklik olmamalı sözlerine tepki göstererek bir basın açıklaması yayınladı

CHP'li gençlik Kahramana tepki gösterdi
28 Nisan 2016 Perşembe 17:20

 DÜŞÜNCESİZCE EDİLMİŞ BİR SÖZDÜR

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan tarafından yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Türkiye’de bir yaşama biçimi, toplumsal barışı sağlayan en önemli unsurlarından Laiklik ilkesinin yerine, dinsel bir tercihin yerleştirilmek istenmesi, Türkiye’nin hassasiyetleri ile oynayacak kadar düşüncesizce edilmiş bir sözdür.

BİZ UNUTMUYORUZ

Ancak ülkemizin asıl talihsizliği böyle saçma bir fikri ortaya koyanların Mustafa Kemal Atatürk’ün makamını işgal ediyor olmasıdır. İsmail Kahraman Milletvekili yeminini ederken demokratik ve laik Cumhuriyeti koruyacağına dair namusu ve şerefi üzerine söz verdiğini unutmuş olabilir ama biz unutmadık.! Unutmuyoruz! Ve Unutturmayacağız da!

LAİKLİK BÜTÜN İNANÇ VE FİKİRLERE SAYGIDIR

Laiklik o anayasaya masa başında ya da şeyhlerin dizinin dibinde değil, savaş meydanlarında yazıldı!
Laiklik; 1915-1923 arası yaklaşık 400.000 şehit, bir milyon gazinin kan bedeli olarak yazıldı anayasaya.  1923 ten 1938’e kadar olan süreçteki vatansızların çıkardıkları ayaklanmalarda yitirdiklerimiz bu sayılara katılmamıştır bile. Öncelikle laiklik bütün inanç ve fikirlere saygıdır. Birlik ve beraberlik içinde, huzur içinde, özgürce inancını yaşamanın en önemli teminatıdır!

CHP ASLA BUNA İZİN VERMEYECEKTİR

Bu ülkede Anayasa’nın değiştirilmesi dahi teklif edilmeyecek laikliği tartışmaya açmak, toplumsal barışı, birlik ve beraberliğimizi adeta dinamitlemektedir. Laikliğin kaldırılması hayalini kuranlar, yeni bir kutuplaşmanın fitilini ateşleyenler bilmelidir ki CHP asla buna izin vermeyecektir. Vermeyeceğiz!

ASLA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ

Bu ülkenin daha fazla kutuplaşmaya ihtiyacı yoktur. Bu ülkenin barışa, birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Ama hevesleri kursaklarında kalacaktır. Ve bizler, Laikliğin herkesin dinini özgürce yaşayabilmesinin güvencesi olduğunu bilmekteyiz. Böyle bir kuru gürültüye asla pabuç bırakmayacağız"

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.