CHP'li kadınlar 'Kadına Şiddete Hayır' dedi

CHP Çerkezköy Kadın Kolları 25 Kasım 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında Çerkezköy Belediye Meydanı'nda bir basın açıklaması yaparak Kadına Şiddete Hayır dedi

CHP'li kadınlar 'Kadına Şiddete Hayır' dedi
27 Kasım 2014 Perşembe 08:35

Salı günü saat 11.30'da Çerkezköy Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen programa CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Hasan Demir, Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, Gençli Kolları Başkanı Tansu Altınel ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
 
BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

Düzenlenen basın açıklamasında CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Ebru Alaca, kadınlara şiddetin her geçen gün arttığını belirterek, şiddete karşı susmayacaklarını dile getirdi. Ebru Alaca açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "2014 Türkiye' sinde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor. Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor."

İLK 10 AY'DA 255 KADIN CİNAYETİ

Kadınların hiç bir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında olduğunu sözlerine ekleyen Alaca "2013 'de 237 kadın öldürüldü. 2014'ün ilk 10 ayında bu sayı 255'e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde hayatını kaybetti" dedi.

BASKI VE ŞİDDETE KARŞIYIZ

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde, kadın mücadelesinin ve örgütlü birlikteliğinin önemini bir kez daha vurgulamak istediklerini dile getiren Alaca "Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz. Dünyanın her tarafında kadınlar,  aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyorlar. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz" ifadelerini kullandı.

KADINLAR YAŞASIN DİYE YAŞASIN KADINLAR

Alaca açıklamasının devamında "Bugün artık kabul edilemez boyutlara gelen kadın cinayetleri, güvencesiz çalışan kadınların iş cinayetleri, cinsel yönelimleri nedeniyle öldürülen bireyler, çocuk işçiler, çocuk gelinler, cinsel istismara uğrayan çocuklar olgusu; mücadelenin topyekûn, örgütlü ve dayanışma içinde yapılması gerektiğini bizlere gösteriyor. Kadınların evde, sokakta yada çalıştığı yerlerde kadın oldukları için yaşadıkları baskı, şiddet ve sömürünün arkasında ideolojik bir saldırının olduğunun bilincindeyiz ve kadınların sahip oldukları tüm farklılıklarına rağmen maruz kaldıkları sömürünün aynı olduklarını biliyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı, bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizin güçlendirerek mücadele edeceğiz. Emeğimize, bedenimize, kimliğimize sahip çıkacağız. Sevginin, huzurun, barışın ve insanca bir yaşamın yeşermesi için sesimizi daha da yükseltiyor ve diyoruz ki; kadınlar yaşasın diye yaşasın kadınlar" dedi.

PANOYA EL İZLERİNİ BASTILAR

Açıklamanın ardından Çerkezköy Belediye Meydanı'nda toplanan CHP Çerkezköy Kadın Kolları üyeleri ve destek için orada bulunan vatandaşlar 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Biz de Varız' yazılı panoya ellerine boya sürerek ‘Kadına Şiddete Hayır'ı temsil eden el izi logosunu bastılar.
 
Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.