CHP'Lİ KADINLARDAN BARIŞ GÜNÜ AÇIKLAMASI

CHP Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Çalıkan, "Savaştan arınmış bir dünyada mutluluğa, hoşgörüye ve evrensel barışa hep beraber kucak açalım diyoruz." dedi

CHP'Lİ KADINLARDAN BARIŞ GÜNÜ AÇIKLAMASI
04 Eylül 2012 Salı 08:33

CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, '1 Eylül Dünya Barış Günü' nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Çalıkan, "Savaştan arınmış bir dünyada mutluluğa, hoşgörüye ve evrensel barışa hep beraber kucak açalım diyoruz." dedi.
YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ
CHP İlçe Binası'ndaki basın açıklamasında CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez ve kadın kolları yönetim kurulu üyeleri yer aldı. Kadınların yakalarına barışı temsilen karanfil takmasının ardından açıklama yapan CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, "İkinci büyük emperyalist paylaşım savaşı 1 Eylül 1939 Nazilerin Polonya'yı işgali ile başlar. Mayıs 1945'te son bulur. Yaklaşık 7 yıl süren bu savaşta 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler, milyonlarca gözü yaşlı insanlar bıraktı. Tarihinin en acımasız kirli, kanlı savaşın başladığı gün 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak kabul edildi. Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'Yurtta barış dünyada barış' diyerek dünyada ve yurtta barışın önemini vurgulamıştı. 1 Eylül Dünya Barış Günün'de dünyanın değişik bölgelerinde farklı isimler adı altında insanlık suçu işlemeyi sürdüren ve dünyanın barışını tehdit eden tüm savaşları Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy Kadın Kolları olarak şiddetle kınıyoruz."dedi.
SAVAŞTAN ARINMIŞ BİR DÜNYA
Şiddet ve terörün anneleri en fazla üzdüğüne işarete den Şayka Çalışkan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Şiddetten ve terörden biz kadınların yürekleri daha çok yanmaktadır. Biz anneler çıkarlar uğruna evlatlarımızı kaybetmek istemiyoruz. Savaşa ve teröre ayrılan bütçenin eğitim ve farklı coğrafyada yaşayan, açkılk baş edemeyen insanlara harcanmasını istiyoruz. Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak barışçı palitikalar yerine kin şiddet dolu yolları kullanmak isteyen kişi ve kurumlarıda lanetle kınıyoruz. Şiddet ve terör örgütlerine karşı işbirliği yaparak barış ve dostluk ortamının sağlanması ve bunun süreklilik haline getirilmesini istioyoruz. Biz Atatürkçü, halkçı, cumhuriyetçi kadınlar olarak savaşlarda maşa görevi yapan ülke olmak değil, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda 'Yurtta sulh cihanda sul' fikrini tüm dünyaya yaymaya çalışan ülke olmak istiyoruz. Tüm aydın barışçıl ve sosyal demokratlardan haklı mücadelemizde yanımızda omuz omuza yürümelerini umut ediyoruz. Aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece, hepimizin kardeş olduğunu kabul ediyoruz. Savaştan arınmış bir dünayada mutluluğa, hoşgörüye ve evrensel barışa, hep beraber kucak açalım diyoruz."


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.