CHP'ye Ankara'dan atama

12 Haziran Genel Seçimleri öncesi İlçe Başkanı Erdinç Turan'ın Milletvekili Aday Adayı olmak için istifa etmesi ve İlçe Başkanlığı görevine seçilen Tahsin Çipli'nin de 12 Haziran Genel Seçimleri sonrası partisinin ilçede 2. parti olması nedeni ile görevi bırakmasının ardından İlçe Teşkilatı kendi arasında İlçe Başkanı seçemeyince devreye giren İl ve Genel Merkez İlçe Başkanlığı görevine Vahap Akay'ı atadı

CHP'ye Ankara'dan atama
16 Temmuz 2011 Cumartesi 00:00

İLÇE TEŞKİLATI BAŞKAN SEÇEMEDİ
Tahsin Çipli'nin istifa etmesinin ardından toplanan 14 kişilik İlçe Teşkilatı içinde Metin Kurt ve Uğur Duran İlçe Başkanlığı için Aday olduklarını açıkladılar. Yapılan oylamada Metin Kurt'a 7 ve Uğur Duran'a 7 oy çıkınca, Adaylardan biri de diğeri lehine feragat etmeyince iş inada bindi ve İlçe Yönetim Kurulu 2'ye bölündü.
Yönetim Kurulu'nun yarısı Kurt'a, yarısı Duran'ı desteklerken, İlçe Başkanı seçilemedi ve yetki İl Teşkilatı ve Genel Merkeze sunuldu.
AĞIR TOPLAR DEVREDE!
Burada devreye giren eski kuşak siyasetçiler ve CHP eski ağır topları son Genel Seçimlerde CHP'den Milletvekili Aday Adayı olan fakat Çerkezköy dışında oy alamayan Vahap Akay ismini ön plana sürerek, Akay lehine kulis faaliyetlerini hızlandırdılar.
İLDE SEMBOLİK OYLAMA!
Bu arada İl Teşkilatı da Çerkezköy İlçe Başkanlığı için sözde bir oylama yaparak, Metin Dönmez, Dr. İsmail Doğaroğlu ve Vahap Akay isimlerinden birisini Yönetim Kurulu Üyelerinin tercih etmesini istedi.
ÇOK OY ALAN DEĞİL
İYİ KULİS YAPAN ATANDI
Yapılan oylama sonuçlarına göre Dönmez 8 oy alırken, Akay 2 ve Doğaroğlu ise 1 oy alıyor. İlde yapılan oylamanın ardından herkes İlçe Başkanlığı'na Metin Dönmez'in atanmasını beklerken, İl Başkanı ve Genel Merkez nezdinde etkili olan isimler devreye girerek Vahap Akay'ın İlçe Başkanlığı'na atanmasını sağladılar.
YÖNETİM VE CHP'LİLER ŞOKTA
Akay'ın İlçe Başkanlığı görevine atanması mevcut İlçe Teşkilatı'nda büyük bir şok ile karşılanırken, Belediye Meclis Üyeleri de şaşkınlıkla olup biteni seyrediyorlar.
Son 5 yıldır iyi bir ivme yakalayan CHP İlçe Teşkilatı'nın tekrar eski günlerine dönmesinden korktuklarını belirten CHP'liler, "İnşallah ayak oyunları ve küçük düşünmeler yeniden başlamaz" temennisinde bulunuyorlar.
İlçe Başkanlığı görevine atanan Vahap Akay'ın önümüzdeki günlerde Yönetim Kurulu'nu oluşturarak, çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.