ÇKS başvuruları 30 Haziran’da sona eriyor

Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’nde başvuruların 30 Haziran Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini ifade etti. Toprak, çiftçilerin son günü beklemeden 2016 yılı kayıtlarını yaptırmalarında fayda olduğunu ifade etti

ÇKS başvuruları 30 Haziran’da sona eriyor
24 Haziran 2016 Cuma 16:29

“BİR AN ÖNCE KAYIT YAPTIRMAKTA FAYDA VAR”
 
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklamayla konuyla ilgili gerekli bilgileri verdiğini belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Çiftçi Kayıt Sisteminde başvurular 30 Haziran Perşembe günü mesai saati bitiminde sona eriyor. Çiftçilerimizin bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var.” dedi.
 
BAŞVURUYU YAPMAYANLAR BAZI DESTEKLEMELERDEN YARARLANAMAYACAK
 
Toprak, yapmış olduğu açıklamada, ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklarını belirtti.
 
“SON GÜNE BIRAKMAYIN”
 
Yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için de ÇKS başvurularının mutlaka yaptırılması gerektiğinin altını çizen Toprak, “Çiftçilerimiz 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar 2016 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, Ramazan Ayı’nı da dikkate alarak, muhtemel sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden Odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının il ve ilçe müdürlüklerine bir an önce başvurusunu yapmalıdır.” ifadelerini kullandı.
 
2016 DESTEKLERİNDEN FAYDALANAMAYACAKLAR
 
Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ÇKS kaydını yaptıramayanların, 2016 yılı desteklerinden faydalanamayacağını vurgulayarak, çiftçilerin 30 Haziran'dan sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacağı uyarısında bulundu.
 
ÜRETİM BİLGİLERİ GÜNCELLEMESİ 15 TEMMUZ – 15 AĞUSTOS ARASINDA
 
Çiftçilerin, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, 15 Temmuz-15 Ağustos tarihlerinde yaptırabileceklerine dikkati çeken Toprak, mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerinin üretim yılı içinde yapılabileceğini kaydetti.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.