Çöp konteynerleri yenileniyor

İlçe genelinde eskiyen, çeşitli nedenlerle zarar gören çöp konteynerleri Çerkezköy Belediyesi tarafından yenileri ile değiştirilmeye devam ediyor

Çöp konteynerleri yenileniyor
08 Mayıs 2017 Pazartesi 10:04

ÇÖP KONTEYNERLERİNİ YENİLERİ İLE DEĞİŞTİRİYORUZ
Cadde ve sokakların daha temiz tutulması için eskiyen, kullanımdan düşen çöp konteynerlerinin yerine 800 litre kapasiteli galvaniz kaplama çöp konteynerlerinin ilçe genelindeki muhtelif cadde ve sokaklara konulmaya devam ettiğini belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Hasar görmüş, yıpranmış ya da işlevini yitirmiş çöp konteynerlerini yenileri ile değiştiriyoruz. İlçemiz genelinde evlerdeki ve iş yerlerindeki tadilatlar nedeniyle çöp konteynerlerine bazı vatandaşlarımız tarafından moloz ve tadilat atıkları dökülüyor. Bu da konteynerlerimize zarar veriyor. Ayrıca çöp poşetlerinin kapalı olmaması nedeniyle de çöp konteynerlerimizin tabanlarında çöp suyundan kaynaklanan deformeler oluşuyor” dedi.
KONTEYNERLERE VE ARAÇ TEÇHİZATINA ZARAR VERİYOR
Çerkezköy Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin görevinin evsel nitelikli atıkları toplamak olduğunu belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüz ekipleri maalesef çöplerle molozları aynı araçla toplamak zorunda kaldığı için molozlar araçlarımızın teçhizatına zarar veriyor. Evsel atıklar konusunda yaşanabilecek herhangi bir sıkıntıya karşı deforme olan konteynerlerin yerine 800 litre kapasiteli galvaniz kaplama çöp konteynerleri koyuyoruz” açıklamasında bulundu.
HALKIMIZIN DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ
“Halkımızın evlerden ve iş yerlerinden çıkan moloz ve tadilat atıklarını çöp konteynerlerine atmamaları konusunda duyarlı olmasını bekliyoruz” diyen Başkan Akay, “Çöp toplama araçlarının ve konteynerlerinin milli servet olduğunu unutmamamız gerekir. Bu sebeple vatandaşlarımızdan yenileri ile değiştirdiğimiz çöp konteynerlerine sahip çıkmalarını, yerlerini değiştirmemelerini, içinde ateş yakmamalarını ve evsel nitelikli katı atıklarını attıktan sonra da konteynerlerin kapaklarını kapatmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.