Çöp torbasında büyük kavga

Üretim Tesisleri Çerkezköy’de bulunan Provel ile Koroplast firması arasında 'Doğada çözünür çöp torbası' kavgası başladı. İki markanın 'İlk ve tek olma' tartışması mahkemeye taşınırken, Provel'in Genel Müdürü Ferhat Sucu, "Haklılığımızı her yerde savunuruz" dedi.

Çöp torbasında büyük kavga
24 Haziran 2011 Cuma 00:00

Esnek ambalaj işinde faaliyet gösteren Korozo ile piyasaya yeni giren ve üretimini Çerkezköy’de gerçekleştiren Parex arasında çöp torbası kavgası çıktı.
YAPILAN ETİK DEĞİL
Parex'in son reklam filminde, "Tüm serisi doğada çözünebilen ilk ve tek marka" tabirini kullanması Korozo'yu çileden çıkardı. Korozo'nun Satış ve Pazarlama Direktörü Cüneyt Oktay, "Sadece başına 'tüm serisi' ekleyip ilk ve tek marka unvanını sahiplenmek etik değil. Ürünleri piyasadan toplatana kadar uğraşacağız" dedi.
Reklam Özdenetim Kurulu'na şikayette bulunduklarını ancak burada istedikleri sonuca varamadıklarını dile getiren Oktay, "Doğada çözünebilen ilk çöp torbasını yapan firma biziz. İlk ve tek olma iddiasını kullanmaya hakları yok" şeklinde konuştu.
DOĞADA ÇÖZÜNÜR OLMAMASINA RAĞMEN ÜRÜNLERİ SATILIYOR
Reklam Özdenetim Kurulu'ndan sonra işi Ticaret Mahkemesi'ne götürmeye hazırlandıklarını dile getiren Oktay, "Doğada çözünür çöp torbası tüketimi Türkiye'de yoğun değil. Bu yüzden 4 seri ürettik. Parex dışında piyasada Güç Plastik doğada çözünür olmamasına rağmen 2 yıldır ürünlerini satıyor. Bu da sorun." dedi.
ÇERKEZKÖY’DEKİ 20 BİN TONLUK İŞLETMEYİ HATIRLATTI
Parex markasının kurucularından Provel'in Genel Müdürü Ferhat Sucu ise, serinin tamamının doğada çözünür olduğu ilk ve tek marka olduklarını, bunu da reklamlarında dile getirdiklerini söyledi. Sucu, tüm serinin doğada çözünebilir olması için ekstra yüzde 7-8 maliyete katlandıklarını söyledi. Çerkezköy'de 20 bin ton kapasiteli çöp torbası tesisi yaptıklarını belirten Sucu, "Her yerde haklılığımızı savunuruz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.