Çorlu Belediyesi'nden asfalt seferberliği

Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yol yapım ve asfaltlama çalışmalarını Çorlu’nun çeşitli bölgelerinde eş zamanlı yürütülen çalışmalarla sürdürüyor.

Çorlu Belediyesi'nden asfalt seferberliği
22 Ağustos 2014 Cuma 07:16

ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ
Havaların ısınmasıyla birlikte asfalt ekipleri çalışmalarına hız verdi. Belediye Şantiyesi’ndeki tam otomasyonlu asfalt plentinde üretilen ve laboratuar testlerinden geçen asfalt, Çorlu'nun yollarına seriliyor.
NERELER ASFALTLANIYOR?
5 Numaralı Minibüs Güzergahı üzerinde yer alan Samanyolu ve bağlantı yollarına asfalt seren Belediye Ekipleri, çalışmalarını Havuzlar Mahallesi Türkeli Caddesi'nde sürdürüyor. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi ve Ali Kayan İlköğretim Okulu'nun civarındaki cadde ve sokaklara asfalt serimi yapıldı. Ayrıca Kazımiye Mahallesi'nde Cahit Sıtkı Tarancı ve Aşık Veysel Caddeleri'nde yol onarım çalışması yapıldı.
B. ECEVİT BULVARI ASFALTLANIYOR
Öte yandan müteahhit firmanın ekipleri çok sayıda iş makinesiyle Bülent Ecevit Bulvarı'nda hummalı bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ve şehir içi trafiği önemli ölçüde rahatlatan Bülent Ecevit Bulvarı'na binder tabakası serilmişti. Yol zemininin yerleşmesinin ardından yağmur ve kar sularına karşı mukavemet sağlayan aşınma tabakası serilmeye başlandı.
Geniş bir ekiple yürütülen çalışmaların bölgedeki trafik akışını olabildiğince az etkilemesi için en kısa zamanda tamamlanması planlanıyor. Müteahhit firmanın ekipleri ayrıca Sarılar Yolu’nda (Mimar Sinan Caddesi) plentmiks zemin kaplaması yapıyor. Bunların haricinde Çorlu’nun çeşitli yerlerinde yol onarım, yama, sathi kaplama ve kaldırım tamiri gibi çalışmalar devam ediyor. Söz konusu çalışmaları Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Ahmet Sarıkurt ve Erdoğan Demirci de yerinde inceledi.
ÇALIŞMALAR SÜRECEK
Fen İşleri Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt yürütülen çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Fen İşleri Müdürlüğü'nün programı doğrultusunda elimizdeki imkanları en verimli şekilde kullanarak, halkımızın ihtiyaç ve beklentilerine olabildiğince fazla cevap verebilmek amacıyla asfalt, plentmiks-sathi kaplama, yol onarım ve kaldırım tamiri çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam ediyor. Hem Belediye Ekiplerimiz, hem de müteahhit firma tarafından eş zamanlı olarak asfaltlama faaliyetleri yürütülüyor. Ağustos ayı içerisinde sadece Bülent Ecevit Bulvarı, Kemal Tahir Caddesi, Kemal Tahir Caddesi 2. Sokak ve Durul Sokak'ta 2.771,65 ton binder tabakası asfaltı, 4.771,95 ton aşınma tabakası asfaltı olmak üzere toplam 7.137.60 ton asfalt serimi yapıldı. Bunların yanı sıra Sarılar yolunda 11.622,60 ton plentmiks dolgu yapıldı. Hava şartları elverdiği sürece asfaltlama ve yol yapım çalışmalarımız devam edecek. Çalışmalarımız esnasında halkımızın gösterdiği sabır ve anlayıştan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.