Çorlu Kent Konseyi’nden Türk Sanat Müziği ziyafeti

Çorlu Belediyesi Ramazan etkinlikleri kapsamında Havuzlar Cumhuriyet Parkı’nda Çorlu Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Topluluğu Çorlu halkına muhteşem bir Halk Konseri verdi. Üçüncü büyük konserini veren Çorlu Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Topluluğu’nun icra ettiği şarkılara binlerce izleyici keyifle eşlik etti

Çorlu Kent Konseyi’nden Türk Sanat Müziği ziyafeti
05 Temmuz 2014 Cumartesi 07:46

Nihavent, Hüzzam, Hicaz, Rast ve Kürdili Hicazkar Makamlarından oluşan repertuarın sunumu Çorlu Kent Konseyi Eğitim, Kültür, Sanat ve Spor Komitesi Başkanı Mehtap Petek tarafından yapıldı. Koro Şefliğini Müzik Öğretmeni Yüksel Yavuz’un yaptığı konserde özellikle solistlerin icra ettiği şarkılar izleyiciler tarafından büyük beğeni ve coşkuyla dinlenerek hep birlikte söylendi.

Konserden önce kısa bir konuşma yapan Komite Başkanı Mehtap Petek sanatın hayatın ayrılmaz bir parçası olduğuna inandıklarını belirterek, “Aynı amaç ve sözlerle birlikte olduğumuz mutlu yüzlerin, gülen gözlerin ve sevgi dolu kalplerin bir arada olduğu bu güzel Ramazan gecesinde, Çorlu Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Topluluğu olarak sizlerle birlikte şarkılarımızı icra etmenin sevinç ve heyecanı içindeyiz. Çalışmalarımız için bizlere destek veren Çorlu Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne ve Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyoruz. Çorlu Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Topluluğumuzu başarılı performansından dolayı kutluyor ve Çorlu Kent Konseyi Başkanımız Ramadan Cesur’u topluluğumuza hediye takdimi için sahneye davet ederek, huzurlarınızda topluluk üyelerimizin tek tek isimlerini açıklamak istiyorum.
Koro Şefimiz Yüksel Yavuz, Solistlerimiz Cüneyt Eren, Merve Saltık, Metin Koç, İbrahim Onat, Gürel Özdoğan, Duygu Tunalı, Yaren Naz Çorlu, Sema Birol, Mümin Balçık, Elif Topçu. Koristlerimiz Ali İşcan, Ayfer Özdoğan, Cangül Kaynak Kuytak, Faruk Akçıl, Mehmet Totoy, Meral Dönmezer, İsminaz Arslan, Nazife Çorlu, Serap Yangöz, Seydanur Dönmezer, Nahide Özlem Kısacık, Nermin Bür, Sabahattin Bayındıran. İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuar mezunlarından oluşan Enstürman Ekibimiz Enstürman Şefimiz ve Kemancımız Emrah Özcan, Klarnetçimiz Cihan Erkene, Kanuncumuz Hüseyin Yamalı, Batericimiz Ercüment Yavuzçiftçi, Klavyecimiz Mustafa Özel, Darbukacımız Şeref Erkene” dedi.

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur konser bitiminde yaptığı konuşmada “ 10 ay önce amatör olarak oluşturduğumuz Çorlu Kent Konseyi Türk Sanat Müziği Topluluğumuz yaptığı düzenli çalışmaları ve konserlerimizdeki başarılı çalışmalarıyla emekleme dönemini tamamlamış bulunmakta. Önümüzdeki yıl yürüme ve koşma dönemine giriyoruz. Müzik topluluğumuz bundan sonra profesyonellik yolunda çalışmalarına devam edecektir. Yurtiçi ve yurtdışı turneleri olarak çeşitli projeler oluşturuyoruz. Yağmur gibi bereketiyle, onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayınız mübarek olsun. Her şeyin sevgi ile başladığı, sosyal ve ekonomik beklentilerin karşılandığı, yaşayanların kendilerini geliştirdikleri, şehirciliği, doğası, havası ve temizliği ile yaşamaktan mutlu olunacak bir Çorlu’da yaşamak ümidiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.