Çorlu’da geri kazanım projesine devam

Çorlu’da değerlendirilebilen atıkların yeniden üretim sürecine sokulması amacıyla başlatılan geri kazanım çalışmaları kapsamı genişletilerek devam ediyor.

Çorlu’da geri kazanım projesine devam
14 Ağustos 2007 Salı 08:20

Çorlu’da kağıt ve karton atıkların ayrı toplanmasıyla başlatılan çalışmalara plastik, cam, metal gibi tüm ambalaj atıklarıda dahil edildi.

Sürecin evlerdeki evsel ve ambalaj atıklarının ayrı şekilde depolanması ve belirtilen gün ve saatlerde belediye tarafından toplanmasıyla işleyeceğini belirten Çorlu Belediye Başkanı Altan Ersin; “geri kazanılacak atıklar sayesinde doğal kaynaklarımızın korunmasının yanında işe yaramayan atıkların azalmasıyla enerji ve hammadde tasarrufu sağlanacaktır” dedi.

5 ayrı ekibin kapı kapı dolaşarak vatandaşlara kaynağında ayrım ve geri kazanım faaliyetleri hakkında bilgi verdiğine değinen Başkan Ersin tüm Çorluluları duyarlı ve söz konusu çalışmalara destek olmaya çağırırken; “geleceğimiz için hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.

Çorlu Belediyesi tarafından, Geri Kazanım Projesi’nin ilk ayağında kağıt ve karton atıklar toplanmaya başlanmış; okullar, kamu kurum ve kuruluşları, üniversite, iş yerleri, iş merkezleri, lojmanlar, Emlak Konutları, Atakent, Bahçelievler’de tüm bloklar ve bazı sitelere toplam 4121 adet kağıt atık toplama kutuları yerleştirilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.