Çorlu’da Konsey Başkanı değişmedi

Çorlu Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Çorlu’da Konsey Başkanı değişmedi
01 Temmuz 2014 Salı 07:04

Çorlu’da yapılan olağan seçimli genel kurul toplantısında Çorlu Kent Konseyi Başkanlığına tekrar Ramadan Cesur seçildi. Çorlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu Asil Üyeliklerine İ.Feda Aral, Mehtap Petek, Aytuğ Yılmaz, Levent Silistre, Mustafa Yavuz, Ahmet Kulaksızoğlu, İlhan Kurt, Hasan Öztürk oy birliği ile seçildi
Çorlu Kent Konseyi, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nı Çorlu Belediyesi Hizmet Binası 5. Kat Eğitim ve Konferans Salonunda yapıldı. Toplantıya Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve konsey bileşenlerini oluşturan STK temsilcileri katıldı. Toplantıda saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın ardından 3 yıldır Kent Konseyi olarak yapılmış faaliyetler sunuldu. Ardından Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu üye seçimi oy birliğiyle yapıldı.
BAŞKAN TEBRİK ETTİ
Toplantıda söz alan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan “Tüm Çorlu Kent Konseyi çalışanlarını ve başkanlarını bu güne kadar yapmış oldukları güzel çalışmalardan, yararlı hizmetlerinden dolayı kutluyorum. Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi bir bütündür ve ortak, tek bir vizyonla çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz. Hep birlikte halkımız için başarılı çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Yeni dönem için seçilen Kent Konseyi Başkanına, Yürütme kuruluna ve diğer ekibe başarılar diliyorum” ifadelerini kullandıktan sonra şunları söyledi:
BİRLİK VE BERABERLİĞİN PEKİŞMESİ VURGUSU
“Toplumumuzda ve kültürümüzde büyük bir önemi olan Ramazan ayına erişmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan ayı milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede yaşandığı Ramazan ayının, halkımızın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Çorlulu hemşerilerimiz olmak üzere Türkiye’nin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımızın Ramazan ayını en samimi duygularla kutluyorum. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice ramazanlar geçirmek dileğiyle, sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”
Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın ardından konuşan Çorlu Kent Konseyi Başkanı Ramadan Cesur, “Kent Konseyleri, kentlerin sürdürülebilir kalkınma politikalarını kendilerinin gerçekleştirmesini, bunu yaparken de o kentte yaşayan halkın bu ideale katılımının sağlanmasını amaçlayan bir eylem planıdır. Ana düşünce; kamu, özel ve sivil toplum kuruluşları ile tüm kent halkının bir araya gelerek kenti yönetmeleridir” dedi.
“Ülkemizde 2950 belediye bulunmasına karşın kurulan kent konseyleri sayısı oldukça düşük kalmıştır” diyen Konsey Başkanı Ramadan Cesur şunları söyledi:
KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRÜR
Kent konseyleri belediye ve halk arasında irtibatı temin eden bir köprü vazifesi görür. Sosyal belediyecilik, yaşı, rengi, yaşam biçimi, inancı, mezhebi, kimliği ne olursa olsun ayrım yapmadan tüm insanlara hizmet götürebilmek demektir. Şehrimizle ve değerlerimizle gurur duyuyoruz.
Boyun eğmiyoruz, ayırmıyoruz,  ayrıştırmıyoruz ve sadece dinliyoruz. Her fikir ve her görüş bizim için çok değerlidir. Bunu biliyoruz. Gönül kapımız herkese ardına kadar açık. Artık günümüzde, Belediyecilik yalnızca yeni sokaklardan, yeni kaldırımlardan, yeni binalardan, yeni yollardan, alışveriş merkezlerinden ibaret olamaz. Yeni sokaklar, yeni kaldırımlar, alt geçitler, üst geçitler, yeni yeni binalar, siteler, apartmanlar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri  elbette olabilir.
BİRLİKTE YÖNETİM VURGUSU
Ama  daha çok sanat, daha çok kültür, daha çok iletişim, daha çok aidiyet, daha çok özgürlük, daha çok kendini ifade edebilme alanı, şehrinden daha çok gurur duyma duygusu, daha çok fikir sorma, daha çok değer verme ve kendini değerli hissetme, daha uygarca ve daha mütevazi bir bakış açısı ve halk yaklaşımı. İşte bütün bunlar birlikte yönetimle mümkün.
Yağmur gibi bereketiyle, onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayınız mübarek olsun. Herşeyin sevgi ile başladığı, sosyal ve ekonomik beklentilerin karşılandığı, yaşayanların kendilerini geliştirdikleri, şehirciliği, doğası, havası ve temizliği ile yaşamaktan mutlu olunacak bir Çorlu’da yaşamak ümidiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.