Çorlu’ya otogar yapılıyor

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ikinci hizmet döneminde de yatırım ve projelerine devam ederken Çorlu şehirlerarası otobüs terminalinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çorlu’ya otogar yapılıyor
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
13 Haziran 2019 Perşembe 13:16

OTOGARIN TEMELİ ATILDI
Çorlu’nun Hıdırağa Mahallesi’nde gerçekleştirilen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan, “Temelini attığımız terminalimiz şehirlerarası otobüs terminali ve çevre yerleşkeler terminali olmak üzere iki kısımdan oluşacak. Şehirlerarası otobüs terminali kısmında 20 gişe, çevre yerleşkeler otobüs terminali kısmında ise 10 gişe bulunacak. Şehirlerarası otobüs terminali kısmında; giden ve transit yolcu katında 30 peron ve 20 adet otobüs bekleme cebi yer alacak. Binada ayrıca; danışma, polis, zabıta, banka, ATM’ler, araç kiralama, PTT, kargo, emanet eşya bürosu, 9 adet dükkan, sağlık birimi, kuaför, pastane, büfeler, otobüs bakım atölyesi, bay bayan mescit ve teknik hacimler bulunacak. Tüm bunların yanında 110 araçlık misafir otoparkı, 26 araçlık ücretsiz firma servis alanı, 32 araçlık çalışan personel otoparkı ve 1 adet taksi durağı da vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Ben, Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
ALBAYRAK’A TEŞEKKÜR ETTİ
Bülent Doğan’ın ardından konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ise, “Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalarda önceliğimizi vatandaşlarımızın rahatına verdik. Çorlu, hızla büyüyen, gelişen, dinamik, çağdaş bir ilçe? Günümüzde şehirleri çağdaş yapan en büyük unsurlarından biri tanesi de ulaşım halterleridir.  Çorlu Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2014 yılından itibaren şehrimizde ulaşımı rahatlamak için gayret gösteriyoruz. Ben bu konuda katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“ÇORLU HAK ETTİĞİ HİZMETLERİ ALMAYA DEVAM EDİYOR”
Törende konuşan Başkan Albayrak,“Tekirdağ ilimizin büyükşehir statüsüne kavuşmasında çok önemli bir yeri olan Çorlu, Trakya bölgemizin merkezinde önemli bir sanayi, tarım, hayvancılık, ticaret, ulaşım ve lojistik merkezidir. 81 ilimizden vatandaşlarımızın yaşadığı Çorlu, her daim hareketli bir nüfusa sahip. Bu durum ulaşım alanında yapılacak yatırımları da önemli kılıyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak otogar projelerimizden birini Çorlu ilçemizde hayata geçiriyoruz. Otogarın projesi hazırlanırken Çorlu ilçemizin tüm ihtiyaçları gözetildi. Her bakımdan Çorlu’ya yakışan büyük ve modern bir tesis olacak. Bilindiği gibi otogarlar sıla hasretinin sona erdiği, kavuşmaların yaşandığı, yolcuların molalarda soluklandıkları, esnafların geçimlerini sağladıkları yerlerdir. Ailevi ve manevi bağları güçlü bir toplum olmamızdan dolayı otogarların kültürümüzde özel bir yeri var. Öğrencilik yıllarımızda okul yollarına düşerken, asker uğurlarken, düğün veya bayram ziyaretlerine giderken mutlaka otogarda geçen anılarımız vardır. Bu bakımdan otogarlar bulundukları şehirlerin de bir aynasıdır. Biz de bu anlayışla ilimizin tüm güzelliklerini yansıtan, her şeyin en iyisini hak eden halkımıza layık bir tesis inşa edeceğiz. Çorlu ilçemiz hak ettiği hizmetleri almaya devam ediyor. 2. hizmet dönemimizde de Çorlu’daki hizmetlerimiz artarak devam edecek. Gerçekleştirmiş olduğumuz hizmetlerin Çorlumuza ve Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. Çorlu Şehirlerarası Otobüs Terminali Temel Atma Töreni, yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi ve butona basılması ile son buldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.