Ç.O.S.B. Başkanı isyan etti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Deva İlaç'ın bahçesinde çıkartılan variller ile tüm gözlerin üzerine çevrildiği ve gerek firma gerekse de bölge aleyhine yayınların yapıldığı Ç.O.S.B.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, suskunluğunu bozarak ÇERKEZKÖY GAZETESİ'ne yaptığı özel açıklamada bu tür maksatlı haberlerin bölgenin prestijini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Ç.O.S.B. Başkanı isyan etti
06 Ağustos 2007 Pazartesi 06:38

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin isminin bu şekilde gündeme gelmesinden çok fazla rahatsızlık duyduklarını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "İnsan önce bilgiye ulaşmalı, ondan sonra bunu yaymalı. Gazetecilikte bunu gerektirir heralde. Kesin olmayan bir bilgiyi kesinmiş gibi sunmak çok doğru birşey değil, etik te değil. Biz yapılan hareketi hiç hoş karşılamadık. Tüm ulusal basında ve TV'lerde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin ismi geçiyor öncelikle. Sanki suçlu bizmişiz gibi ilan ediliyoruz" dedi.

YANLIŞ HABERLER BÖLGENİN
PRESTİJİNİ ETKİLİYOR

Çevre ile ilgili haberlerin çok titizlikle takip edildiğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, bu tür haberlerin bölgenin prestijini etkilediğini belirterek, "Bu tür gerçek olmayan haberler bölgenin prestijini etkiliyor. Bu haberler gerçek olursa tabiki yayınlanacak, gerçek haberlerin yayınlanmaması diye birşey düşünemeyiz. Ama bu tür haber yaparken sonuçlarını beklemek, doğru ve kesin bir dille haberi yazmak gerektiğine inanıyorum. Kendilerinin bölge olarak çevre konusunda çok duyarlı olduğunu ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, 1. Bölgenin arıtmasının devrede olduğunu, 2. bölgenin de arıtmasının 6 ay içinde devreye sokulacağını belirterek,' Arıtma tesisimizde gerçek manada bir arıtma yapıyoruz. 2. Arıtma tesisimizin de devreye girmesinin ardından katı atık bertaraf tesisini yapmak için çalışmalara başlayacağız" dedi.

KENDİMİZİ KAMU KURULUŞU
GİBİ GÖRÜYORUZ

"Biz kendimizi bir kamu kuruluşu gibi görüyoruz ve çevre ile birlikte var olacağımızı biliyoruz" diyen Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin bu şekilde menfi propafandasının yapılmasının çok sakıncalı ve yanlış olduğunu ifade ederek, "Gerek yerel basın, gerekse de ulusal basın bu konularda daha hassas olmalı. Çevreye bu kadar duyarlı olan, yatırımları bulunan bölgemizi çevre karşıtıymış gibi göstermemeli" dedi.

GERÇEK MANADA ARITMA YAPIYORUZ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin bir takım çevreler tarafından çevre karşıtı gösterilmeye çalışıldığını ve bunun çok yanlış olduğunu belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Biz çevreye gereken önemi veriyoruz. Arıtmamız var, 2. bölge bize yeni geçmesine rağmen onun da arıtmasını tamamladık. 6 ay içinde 2. bölgenin de arıtmasını devreye alıyoruz. Şuanda tüm Trakya'da ilk arıtma tesisi olan ve düzenli çalışan bölge bizimki.

Arıtma tesisimizde gerçek manada bir arıtma yapıyoruz. Arıtma tesisimizde 18 kişi çalışıyor, Laboratuarında çevre mühendislerimiz çalışıyor ve tüm sonuçlar inceleniyor, analiz ediliyor. Biz kendimizi bir kamu kuruluşu gibi görüyoruz ve çevre ile birlikte var olacağımızı biliyoruz. Bunun için çevreye gereken önemi veriyoruz. Kesinlikle arıtma tesisinden çıkan sularımız tarımda kullanılabilecek şekildedir" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi dışındaki fabrikalar için birşey söylemesinin söz konusu olmadığını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Velimeşe, Çorlu, Veliköy Sanayi Bölgeleri ile ilgili benim birşey söylemem, arıtmalarını yapıyorlar veya yapmıyorlar demem söz konusu değil. Ama biz kendimizden eminiz ve her türlü kontrole açığız" dedi.

KATI ATIK BERTARAF TESİSİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Çevreye karşı duyarlı ve hassas oldukları için Trakya'da ilk olan hava ölçüm cihazını aldıklarını ve hava kalitesini ölçtüklerini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Ayrıca katı atık bertaraf tesisi için geçtiğimiz ayın 15'inde 3 arkadaşımız Avrupa'ya gitti. İspanya'da, İsviçre'de bu tesislerin örneklerini gördüler, incelediler. Şimdi onlardan teklif bekliyoruz.

Bu teklifler geldikten sonra değerlendireceğiz ve İZAYDAŞ'tan sonra belkide tüm Trakya'da yine ilk olarak biz katı atık yakma tesisini yapacağız; belki demeyeyim, yapacağız. Hem arıtmalardan çıkan çamurları kurutma tesisi ve sonrada onun yakılması tesisini yapacağız. Şuanda onun projeleri üzerinde çalışıyoruz. Bu bizim gündemimiz de 1 senedir var. Yaptığımız görüşmelerden sonra firmaları tespit ettik ve o firmaların uygulamalarını yerinde gördük. Bu da çevreye karşı ne kadar hassas olduğumuzun bir başka göstergesidir" dedi.

Trakya'da çevre ile ilgili çok fazla birşeyin yapılmadığını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "İşte Ergene Havzası ve Ergene Nehri ortada. Sanayi kuruluşlarında arıtma yok. Bir Çorlu Dericileri geçtiğimiz yıl arıtmasını devreye aldı, bir de bizim arıtmamız var. Bunlar dışında arıtması olan bölge yok" dedi.

Kendilerinin çevre konusunda bunca yatırım yapmasına ve önlem almasına rağmen bölgenin isminin çevre düşmanı gibi lanse edilmesinde bilgisizliğin yanında başka şeylerinde aranması gerektiğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "İnsan önce bilgiye ulaşmalı, ondan sonra bunu yaymalı. Gazetecilikte bunu gerektirir heralde. kesin olmayan bir bilgiyi kesinmiş gibi sunmak çok doğru birşey değil, etik te değil.

Biz yapılan hareketi hiç hoş karşılamadık. Tüm ulusal basında ve TV'lerde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin ismi geçiyor öncelikle. Sanki suçlu bizmişiz gibi ilan ediliyoruz. Bir arkadaşım Gaziantep'ten arıyor, '3-5 varilde biz gönderelim' diye espiri yapıyor. Bunlar çok yanlış" dedi. Çevre ile ilgili haberlerin çok titizlikle takip edildiğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, bu tür haberlerin bölgenin prestijini etkilediğini belirterek, "Bu tür gerçek olmayan haberler bölgenin prestijini etkiliyor. Bu haberler gerçek olursa tabiki yayınlanacak, gerçek haberlerin yayınlanmaması diye birşey düşünemeyiz. Ama bu tür haber yaparken sonuçlarını beklemek, doğru ve kesin bir dille haberi yazmak gerektiğine inanıyorum. Daha ortada hiçbirşey yokken, 92-93 senelerinde bu atıkları bertaraf edecek bir yer yokken, bunları dökecek bir yer gösterilmezken bu firmada kendi bahçesine gömmüş. Zehirli olup olmadığını ben de şuanda bilmiyorum ama insan kendi bahçesine zehirli atığı gömmez diye düşünüyorum en azından" dedi.

Yapılanın yanlış olduğuna üstüne basa basa dikkat çeken Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, İZAYDAŞ'tan ve üniversitelerden gerekli bilimsel sonuçların gelmeden çıkartılan varilleri zehirli ve zararlı diye göstermenin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin bu şekilde menfi propagandasının yapılmasının çok sakıncalı ve yanlış olduğunu ifade ederek, "Gerek yerel basın, gerekse de ulusal basın bu konularda daha hassas olmalı. Çevreye bu kadar duyarlı olan, çevre ile ilgili ciddi yatırımları bulunan bölgemizi çevre karşıtıymış gibi göstermek insafla bağdaşmaz" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.