Ç.O.S.B. Başkanı Sarıoğlu; OSB'ler teşvik edilsin

22 Temmuz seçimlerinin ardından kurulacak olan 60. Hükümet'ten sanayiciler olarak önemli beklentilerinin olduğunu belirten Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, bölge sanayicisi olarak en büyük beklentilerinin OSB'lere teşvik verilmesi olduğunu kaydetti.

Ç.O.S.B. Başkanı Sarıoğlu; OSB'ler teşvik edilsin
06 Ağustos 2007 Pazartesi 06:35

REKABET EDEMİYORUZ

Aynı sektörde aynı işi yapan insanların kendilerinin rakibi olduğunu belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Teşvikli yerlerdeki sanayici de aynı işi yapıyor, bizlerde. Aynı müşteriye fiyat veriyoruz. Onların SSK, vergi, elektrik indirimleri devreye girince rekabet edemiyoruz. Aynı sektörde faaliyet gösteren yerli sanayicilerimiz ile, dünya ile rekabet edebilmek için Organize Sanayi Bölgeleri'ne teşvik verilmesini istiyoruz" dedi.

HÜKÜMET KONUYA SICAK BAKMALI

Kendilerinin emek yoğunluğu ile çalışan firmalar olduğunu belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Fabrikalardaki işçi sayımız çok. Yani hem emek yoğun, hem enerji yoğun çünkü yaptığımız iş onu gerektiriyor. Böyle olunca da bizler teşvikli iller ve buradaki firmalar ile bu nedenlerle rekabet edemiyoruz. Kurulacak olan yeni Hükümetin bu konuda bir çalışma yapacağına ve gündeme alacağına inanıyorum" dedi.

OSB'LER TEŞVİK EDİLSİN

Sektörel teşvikden ziyade, Organize Sanayi Bölgelerine teşvik istediğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Organize Sanayi Bölgeleri özendirilmeli, teşvik edilmeli. Çünkü OSB'ler planlı ve programlı sanayilerdir. Çevreye karşı hassas, dikkatli, kendi arıtmasını yapan yerlerdir. Bu nedenle önce OSB'ler özendirilmeli ve teşvik edilmelidir' dedi.

ÇARPIK SANAYİLEŞME ÖNLENİR

Daha düne kadar sanayicilerin her istediği yerde fabrika açabildiğini, tarım arazilerinin işgal edildiğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "İşte Bursa Ovası'nın durumu ortada. Çorlu'da ayçiçek tarlalarının ortasına fabrikalar yapılmış, kurulmuş. Tarım arazileri sanayi alanları haline getirilmiş. Bunlara kesinlikle müsade edilmemeli. İnsanların bir arada olması sağlamalıdır. Bu sayede kontrollerini de düzenli yapabilirsiniz.

5 KİŞİ NASIL DENETLER?

Şuanda bölgemizde 200'e yakın bir firma var. Eğer bu 200 firma bölgemizde değil de ayrı ayrı olsaydı bunları kim, nasıl denetleyecekti? Bütün Tekirdağ'da 5 tane Çevre Mühendisi var, bunlar mı denetleyecek? Tüm Tekirdağ'da 1200 fabrika var, 5 kişinin bunları denetleme şansı var mı?" dedi.

OSB SAYISI ARTMALI

Malatya, Kayseri, Gazi Antep gibi şehirlerde birkaç tane Organize Sanayi Bölgesi'nin bulunduğuna dikkat çeken Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, bölgemizde de birkaç tane Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulabileceğini ifade etti.

DEVLET ÖZENDİRMELİ

Çevre sorununun ve diğer sorunların ancak Organize Sanayi Bölgelerinin kurulmasının teşvik edilmesi ile çözülebileceğini belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Devletin teşvikleri Organize Sanayi Bölgelerine vermeleri lazım" dedi.

ÇED RAPORU VERİLMEMELİ

Devletin teşvikleri Organize Sanayi Bölgelerine vermesi durumunda şuanda Belediyelere bağlı sanayi kuruluşlarının da Organize Sanayi Bölgesi olabilmek için çalışmalar yapacağına ve teşviğin bunları özendireceğine dikkat çeken Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Doğru olan da bu zaten. 5-6 kişinin el kaldırması ile tarım alanları kontrolsüz bir şekilde sanayiye açılmamalı. Burada Valiliklerin Organize Sanayi bölgeleri dışında olan yerlere ÇED raporu vermemeleri gerekiyor" dedi.

DOLULUK ORANI %80'Nİ BULDU

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin doluluk oranının şuanda %80'ler civarına ulaştığını belirten Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, kalan parsellerin de sahiplerinin bulunduğunu belirterek, yakın bir gelecekte doluluk oranının %100'lere ulaşmasını beklediklerini ifade etti.

DEĞERİMİZ ARTIYOR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılan yatırımlar ile bölgenin değerinin ve öneminin arttığına dikkat çeken Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, "Böyle bir bölge yok gerçekten yok. Polatlı OSB'de 500-600 dolara yer yok, Dudullu OSB'de 300 dolara, Gebze OSB'de 250 dolara yer yok. Biz göreve geldiğimizde bölgemizde 10 ile 20 dolara yer vardı. Düne kadar 40 dolara gazete ilanları ile satış yaptık ve almaya kimse gelmedi.

YER BULURSANIZ DÜŞÜNMEDEN ALIN!

İlan vermemize, duyurmamıza ve sanayicilerimize mektup yazmamıza rağmen almaya kimse gelmedi. Bu 6 ay önceydi, 40 dolara yer satamıyorduk ama şimdi 80 dolara yer bulabilirseniz hiç düşünmeyin alın, karlı çıkarsınız. Çünkü bölgemizin tüm altyapısı, yolları, kanalları hazır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.