ÇOSB çevre konusunda bir ilki daha hayata geçirdi ​

ÇOSB, organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere Türkiye’de ilklerden sayılabilecek bir hizmeti daha hayata geçirdi. ÇOSB Bölge Müdürlüğü, bugüne kadar bölge içerisindeki yeşil alanların bakımlarında kullanılan ve benzinle çalışan ot biçme tırpanlarının yerine çevre dostu, emisyonu sıfır olan şarj edilebilen elektrikli tırpanları kullanmaya başladı

ÇOSB çevre konusunda bir ilki daha hayata geçirdi ​
15 Mayıs 2019 Çarşamba 13:47

DAHA DA YAYGINLAŞTIRILACAK
İlk etapta 4 kişilik bir ekip kurup çalışmalara başlayan ÇOSB Bölge Müdürlüğü Bahçe ve Ziraat Şefliği ekipleri hem çevre hem de çalışanların iş sağlığı ve güvenliği açısından çok daha verimli olan elektrikli tırpan kullanımı daha da yaygınlaştırmayı hedefliyor.

HEM İŞÇİ HEM DE ÇEVRE SAĞLIĞI
Amaçlarının çevreye sıfır emisyon veren ekipmanlarla çalışmak olduğunu belirten ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri şunları söyledi: “Benzinli tırpan kullanan çalışanlar sürekli olarak egzozdan çıkan gaz ile aynı ortamda bulunmak zorundadır. Bizim kullanmaya başladığımız elektrikli ot biçme tırpanlarıyla artık böyle bir sorun kalmamaktadır. Hem işçi sağlığı hem de çevre sağlığı için son derece önemli bu çalışmamızı tüm bölgede kullanmayı hedefliyoruz. Sürdürülebilir çevre bilinci için bu tür çalışmaları çok önemsiyoruz.”

ÇEVRE KONUSUNDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi (ÇOSB) tüm çalışmalarında olduğu gibi çevre konusunda da önemli işlere imza atıyor. Geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen karbon ayak izi projesi kapsamında bölgenin karbon salınımını dengeleyebilmek için ilk etapta 100 bin ağaç dikimini gerçekleştiren ÇOSB, çevre konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.