ÇOSB Çevre Tesisleri Laboratuvarı denetimleri geçti

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü, Çevre Tesisleri Laboratuvarı kapsam genişletme çalışmaları kapsamında TÜRKAK ve Bakanlık denetimlerini başarıyla geçti. Denetimler sonucunda daha önce atıksu konusunda 5 parametre olan kapsam 15 parametreye çıkarıldı

ÇOSB Çevre Tesisleri Laboratuvarı denetimleri geçti
28 Mayıs 2016 Cumartesi 15:45

“ÇEVRE ÖLÇÜM VE ANALİZLERİ YETERLİLİK BELGESİ ALINDI”
 
Konuyla ilgili ÇOSB Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Çevre Tesisleri Laboratuvarı, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) akreditasyon sertifikası ile TS EN ISO/IEC 17025:2012 standardına göre hizmet vermektedir. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik belgesine sahiptir. Laboratuvarımız mevcut analiz parametrelerine yenilerini eklemek için ilk başvuruyu TÜRKAK’a yaptı ve Aralık 2015 de başarılı bir denetim geçirilerek kapsama ek olarak on (10) parametre daha eklendi. Şubat 2016 tarihinde ise hem kapsam genişletme hem de yeterlilik belgesi yenileme için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetimine girildi ve başarıyla sonuçlanan denetim sonucu beş(5) yıl geçerli Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlilik belgesi alındı.”
 
ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
 
“Laboratuvar olarak ihtiyaca göre yeni analiz metotlarının uygulanması ve kapsama alınması için çalışmalarımız devam edecektir. Mevcut akredite kapsamımıza Çevre referans laboratuvarı web sayfasından veya ÇOSB web sayfasından ulaşabilirsiniz.”
 
Haber: Uğur Kılıç

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.