ÇOSB’de Dijital Dönüşüm Semineri

Teknolojik gelişmeleri yakından takip eden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde ‘Dijital Dönüşüm ile Kağıtsız Ofisler Semineri’ düzenlendi.

ÇOSB’de Dijital Dönüşüm Semineri
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
06 Şubat 2020 Perşembe 11:03

Ankara Bilkent Cyberpark firmalarından CBKSof               t Yazılım firması tarafından gerçekleştirilen seminere, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri ile üye firmaların temsilcileri katıldı.
Doküman Yönetim Sistemi, Süreç Yönetim Sistemi, Form Yönetim Sistemi, Elektronik Arşiv, Elektronik Yazışma Paketi, Kayıtlı Elektronik Posta, Elektronik İmza, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu gibi konuların ele alındığı seminere ÇOSB bünyesindeki firmaların temsilcileri ilgiyle takip etti.
Eğitim Salonunda gerçekleştirilen seminerde konuşan firma yetkilisi Kutlu Sagay, şöyle konuştu: “Dijital dönüşüm, kurumların iş süreçlerinde verimlilik yaratmak, devamlı bir dönüşüm içinde olmak ve müşterilerine daha çok değer yaratabilmek için, kurum içi kültürün dijital ile harmanlanması, dijital teknolojilerin kurum içi süreçlerin tamamına entegre edilmesi ve işlerin dijital olarak yönetilmesidir.
Dijital dönüşüm firmaların süreçlerini optimal hale getirmelerini, operasyonel zaaflarını minimize etmelerini, daha fazla çıktı üretmelerini ve daha verimli şekilde çalışmalarını sağlamaktadır. Dijital dönüşümün bu ana faydalarının sonucunda ise, büyüyen ve karlılığını artıran şirketler görüyoruz. Özetle, maliyetler azalırken, karlılık ve verimlilik artmaktadır.”
Kağıtsız bir ofis mümkün mü?
Açılış konuşmasından sonra teknik sunum gerçekleştiren firma yetkilisi Mustafa Şimşek ise, kurumlar ve firmalar için şeffaflık, hesap verilebilirlik, hizmet kalitesini artırma adına kullanılan en etkin yöntemlerden birinin Elektronik Belge ve Süreç Yönetim Sistemleri olduğunu belirtti. Şimşek, “Bu sistemler kesintisiz bir otomasyon ile kağıt bazlı tüm iş süreçlerinin tam entegre bir dijital ortama dönüşmesini sağlar.Bu sistemler büyük ve orta ölçekli firmalar için dijital dönüşüm yolunda olmazsa olmazlardan bir tanesidir.” dedi.
Mustafa Şimşek konuşmasının devamında,Elektronik Belge ve Süreç Yönetim Sistemleri ile evrakla yürütülen iş süreçlerini otomatik hale geldiğini, karar verme süreçlerinin hızlandığını, işlem kuyrukları ve tamamlanma süresinin kısaldığını, insan hatalarının ortadan kalktığını, kurum içi iletişim kanallarının daha iyi hale geldiğini belirtti.
Çevrenin korunmasına katkı
Elektronik Belge Yönetim Sistemleri sayesinde ofislerde kağıt, kartuş ve toner tüketiminin ciddi boyutta azaldığını belirten Mustafa Şişmek, böylelikle kurumların ve firmaların çevrenin korunmasına da ciddi bir katkıda bulunduğunu kaydetti.Şimşek’in verdiği rakamlara göre; dünyada her yıl ormanlarının %1,3’ü kağıt üretiminde kullanılmaktadır. Bu miktar, 40 milyon hektara (İsviçre büyüklüğünde bir alana) denk gelmektedir.Bir ağaçtan ortalama olarak 8,300 adet A4 sayfası üretilmektedir. Bir ton kağıt üretiminde 26.700 litre su tüketilmekte, 1.3 ton karbondioksit açığa çıkmakta ve 96 kilo atık oluşmaktadır.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.