ÇOSB’de üretilen Valtra Traktör Tarım sektöründe uzay çağını başlattı

Almanya da yeni modelleri tanıtılan Valtra, traktör sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hattat Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yepyeni T Serisi profosyonel çiftçileri uzay çağı ile buluşturuyor

ÇOSB’de üretilen Valtra Traktör   Tarım sektöründe uzay çağını başlattı
16 Aralık 2014 Salı 18:24

 Türkiye’de Hattat Tarım Makineleri’nin distbiritörlüğünde ve güvencesi altında satışı yapılan AGCO grubunun prestijli Markası Valtra Traktörün, yeni T serisinde , uzay mekiklerini kıskandıran kabin, düşük yakıt tüketimi ve sınıfının en yüksek dönüş turu özelliği mevcut. En önemli özelliklerden bir tanesi ise Valtra T 4 serisi ile 1000 Nm torkta 155 ile 250 beygir arasında güç sağlanabiliyor.

Valtra T serisi ile ilgili açıklamalarda bulunan Hattat Tarım Makineleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileri şunları söylediler:

“Valtra T Serisi, Direct, Versu, Active ve HiTech olarak dört farklı model olacaktır. Direct, Versu ve Active modellerinin üretimine başlanılmıştır. Active; powershift (Yağ basıncı ile kavrama yapan şanzıman) ve mekanik olarak çalışan yük-hassasiyetli hidrolik içeren yeni bir seridir. Yeni Versu, Active ve HiTech modelleri powershift traktörlerin sürüş tarzında bir devrim yaratmaktadır. Debriyaj pedalı yalnızca motoru çalıştırırken gerekmektedir. Fren pedalları aynı zamanda debriyajı da kontrol etmektedir: AutoTraction otomatik debriyaj fonksiyonu daima aktif haldedir. Otomatik powershift şimdi yeni bir mantıkla çalışmaktadır: gaz pedalı motor hızını kontrol etmemekte bunun yerine kademesiz Direct transmisyon kullanımına benzer şekilde sürüş hızını kontrol etmektedir. Otomatik sistem PTO-tahrikli aletler kullanılırken büyük fayda sağlamaktadır zira sürücü güç değiştirme dişlilerini değiştirebilir ve gaz pedalına basarak kolay bir şekilde hızı ayarlayabilir. Bu, sürücünün traktörü ve aleti kontrol etmesini kolaylaştırmaktadır. Powershift sisteminin aynı zamanda eşsiz özellikleri mevcuttur, bu özelliklere faydalı bir yokuşta kalkış fonksiyonu ve önden yüklemeli çalışmayı kolaylaştıran hidrolik yardımcı dahildir. Valtra’nın powershift’i beş kademeli transmisyondur ve dört vitesli modda toplamda 20 hız artı yavaş ilerleme modunda 10 hız sağlamaktadır.

AKILLI MOTOR TASARIMI

Tüm T Serisi modelleri güvenilir AGCO Elektrikli motorlarla çalışmaktadır, iki en küçük model 6.6-litre motora sahiptir, daha büyük modeller ise 7.4 litre silindir hacmine sahiptir. Egzoz emisyonları Kademe 4-standart SCR sistemi ile en aza indirilmiştir. En son motorlardaki turbo bir elektronik bypass valfi içermektedir, dolayısıyla motor hızlı bir şekilde cevap vermektedir ve düşük tur sayısıyla mükemmel tork sağlamaktadır. SCR sistemi ve iyileştirilen turbo ve motor paketi mükemmel yakıt verimliliği sağlar ve egzoz gazı yeniden dolaşım sistemine (resirkülasyon) veya dizel partikül filtresine olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktadır. T174 model aynı zamanda Valtra’s EcoPower özelliği ile tedarik edilmektedir. Sürücü Eco butonuna bastığında, nominal motor hızı 1800 rpm’ye düşer ve aynı anda tork artar. Bu, yakıt tüketimini yaklaşık olarak yüzde 10 azaltır ve gürültü düzeyini düşürerek, motorun ömrünü uzatır. Ayrıca standart olan veya tüm modellerde bulunan Sigma Power özelliği, PTO yeterli yük altında olduğunda, motorun verimini 15 beygir gücü arttırır. Taşıma güçlendirme fonksiyonu da C ve D serilerinde ek olarak 15 beygir gücü sağlar.

MÜKEMMEL GÖRÜŞ SAĞLAYAN GENİŞ KABİN

Dördüncü nesil T serisinin en dikkat çeken özelliği şık, geniş ve sessiz olan yepyeni kabindir. Dışarıya doğru eğimli olan sütunlar sürücü için iç mekanı maksimize etmektedir, diğer yandan dış boyutları kompakt hale getirmektedir. Kabin önceki nesil kabinle karşılaştırıldığında sürücü koltuğu açısından 20 santimetre daha geniştir.

Elektrikle ısıtılan ön ve arka ekranlar, 270 derece temizleme sağlayan ön silecek, fabrikada monte edilmiş park etme kameraları, LED çalışma ve arka ışıklar ve altı metre kare cam mükemmel görüş sağlamaktadır. Üst kısmın önünde yer alan bir diğer pencere, ön yükleyici kullanırken fayda sağlar ve isteğe bağlı ortam kabininde de üst kısmın arkasında bir pencere mevcuttur. Subwoofer’lı (derin bas hoparlörlü) teyp, soğutucu ve yana doğru ayarlanabilen TwinTrac ters tahrik/sürüş sistemi ve fabrikada takılan, yakıtla ve telefonla çalışan yardımcı ısıtıcı ile sürücü rahatlığı iyileştirilmiştir. Bu özelliklerin bazıları standarttır, diğerleri ise Valtra’nın eşsiz seçenekler listesinden sipariş edilebilir.

Traktörün dönüş yarıçapı, bir ön yükleyici, pnömatik ön aks ve ön bağlantı olsa bile, 5.25 metre olup, inanılmaz düşüktür. Traktörün ağırlığı 7.3 ton, teorik toplam ağırlığı ise 13.5 tondur. Zemine olan mesafesi çok fazla olup, 60 santimetredir ve 2995-millimetre dingil mesafesi yolda denge sağlar. Traktörün arka kısmında yer alan iyileştirilmiş mafsallı bağlantı 9.5 tona kadar kaldırabilmektedir, diğer yandan entegre ön mafsallı bağlantının ise 5,1 ton kapasitesi bulunmaktadır. Şimdi PTO: 1000, 1000E, 540, 540E ve yer hızı PTO için eş zamanlı olarak beş modda üç farklı hız seçilebilir.

KULLANIM KOLAYLIĞI VE DÜŞÜK SAHİP OLMA MALİYETİ

Yeni T Serisi tasarlanırken kullanım kolaylığı ve bakıma özellikle dikkat edilmiştir. Servis aralığı 600 saattir ve kontrol pencereleri sayesinde her gün yağ kontrolü kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Herhangi bir alet olmadan radyatörlere ve filtrelere kolay bir şekilde ulaşılabilmektedir. Yeni T Serisi hem tarlada hem de laboratuvar ortamında tüm koşullar altında on binlerce saat testlerden geçirilmiştir.

Doğal olarak yeni T Serisi aynı zamanda hem AutoGuide direksiyon yardım sistemi hem de AgCommand telemetri ile tedarik edilmektedir. AutoGuide, bir santimetrede traktörün doğru bir şekilde kullanılması için uydu ve düzeltme sinyallerinden istifade etmektedir. AgCommand uzaktan takip sistemi; araç sahibinin traktörün kullanımını izlemesini, servis gerekliliklerini öngörmesini ve yükleniciler tarafından faturalama amacıyla kullanılabilecek olan işletim verilerini düzenlemesini sağlamaktadır. Valtra Premium Care, AGCO Finance ve Valtra’nın birinci sınıf yedek parça servisi güvenilirliği ve kullanım kolaylığını arttırmakta ve işletim giderlerini azaltmaktadır.

Tüm traktörlerde olduğu gibi Valtra, müşterilerinin bireysel gerekliliklere ve özellikler listesine göre T Serisini kişiselleştirmesine izin vermektedir ve pek çok seçenek sunmaktadır. Böylece müşteriler gereksiz özellikler için değil yalnızca ihtiyaç duydukları özellikler için ödeme yapmış olurlar. Valtra’nın müşteri sipariş sistemine göre her bir traktör tarlada, ormanda veya çeşitli işlemlerde kullanılmak üzere fabrikada hazır hale getirilmektedir. Valtra Inc, Valtra traktörlerini geliştirmekte, imal etmekte, pazarlamakta ve servis sağlamaktadır. Valtra İskandinav ülkelerinin önde gelen traktör imalatçısıdır ve Latin Amerika’nın en popüler ikinci markasıdır. Geçen yıl Finlandiya ve Brezilya’da üretilen toplam traktör sayısı 24,000’di. Valtra, AGCO Corporation’un dünya çapındaki markasıdır.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.