Ç.O.S.B.'de yatırımlar çığ gibi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapan fabrika sayısının 200'ü aştığı ifade edilirken, bölgede çok az sayıda sanayi parselinin kaldığı öğrenildi.

Ç.O.S.B.'de yatırımlar çığ gibi
29 Temmuz 2007 Pazar 22:55

YATIRIM YAPAN FİRMA SAYISI 200'Ü GEÇTİ

Son yıllarda hızla gelişen, altyapısı ve üstyapısını tamamlamak için peş peşe hamleler yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, bu emeklerinin karşılığını almaya başladı.

Sorunsuz altyapısı ve sanayiciye sunduğu imkanlar ile Türkiye'nin önde gelen sanayi bögelerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde şuan itibari ile yaklaşık 30 firma yeni yatırım yaparken, yeni yatırım yapan firmalarla birlikte Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapan firma sayısı 200'ü geçti.

ARSALAR YÜKSELİYOR

Kore, Almanya gibi ulaslararası firmalarında tercih ettiği Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ni Türk yatırımcılar da tercih ederken, bölgedeki arsaların metrekare fiyatlarının 60 dolar civarlarına çıktığı öğrenildi.

OLANAKLARI ÇOK İYİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcılara sunduğu olanak ve imkanlar ile cazip hale geldiğini belirten Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, bunun en büyük nedeninin bölgenin altyapısının tamamlanması ve birçok problemini aşmış olmasından kaynaklandığını ifade etti.

KISA SÜREDE DOLAR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin 12 milyon 470 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olduğunu ve bunun 10 milyon metrekarelik alanına 200'ün üzerinde firmanın yatırım yaptığını belirten Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, geriye kalan boş yerlerinde kısa bir sürede dolmasını beklediklerini ifade etti.

DOLLUCA ŞARAPLARI GELİYOR

Uluslararası firmaların yanısıra Türk firmalarının da Organize Sanayi Bölgesi'ni tercih ettiğini ve yatırım yaptığını belirten Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, bunun son örneğinin meşhur Dolluca Şarapları olduğunu ifade etti.

Ç.O.S.B.'den Dolluca Şaraplarının 50 dönümlük yer aldığını ve buraya yatırım yapacağını belirten Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, "Eğer ekonomideki istikrar devam eder ve yatırımlar bu hızla giderse bölgemizde boş parsel kalmayacak" dedi.

İSO LİSTEYİ AÇIKLADI

Öte yandan İstanbul Sanayi Odası tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan Türkiye’nin ilk 500 Büyük Firması listesinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde bulunan 18 firma yer aldı. Arçelik Anonim Şirketi ilk 500 büyük firma sıralamasında 6'ncı, BSH Ev Aletleri Sanayi ve Anonim Şirketi 24'ncü, Profilo Telra Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 63'ncü sırada yer aldı.

İLK 500'DE 18 FİRMA YER ALIYOR

İstanbul Sanayi Odası'nın açıkladığı ilk 500 listesinde yeralan diğer firmalarımızdan BSH Ev Aletleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 24'ncü, Profilo Telra Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 63'ncü, Ak Enerji Elektrik Üretimi Anonim Şirketi 103'ncü, Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 131'nci, Hema Endüstri Anonim Şirketi 159'ncu, Nobel İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 196'ncı, Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama Anonim Şirketi 258'nci, Ak-Kim Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 294'ncü, Se Otomotiv Teknolojileri Anonim Şirketi 303'ncü, Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 311'nci, Deva Holding Anonim Şirketi 317'nci, Öznur Kablo ve Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 329'ncu Sarbak Metal Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi 391'nci, Flokser Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 399'ncu, Hema TRW Otomotiv Direksiyon Sistemleri Anonim Şirketi 408'nci, Aksu İplik Dokuma ve Boya Apre Fabrikaları Ticaret Anonim Şirketi 491'nci ve Schott Orim Cam Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 499'ncu sırada yer aldı

GEÇEN YIL İLK 500'DE 15 FİRMA YER ALMIŞTI

Geçen yıl İstanbul Ticaret Odası tarafından açıklanan 500 büyük firma arasında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nden 15 firma yer almıştı. Listede yeralan 15 firmadan BSH Profilo Elektrikli Gereçler Sanayii Anonim Şirketi 24'ncü, Profilo Telra Elektronik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 33'ncü, Akenerji Elektrik Üretimi Anonim Şirketi 72'nci, Hema Endüstri Anonim Şirketi 116'ncı, Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 142'nci, Nobel İlaç Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Ulkar Kimya Sanayi Ticaret Anonim Şirketi) 152'nci, Deva Holding Anonim Şirketi 186'ncı, Ak-Kim Kimya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 281'nci, Volkswagen Elektrik Sistemleri Anonim Şirketi 292'nci, Polimer Kauçuk Sanayi ve Pazarlama Anonim Şirketi 299'ncu, Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 322'nci, Hema Trw Otomotiv Direksiyon Sistemleri Anonim Şirketi 426'ncı, Öznur Kablo Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 456'ncı ile Schott Orim Cam Sanayi Ticaret Anonim Şirketi 466'ncı sırada yer almıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.