ÇOSB’den ‘Veri Kurtarma ve Siber Güvenlik’ eğitimi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (ÇOSB) katılımcılarına yönelik düzenlediği eğitimler kapsamında ‘Veri Kurtarma ve Siber Güvenlik’ konulu eğitime ev sahipliği yaptı.

ÇOSB’den ‘Veri Kurtarma ve Siber Güvenlik’ eğitimi
16 Ekim 2017 Pazartesi 11:54

KONULAR DETAYLI BİR ŞEKİLDE AKTARILDI
Veri Kurtarma Hizmetleri Ltd. firmasından Serap Günal ile Watchguard Türkiye Ofisinden Siber Güvenlik Uzmanı Alper Onarangil’in konuşmacı olarak katıldığı eğitimde; “Veri Kurtarma nasıl yapılır? Veri nasıl kaybedilir? Veri nasıl kurtarılmaz? Veri kaybı çeşitleri, veri kaydedilen medyalar ve özellikleri, veri kaybı durumlarında önemli noktalar, veri kaybı durumunda ilk eylem planı, profesyonel veri kurtarma nasıl yapılmalıdır? Veri kaybı yaşamamak için basit tedbirler nelerdir? Siber güvenlik, güncel siber saldırılar, saldırılardan korunma yolları, Cryptolocker saldırısı varyantları” konuları detaylı olarak aktarıldı.
‘SİLDİM AMA GERİ İSTİYORUM’
ÇOSB Bölge Müdürlüğü Eğitim Salonunda gerçekleşen eğitime çok sayıda firmanın bilgi işlem sorumluları katıldı. Eğitimde, Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, ayrıca şunları söyledi: “Veri kurtarmalar konusunda ülkemizde format çok ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yanlışlıkla format atma durumu var. Bu da ayrıca büyük bir sorun. Uyarılara rağmen format atıyoruz. İkinci örnek ise silme. ‘Sildim ama geri istiyorum’ diyebiliyor insanlar. Bilgisayarınızda önemsediğiniz bir bilgi ile önemsemediğiniz bir bilgiyi yan yana koymayın bu veri kurtarma için bir başlangıç olabilir. Yetkili olmayan kimseye diskinizi veri kurtarmak için vermeyin. Bu kadar hızlı ilerleyen teknolojik ortamda veri kurtarmaya daha fazla ihtiyaç duyulacaktır.”
BENZER EĞİTİMLER İÇİN TALEPLER ALINDI
Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitim sonrası katılımcılardan yeni, benzer eğitimler için talepler alındı. Program soru-cevap kısmının ardından sona erdi.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.