Çoşku ile kutladık

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de törenlerle kutlandı. Çerkezköy'deki kutlamalar saat 8.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşımı'zın okunması ve şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

Çoşku ile kutladık
31 Ağustos 2007 Cuma 09:43

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasının ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tahsin Tank tarafından Askeri Gazino'da tebrikler kabul edildi. Tebrikleri kabulün ardından Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tahsin Tank ve Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Meydanı'nda üstü açık bir araca binerek tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladılar. Kutlamalara Tekirdağ MHP Milletvekili Kemalettin Nalcı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Mirza Çoşkun da katıldı.

Protokolün tören alanındaki yerini almasının ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda görevli Tankcı Kurmay Binbaşı İsmail Özen tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Konuşmanın ardından tören birlikleri tören geçişini icra etti ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar sona erdi. Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tahsin Tank tarafından aynı günün akşamı Askeri Gazino'da bir resepsiyon verildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de törenlerle kutlandı. Çerkezköy'deki kutlamalar saat 8.30'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşımı'zın okunması ve bayrağımızın göndere çekilmesi ile başladı.

Ardından Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tahsin Tank tarafından Askeri Gazino'da tebrikler kabul edildi. Tebirklerin kabul edilmesinin ardından kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Buradaki kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra Tekirdağ Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tahsin Tank ve Belediye Başkanı Ali Ertem, Belediye Meydanı'nda üstü açık bir araca binerek tören birliklerinin ve halkın bayramını kutladılar.

Protokolün yerini almasının ardından Tankcı Kurmay Binbaşı İsmail Özen tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı. Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk Tarihi'ndeki yerini ve önemini belirten Kurmay Binbaşı İsmail Özen, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yılını milletçe huzurve güven içerisinde kutladıklarını ifade etti.

Türk Ulusu'nun haysiyet, namus ve bayrağına uzanan ellerin kırılacağını, yan bakan gözlerin kör olacağını ifade eden Kurmay Binbaşı İsmail Özen, Türk Ulusu'nun en sıkıntılı dönemlerde bile lider yetiştiren bir millet olduğunu ifade ederek, Osmanlı'nın çöküş döneminde de 'Hürriyet ve bağımsızlık benim karakterim' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ü yetiştirdiğini ifade etti. 30 Ağustos tarihinin Türk milletinin asla esir edilemeyeceğinin cihana ilan edildiği bir tarih olduğuna dikkat çeken Kurmay Binbaşı İsmail Özen, ayrıca bu tarihin çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı müstesna bir gün olduğunu ifade etti.

Konuşmanın ardından tören birlikleri tören geçişini icra edetti ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlamalar sona erdi.

Ayrıca 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Tahsin Tank tarafından aynı günün akşamı Askeri Gazino'da bir resepsiyon verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.