ÇTSO 20. yılını kutladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir kutlama programı düzenlendi

ÇTSO 20. yılını kutladı
05 Kasım 2014 Çarşamba 07:44

Pazartesi günü ÇTSO Konferans Salonu’nda saat 14.30’da başlayan programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ali Barın, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Serkan Karagöz, ÇTSO Kurucu Başkanı  Ömer Kılınç, ÇTSO Yönetim Kurulu eski Başkanlarından Dursun Tever, ÇTSO Üyeleri katıldı.  

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Programa geçmeden önce, hayatını kaybetmiş ÇTSO Üyeleri M. Baha Gürsoy, Hakkı Er, Sabri Avcılar, Halit İşcan, Yusuf Baykal ve Özcan Mandalı rahmetle anılarak saygı duruşunda bulunuldu. 
 
20. YIL KUTLANDI

Kuruluşunun 20'nci yılı dolayısıyla düzenlenen ÇTSO kuruluş yıldönümü programında ilk konuşmayı ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva gerçekleştirirken "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Erbabı üyelerinden aldığı destekle 20 yıldır bölgemize ve üyelerimize önemli hizmetlerde bulunmuş ve bulunmaya devam edecektir” dedi.
 
TEK AMAÇ DAHA İYİ YERLERE GETİRMEK

Bugüne kadar oda'da görev alan herkesin tek amacının odayı daha iyi noktalara taşımak olduğunu dile getiren Kozuva “Ben dâhil tüm yönetim kurulu başkanlarımız, meclis başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, meclis üyelerimiz, bugüne kadar odamızda görev yapmış tüm personelin tek amacı odamızı daha iyi noktalara taşıyabilmek olmuştur. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası sarf edilen tüm bu emeklerle; Çerkezköy, Saray, Kapaklı, Tekirdağ ve Trakya Bölgesi’nin en önemli sivil toplum kuruluşu olmayı başarmıştır” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

Kozuva konuşmasının devamında, üyeler ile birlikte sosyal-kültürel-eğitim ve çevre anlayışı bilincinin yükselmesi konusunda gerekli politikaların belirlenmesi ve uygulanmasında her zaman aktif görev alacaklarını dile getiren Kozuva "Sürekli iyileştirme prensibi çerçevesinde çağın gelişmelerine uygun hareket ederek üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerini en üst düzeyde karşılamak ve bölgemizde örnek bir konumda olacak ve önemli adımlar atacağız. Hukukun üstünlüğüne olan inanç ve kurallara bağlılık çerçevesinde üyelerimize hizmet vermek ülkemizin ekonomik kalkınmasında bölgemiz katkılarını en iyi şekilde kullanarak insana ve çevreye saygılı, ahlakın ve dayanışmanın korunduğu, şeffaf, kişisel sorumluluğun üstlenildiği, işin ilk seferinde doğru yapıldığı bir kurum olarak üyelerimize ve paydaşlarımıza hizmet etmek, üyeleri ve çalışanları arasında takım çalışmasının desteklendiği, ulaşılabilir bir kurum olma yönünde hareket etmek prensibiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 20. yılımız kutlu olsun” dedi.
 
BUGÜNE KADAR GÖREV ALANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın konuşmasını sonlandırmasının ardından söz alan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, kurulduğu günden bu yana oda yönetiminde görev alan, odayı başarıya taşıyan meclis üyelerine, yönetim kurullarına, yönetim kurulu başkanlarına ve meclis başkanlarına teşekkür ve şükranlarını sunarken "Yönetim Kurulumuzu, 3 Kasım kuruluş yıldönümü olması nedeniyle böyle bir etkinliği tertip ettikleri için kutluyorum" dedi.
 
SEMİNERLERE HEP BERABER KATILIYORUZ

Taha Ülker konuşmasının devamında, göreve talip olup üyeler tarafından seçilişlerinin 2. senesinde olduklarını dile getirirken "Şeffaf ve uyumlu yönetim, kurumsallaşmış yapının bizleri başarılı kılacağının bilincinde hareket ediyoruz. Bu vesileyle başlatılan akreditasyon çalışmalarımız başarıyla devam ediyor. Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nin programları çerçevesinde düzenlediği seminerlerde meclis üyelerimizin oda yönetimiyle kurumsallaşma konularında, Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmelerde bilgilenmesi adına çok yararlı olacaktır. Biz bunun için Kasım ve Aralık Ayı’ndaki seminerlerine ailecek katılıyoruz" dedi.
 
İHRACAATIMIZ ÇOK İYİ GİDİYOR

Aylık çıkmakta olan dergilerinde, yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptıklarını dile getiren Ülker "Son dergimizde biraz değinmiştim; ‘Piyasalar, iş dünyası istikrarı sever’ diye. Siyasetteki gerginliğin durulduğunu, bürokrasinin işlerliğini kazandığını, istikrar güveninin sağlandığını ve sonuç olarak ekonominin canlandığını, yabancı sermayenin ülkeyi tercih eder olması gerekliliğini vurgulamıştım. Bu arada sınır komşularımızda çıkan ve en çok ülkemizi etkileyen olaylar tekrar bizleri bir belirsizliğe; daha doğrusu karamsarlığa sürüklemeli mi bilemiyorum. Ancak AB’nin tekrar resesyona girme endişesi, hızla artan jeopolitik riskler bizleri tedirgin etmiyor değil. İlgili kurumlar Avrupa Bölgesi’ndeki duraklama sinyallerini yakından takip ediyorlar. Bu bizim için 2015’in ne olacak sorusuna cevaptır. Çünkü her şeye rağmen bu sene ihracatımız çok iyi gidiyor. İhracatımız Eylül Ayı’nda da Ekim Ayı’nda da rekor kırdı” dedi.

ÇERKEZKÖY, İSTANBULDAKİ SANAYİCİ İÇİN SEÇİLDİ

Taha Ülker'in ardından söz alan Oda'nın Kurucu Başkanı Ömer Kılınç, odanın kuruluş yıllarına dönerek bugüne kadar Çerkezköy'ün geçmiş olduğu noktaları anlattı. Kılınç "Taha Bey’in sürpriz davetiyle karşınızdayım. Sizi biraz eskilere götürmek istiyorum. Bugün üretimini yaptığımız, Avrupa’da marka olan çok tekstil var. O zamanlar, İstanbul’da anarşi yavaş yavaş baş gösterdi. İstanbul’un nüfus artışının engellenmesi gerekiyordu. Devlet, sanayiyi İstanbul’dan çıkartmak, İstanbul’un nüfusunun artışını azaltmak amacıyla İstanbul’a yakın 3 ili Bilecik, Bozöyük ve Çerkezköy’ü seçti.. Çerkezköy’ün seçilmesinin nedeni, sanayinin buraya gelmesinin nedeni ne burası kalkınsın diye, ne buradaki arsalar değerlensin diye, tamamen İstanbul’daki sanayici günü birlik yeni fabrikalara gidip akşam günübirlik dönebilsin diyedir” dedi.

ÇOK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATILMAKTA

Düzenlenen kutlama programında en son Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay bir konuşma gerçekleştirirken şu ifadelere yer verdi; "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın 20. Yılını kutluyorum. Çerkezköy, sahip olduğu Organize Sanayilerle jeolojik durumu itibariyle, ticaret merkezi olması durumuyla, bizim tabirimizle Türkiye’nin en önde gelen üretim merkezlerinden birisidir. Bu anlamda bugün 20.yılını kutladığımız ÇTSO’muzun ilçemizin kalkınmasında, çok büyük emekleri olduğunu çok yakından müşahede etmiş bulunuyorum. İlçem adına tüm emeği geçenlere, kuruluş aşamasında bulunan herkese teşekkürlerimi borç biliyorum. Gerçekten de ÇTSO bugün özellikle başta eğitim alanı olmak üzere ilçemizde çok önemli çalışmalara imza atmakta, bizlerin yanında yer almaktadır. Bunlardan bir kaçını kısaca sayacak olursak; Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi, yine çok sayıda okulumuzun doğal gaz dönüşümü, Meslek Yüksek Okulumuzun sınıflarının donatılmasında yapılmış olan önemli katkılar var. Birçok sayabileceğimiz kamu hizmetlerine yapılan destekler var. İlçemizin en önemli STK’larından birisi olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerine destek vermektedirler” dedi.
 
PASTA KESİLDİ, HEDİYE TAKDİM EDİLDİ

ÇTSO 20. Yıl kutlama programında konuşmaların ardından salona gelen pasta konuklar tarafından hep birlikte kesilirken, ardından da ÇTSO’da 20 yılını dolduran isimlere günün anlam ve önemine yönelik olarak hediye de takdim edildi. Program, düzenlenen kokteyl ile son buldu. 

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.