ÇTSO 2014 çalışmalarını üyeleriyle paylaştı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi yılbaşından bugüne kadar yapılan çalışmaları Müşterek Komite Toplantısı'nda üyeleriyle paylaştı. Toplantıda brifing veren Eğitim ve Kalite Yönetim Birim Yöneticisi Asude Çelen, ayrıca Akredite Oda çalışmaları hakkında da bilgi verdi

ÇTSO 2014 çalışmalarını üyeleriyle paylaştı
22 Mayıs 2014 Perşembe 07:50

ÇTSO (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) Müşterek Komite Toplantısı yapıldı. Toplantıda Eğitim ve Kalite Yönetim Birim Yöneticisi Asude Çelen ÇTSO'nun 2014 yılının ilk 4 aylık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Çelen ayrıca geçen yıl sonunda TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) tarafından kabul edilen Akredite Oda başvurusu ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AKREDİTE ODA İÇİN NELER YAPILDI
Eğitim ve Kalite Yönetim Birim Yöneticisi Asude Çelen, sunumuna Akredite Oda çalışmaları hakkında bilgi vererek başladı. 2013 yılı sonunda ÇTSO olarak TOBB'a yaptıkları Akredite Oda başvurusunun kabul edildiğini belirten Asude Çelen, "2014'ün başında Ankara'da Akredite Oda ile ilgili  ilk eğitimimizi aldık. Yönetim kurulu başkanımız, meclis başkanımız, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geniş kapsamlı bir eğitim aldık" dedi.
Daha sonra şubat ve mart aylarında Akredite Oda eğitimlerinin Çerkezköy'de devam ettiğini belirten Çelen, mart ayında üç günlük eğitim kapsamında temel kalite ve akreditasyon eğitimi tüm çalışan ve Oda yönetimi tarafından alındığını kaydetti. Akredite Oda çalışmaları kapsamında TOBB yetkilileri tarafından ÇTSO'ya yapılan 'Geliştirme ziyareti' ile devam ettiğini hatırlatan Çelen, bu kapsamda 'Stratejik Plan' yapıldığını kaydetti. Nisan ayında tüm ÇTSO çalışanlarının KYS (Kalite Yönetimi Sistemi) Eğitimi aldığını belirten Çelen, son olarak temel eğitim ve iç denetim eğitimleri çalışanlara verildiğini söyledi. Slayt eşliğinde Akredite Oda çalışmalarını anlatan Çelen, bugüne kadar yapılan çalışmalar, devam eden çalışmalar ve son olarak ise denetimler hakkında Müşterek Meslek Komitesi üyelerine bilgiler verdi.
2014'DE NELER YAPILDI
Eğitim ve Kalite Yönetim Birim Yöneticisi Asude Çelen ikinci bölümde ÇTSO'nun 2014 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yılbaşından başlayarak nisan sonuna kadar yapılan çalışmaları tek tek sıralayan Çelen, ilk olarak Oda'da yapılan tadilat çalışmalarına değindi. Çelen, "Yılbaşından itibaren Odamızda yapılan tadilat çalışmaları ile birlikte çok keyfli bir ortama sahip olduk. Emeği geçen İnşaat Komisyonu üyelerine, yönetim kuruluna ve başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi. Oda'nın yeni yüzü ile ilgili yapılan çalışmaların dışında ÇTSO Yönetiminin ULM ziyareti gerçekleştiğini hatırlatan Çelen, "2014'de Almanya'nın ULM Ticaret ve Sanayi Odası'na nezaket ziyaret gerçekleştirildi. Bu ziyarette kardeş ticaret ve sanayi odası olma çalışmaları için ilk adım atıldı" dedi.
Yılın ilk 4 aylık icraatlerini anlatan Çelen, ULM ziyareti dışında ÇTSO'nun Strateji Planı hazırlandığını kaydetti. "Oda'nın 4 yıllık Strateji Planı hazırlandı" diyen Çelen, diğer çalışmaları şöyle sıraladı: Gazeteciler Günü kutlaması, Personel Motivasyon Kahvaltısı, Girişimcilik Eğitimleri ve Sertifika Töreni, Üye ziyaretleri ve görüş alışverişi, Dış Ticaret Semineri, 4. Meslek Komitesi'nin 37. Yapı Fuarı'na katılımı, Eksperlerle yapılan toplantı, Mali Müşavirlere yönelik tanışma toplantısı ve Oda dergisi. Çelen, ÇTSO'nun önümüzdeki ay 'Birlik' adıyla bir dergi çıkaracağını kaydetti.
SANAYİ KURULUŞLARI MESLEK LİSELERİNİ DESTEKLİYOR
Eğitim ve Kalite Yönetim Birim Yöneticisi Asude Çelen'in yaptığı sunumun sonunda ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, 8. Meslek Komitesi çalışmaları ve ULM ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Taha Ülker, ULM ziyaretinde Almanya'nın meslek eğitimine önem verdiği yönünde izlenimler edindiklerini kaydederek, "Almanya'ya yaptığımız ziyarette meslek Liselerinde eğitim gören öğrenciler büyük sanayi kuruluşları tarafından  desteklendiğini gördük. Sanayii kuruluşları öğrencileri istihdam ederek adeta bunlara atölye imkanı sağlıyor. Bizim ülkemizde de bu yönde bir çalışma yapılabilir" önerisinde bulundu.
DEĞİŞEN VE GELİŞEN ODA
Toplantıda konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise şunları kaydetti: "Değerli Meclis Üyelerim, Yönetim Kurulu Üyelerim ve Meslek Komitesi Üyelerim; Bugün sizlerle Müşterek Komite Toplantımızın 2’incisini gerçekleştiriyor olmanın gururunu yaşıyorum. 2013 yılının Mayıs ayında gerçekleşen seçimlerin ardından yönetimde bir yılımızı doldurduk.  Geride bıraktığımız bir yıllık süre zarfında gerek Meclisimiz ve Yönetim Kurulumuz gerekse meslek komitelerimiz, üyelerimize daha kaliteli hizmet sunmak adına birçok faaliyetlerde bulundu. Geçen bu bir yıllık süre bize gösteriyor ki, ‘Değişen ve Gelişen Oda’ sloganı ile çıktığımız yolda Üyelerimize verdiğimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz. Bu süreçte hedefe ulaşmamıza yardımcı olmak için tüm gücüyle çalışan siz Meslek Komiteleri Üyelerime, Meclis Üyelerime ve Yönetim Kurulu Üyelerime can-ı gönülden teşekkür ediyorum."
Konuşmaların ardından Müşterek Komite Toplantısı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.  Toplantıya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mustafa Seçkin, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meslek Komitesi Temsilcileri ile ÇTSO üyeleri katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uye - 10 yıl önce
vatandasi ve vatandsin besledigi esnafin sorunlarinin cozumune yonelik bir calisma olmamis