ÇTSO Akdeniz’e açıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ÇTSO) Mart ayında Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’ne (ASCAME)üyelik için yaptığı başvuru talebi kabul edildi. ÇTSO’nun ASCAME kabul edilmesiyle birlikte Akdeniz pazarına açıldıklarını belirten Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Tever, “Bundan sonra üyelerimiz kendilerini uluslararası platformda daha etkin temsil edeceklerdir” dedi

ÇTSO Akdeniz’e açıldı
06 Temmuz 2011 Çarşamba 00:00

Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği’ne üyelik başvurunda bulunan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu talebi kabul edildi. ASCAME’ye üyelik süreci hakkında bilgi veren Dursun Ali Tever, “Odamızın Mart ayında gerçekleştirdiği ASCAME’ye üyelik talebi, Birlik Yönetim Kurulu’nun 14 Haziran 2011 tarihinde Tunus’ta gerçekleştirdiği toplantıda kabul edilmiştir” dedi.
ÜYELERİMİZ İÇİN YENİ PAZARLAR OLUŞACAK
ASCAME üyelik taleplerini geçtiğimiz Mart ayında ilettiklerini söyleyen Tever, “Bizim bu talebimiz Birlik Yönetim Kurulu’nun 14 Haziran 2011 tarihinde Tunus’ta gerçekleştirdiği toplantıda kabul edildi. Odamızın üyelerini uluslararası platformda daha etkin temsil etmesi amacıyla yapılan başvurunun olumlu karşılanması bu kapsamda yapılan çalışmalarımızın beğenilmesi büyük bir memnuniyetle karşılanmıştır. Bu süreçten sonra Odamızı Akdeniz bölgesindeki ülkelere daha iyi tanıtarak, yeni pazarlar oluşturacağız. Akdeniz bölgesinde iş yapan firmalarla işbirliği içinde olmak, bölgemizin kalkınmasına da büyük katkı sağlayacaktır” dedi.
ASCAME’NİN 200’Ü AŞKIN ÜYESİ BULUNUYOR
ASCAME’nin tarihi ve işleyiş yapısı hakkında da bilgi veren Tever, “ASCAME Akdeniz Bölgesinde yer alan devletlerin birbirleriyle ekonomik ve ticari ilişkileri artırmak amacıyla 1982 yılında Barselona’da kurulmuştur. Birliğin bugün 22 Akdeniz ülkesinden 200’ü aşkın üyesi bulunmaktadır.
ASCAME Genel Sekreterliği kuruluşundan bugüne Barselona Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olup, Birliği Başkanlığı için iki senede bir seçimler düzenlenmektedir. Son iki dönem yapılan seçimlerde İstanbul Ticaret Odası Başkanı Dr. Murat Yalçıntaş birliğe başkan olarak seçilmiştir” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.