ÇTSO ‘Akreditasyon’ için Ankara’ya gitti

Üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne ‘Akredite Oda’ başvurusunda bulunan ve başvurusu kabul edilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Sekreter ve Kalite Yönetim Sorumlusu’ndan oluşan heyet ile Ankara’ya gitti. TOBB Genel Merkezi’nde ‘Akreditasyon Semineri’ne katılan ÇTSO Heyeti, oldukça verimli geçen seminerin ardından Çerkezköy’e döndü. Seminer sonrası bir açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, seminerin çok verimli geçtiğini belirterek; “ÇTSO Yönetimi olarak 10’uncu dönemde ‘Akredite Oda’ unvanını almayı ve hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇTSO ‘Akreditasyon’ için Ankara’ya gitti
18 Ocak 2014 Cumartesi 07:04

ÇTSO TAM KADRO KATILDI
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Genel Merkezi’nde gerçekleşen Akreditasyon Semineri’ne Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Sifil, Mesut Görgün, Mustafa Seçkin, Metin Taşdelen, Genel Sekreter Hakan Gel ve Kalite Yönetim Sorumlusu Asude Çelen’den oluşan bir heyetle katıldı.
“ODA VE BORSALAR YOL AÇAN, YOL GÖSTEREN HALE GELDİ”
TOBB’un ve oda/borsaların faaliyetleri hakkında bilgi veren Hisarcıklıoğlu, oda ve borsaların üyeleri için yol açan, yol gösteren kurumlar haline geldiğini dile getirdi. Artık bilgi ihraç eder durumda olduklarını ifade eden TOBB Başkanı, 57 İslam ülkesinin genel sekreterlerine eğitim verdiklerini kaydetti. Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbeyev’e oda borsa sistemi hakkında özel bilgi verdiğini ve Kazakistan’ın Türkiye’deki sistemi uygulamak üzere harekete geçtiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği Başkanı’nın da kendisine, ‘Alman oda sistemini dünyanın en iyisi biliyorduk, ama bizim sizden öğreneceğimiz şeyler var’ dediğini hatırlattı.
TÜRKİYE’Yİ TAŞIYAN KİTLELERDEN SORUMLUYUZ
İş dünyası olarak hep büyük resme odaklandıklarını söyleyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Ülkenin ekonomik olarak büyümesi önemli. Çünkü ekonomi güçlü olmazsa ne vatandaşınızın refahı olur, ne de dışarıda bir ağırlığınız olur. O yüzden üyelerimizin önünü açacak adımlar attık. Kamuyu ekonomiye odaklanmaya zorladık. Çünkü bizim sorumlu olduğumuz kitle, Türkiye’yi taşıyan kitle” ifadesini kullandı.
HALİM METE, AKREDİTASYON SÜRECİNİ ANLATTI
Seminerin öğleden sonraki bölümünde konuşan TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, oda ve borsaların akredite olabilmesi için eğitimler, geliştirme ziyaretleri ve denetimler gibi 3 temel süreci yaşaması gerektiğini kaydetti. Sistemin etkinliğinin oda ve borsa üst yönetimlerinin sisteme yaklaşımları ile doğrudan ilgili olduğunu bildiren Mete, Avrupa standartlarında hizmet için yola çıktıklarını hatırlattı. Halim Mete, önemli olanın akredite belgesine sahip olmak değil, bu belgenin gerekliliklerini yaşatabilmek olduğunun altını çizdi. Seminerde, TEPAV Direktörü Güven Sak da Türkiye ve Dünya ekonomisine ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.
HİZMET KALİTESİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTACAĞIZ
Seminer sonrası bir açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, seminerin çok verimli geçtiğini belirterek; “ÇTSO Yönetimi olarak 10’uncu dönemde ‘Akredite Oda’ unvanını almayı ve hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.