ÇTSO, iki okulun doğalgaz dönüşümünü yapıyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını Salı günü saat 16:30'da Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirdi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, Göksel Bozdağ, Yasin Durak, Mehmet Savaş ve Murat Seymen dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Toplantı'da, Çerkezköy'de bulunan Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu ile Nurullah Narin Ortaokulu'nun doğalgaz dönüşümünün yapılması kararı oy birliği ile kabul edildi

ÇTSO, iki okulun doğalgaz dönüşümünü yapıyor
25 Eylül 2014 Perşembe 07:56

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısı saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesi ile başladı.

GELİR 110 BİN, GİDER 74 BİN
Toplantının ilk gündem maddesinde 2014 Yılı Ağustos ayı gelir-gider ve banka cetvelleri ile mizan görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel , Ağustos ayı Oda gelirini 110 bin 816 TL, giderini ise 74 bin 574 TL olarak açıkladı. Hakan Gel, ilk sekiz ayda 1 milyon 603 bin TL olarak tahmin edilen Oda gelirinin 680 bin 990 TL; 1 milyon 210 bin TL olarak tahmin edilen ilk sekiz ay giderinin 1 milyon 299 bin TL olarak gerçekleştiğini açıklayarak “İlk sekiz ay Oda gelirimiz yüzde 104.86 oranında gerçekleşirken Oda gideri ise yüzde 93 oranında gerçekleşti” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 
DÖRT EKSPERTİZ LİSTEYE EKLENDİ

Toplantı, ikinci gündem maddesi, kapasite ve ekspertiz rapor düzenlemesi için ihtiyaç oluşan eksperlere ilişkin listenin görüşülmesi ile devam ederken, Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, bazı branşlarda ekspertiz problemi yaşandıklarını belirterek elektrik, kimya ve tekstil branşlarında alınan yeni ekspertizlerin isimlerini açıkladı. Nilüfer Ceylan, İlknur Uludağ, Sena Özdemir ve Behçet Güven’den oluşan ek listenin ekspertiz listesine eklenmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.
 
BÜTÇE CETVELİ HARCIRAHLAR BÖLÜMÜNDEKİ DEĞİŞİKLİKLER KABUL EDİLDİ
Gündemin üçüncü maddesini teşkil eden 2014 yılı bütçe cetvelleri harcırahlar bölümünde Yönetim Kurulu tarafından yapılan değişiklikler, yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.
 
ÇALIŞMA KOMİSYONLARININ KAÇ KİŞİ OLACAĞI GÖRÜŞÜLDÜ
Gündemin dördüncü maddesi, çalışma komisyonlarının oluşturulması ile toplantı devam ederken ilk önce komisyon üyelerinin kaç kişiden oluşturulması gerektiği masaya yatırıldı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, konu ile ilgili bir açıklama yaparken  “Komisyonlarımızın 3’er kişiden oluşması daha uygun olur. Çünkü zaten 27 üyemiz var. Komisyondaki üye sayılarını yüksek tutarsak bazı arkadaşlarımız birden fazla komisyonda görev almak zorunda kalacak. Bu da onların yıpranmasına neden olacaktır. Bazı komisyonlarda talep olduğu takdirde 5 kişi de görevlendirilebilir” ifadelerini kullandı.

GÖREV ALACAK KİŞİLER BELİRLENDİ
Toplantıda daha sonra çalışma komisyonlarında görev alacak kişiler belirlendi. ÇTSO bünyesinde oluşturulan komisyonlar ve bu komisyonlarda görev alacak olan isimler ise şu şekilde sıralandı; Satın Alma Komisyonu: Gürkan Kesim, Talip Sivri ve Rasim Bilgen. Üye İlişkileri ve Kurumlar arası İlişkiler Komisyonu: Taha Ülker, Mustafa Seçkin, Mehmet Danyeli, Mehmet Aksoy ve Gürhan Ergen. Ar-Ge / Proje / Ulusal ve AB Fonları İzleme ve Geliştirme Komisyonu: Muharrem Yamaç, Mehmet Danyeli, Rahmi Yılmaz, Mehmet Savaş ve Asım Yavuzarslan. Enerji ve Altyapı Komisyonu: Hacı Mehmet Erdoğan, Mehmet Savaş ve Aktaş Güler. Çevre, Sağlık ve Eğitim Komisyonu: Taha Ülker, Mehmet Aksoy, İsmail Tazcan, Göksel Bozdağ ve Metin Taşdelen. Dış İlişkiler Komisyonu: Dilaver Burak, Mehmet Aksoy, Mehmet Savaş, Kadir Uz ve Muharrem Yamaç. Basın, Yayın, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Komisyonu: Süleyman Kozuva, İsmail Akın, Mesut Görgün, Mehmet Çetin ve Rasim Bilgen. Mevzuat Komisyonu: Mehmet Danyeli, Mustafa Seçkin ve Murat Seymen.  

ABD'YE ENERJİ ÜRETİMİ FUARINA GİDECEKLER
Gündemin beşinci maddesinde olan, oda üyelerinin katılımına yönelik ABD Orlando’da düzenlenecek olan enerji üretimi fuarına katılacak üyelerin belirlenmesi ile toplantı devam etti. Yapılan müzakere sonunda meclis üyelerinden Muharrem Yamaç, Hacı Mehmet Erdoğan, Gürkan Kesim, Dilaver Burak ve Kadir Uz’un ÇTSO’yu temsilen ABD Orlando fuar gezisine katılması oy birliği ile kabul edildi.

İKİ OKULUN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ YAPILACAK
Toplantının altıncı maddesinde ise, ÇTSO tarafından yapımı üstlenilen iki okulun doğalgaz dönüşümü konusu görüşüldü. ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, konu ile ilgili bir açıklama yaparken “Odamız bu yıl ilçemizdeki iki okulun doğalgaz dönüşümünü üstlenmek için harekete geçti. İlk etapta okullarımızı belirledik. Bu yıl, 24 derslikli Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu ile 34 derslikli Nurullah Narin Ortaokulu’nun doğalgaz dönüşümünü yapacağız. İhalemizi yaptık. 24 derslikli okulumuzun doğalgaz dönüşümünü 47 bin TL ile Gültek firması, 34 derslikli okulumuzun doğalgaz dönüşümünü ise 54 bin TL ile Hastek firması üstlendi” dedi ve gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

STRATEJİK PLAN GÖRÜŞÜLDÜ
Eylül ayı toplantısı, 2014-2017 Stratejik Planı hakkında yapılan bilgilendirme ile sona erdi.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.