ÇTSO Lisesi’nden görkemli mezuniyet töreni

226 öğrencinin mezun olduğu Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nde (ÇTSOL) Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Mezuniyet Töreni'ne katılan öğrenciler okulu bitirmenin mutluluğu ile okuldan ve arkadaşlarından ayrılmanın hüznünü bir arada yaşadı.

ÇTSO Lisesi’nden görkemli mezuniyet töreni
17 Haziran 2011 Cuma 00:00

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nden mezun olan 226 öğrenci için Mezuniyet Töreni düzenlendi. Lisenin bahçesinde düzenlenen törende, mezun olan öğrenciler kürsüye gelerek 4 yılın biriktirdiği duygu ve düşünceleri öğretmenleri, aileleri ve arkadaşları ile paylaştılar. 
ÇTSO Lisesi’nin 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı mezunları için okulun bahçesinde organize ettiği Kep Töreni'ne Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Kızılpınar Kent Konseyi Başkanı Uğur Erem, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Asbaş, ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk, ÇTSO Lisesi öğretmenleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
ÇERKEZKÖY’ÜN ÖNDE GELEN EĞİTİM KURUMLARINDAN BİRİ OLDUK
Mezuniyet törenin açılış konuşmasını ÇTSO Lisesi Müdürü Mustafa Türk gerçekleştirdi. ÇTSO Lisesi’nin daha ikinci eğitim ve öğretim yılında olmasına rağmen Çerkezköy’ün önde gelen eğitim kurumlarından biri haline geldiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Türk, "Okulumuz şu anda fiziksel açıdan Tekirdağ’ın en iyi okulları arasında bulunmaktadır. İki yıl boyunca yaptığımız çalışmalar neticesinde okulumuz Çerkezköy’de İSO 9001’e 2008 kalite belgesine sahip tek okul olmuştur. Amacımız okulumuzun kalitesini artırarak yolumuza devam etmektir.
Bugün mezun olan öğrencilerimiz tam da rahatladık derken hayatın tüm yönünü bugünden sonra tanımaya başlayacaklar. Gün geçtikçe yaşamın ne kadar zor ve önemli olduğunu kavrayacaksınız. Bugünden sonra sorumluluklarınızın arttığının ve düşüncelerinizin yoğunlaştığının farkında olmanız gerekiyor. Sizlerin fikri ve vicdanı hür nesiller olarak yetişmenizi ve bu özelliklerde nesiller yetiştirmenizi temenni ediyorum" dedi.
Sözlerine Mustafa Kemal’in "Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız ve şanlı yapar ya da esaret ve felakete sevk eder" sözü ile devam eden Mustafa Türk, mezun olan öğrencilerin eğitimlerini ve iş yaşamlarını en üst noktada bitirmelerini istediğini belirterek sözlerini tamamladı.
LİSEYE DESTEK VERENLERE PLAKETLERİ TAKDİM EDİLDİ
Mustafa Türk’ün konuşmasının ardından ÇTSO Lisesi’nden hiçbir zaman maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e, Palben Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortaklar Kurulu Başkanı Mustafa Zeki Birben’e, Başak Demir Şirket Ortağı Abdulgani Yüce’ye, ÇTSO Başkanı Dursun Ali Tever’e, Yurt Turizme, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’a, Eser Manifatura’nın sahibi Mehmet Eser’e, Gülfa Demir’den Mustafa Karaman’a ve Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’e plaketleri verildi. Plaketleri sahiplerine Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Zenginal, ÇTSO Lisesi Okul Müdürü Mustafa Türk ve Okul Aile Birliği Başkanı Osman Genç takdim etti.
ÖĞRENCİLERİMİZ ÇERKEZKÖY’Ü EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLER
Plaket Töreni sonrası ÇTSO Lisesi’ni dereceyle bitiren öğrencilere hediyelerini vermek üzere Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Kürsüye davet edildi. Hediyeleri öğrencilere takdim etmeden önce kısa bir konuşma yapan ve Çerkezköy Belediyesi olarak ilçedeki okulların niteliğinin artması için desteklerinin sürekli olarak devam ettiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Ertem, "Bugün bu okuldan mezun olan öğrencilerin Çerkezköy’ü en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Öğrencilerimiz bugün hayatlarındaki zor bir etabı tamamladılar. Bugünden sonra daha zor ve çetin bir etaba başlayacaksınız. Okulunuzda aldığınız eğitim ile iyi bir üniversiteye yerleşmek için uğraşacaksınız. Öğrencilerimiz farklı noktalara gelerek Çerkezköy’ü temsil edecekler. Ülkemize layık olan gençlerimizin daha çok çalışarak kendilerini, ailelerini ve Çerkezköy’ü daha iyi temsil edeceklerini düşünüyorum" dedi.
ERTEM’DEN DERECEYE GİRENLERE ALTIN LİRA
Ertem konuşmasının ardından ÇTSO Lisesi’ni birinci olarak bitiren Yağmur Suçil’e, ikinci olarak bitiren Özmen Korucu’ya ve üçüncü olarak bitiren Mine Gündoğdu’ya başarılarından dolayı Altın Lira taktı. İlk üçte erkek öğrenci olmaması nedeniyle erkek öğrencilere de takılan Ertem, "Şuanda erkeklerin yüz karası bir durum ile karşı karşıyayız. Erkek öğrencilerin daha fazla çalışmasını ve gayret göstermesini, önümüzdeki sene erkek öğrencilerinden ilk üçte yer almasını bekliyorum" şeklinde konuştu.
Ayrıca okul birincisi Yağmur Suçil’e Mustafa Asbaş tarafından laptop hediye edildi. Okul ikinci ve üçüncüsüne ise Okul Müdürü Mustafa Türk tarafından çeşitli hediyeler verildi.
ÖĞRENCİLER MEZUNİYETİ DOYASIYA KUTLADILAR
Hediyelerin verilmesinin ardından mezun olan öğrenciler teker teker sahneye davet edilerek, sınıf öğretmenlerinden diplomalarını aldılar. Diplomalarını alan öğrenciler duygu ve düşüncelerini Mezuniyet Töreni'ne katılanlarla paylaştılar. Mezun olan bütün öğrencilerin ÇTSO Lisesi’nin merdivenlerinde toplanmasının ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini doyasıya kutladılar. Kep atma töreni sonrası sahne alan müzik grubunun şarkıları ile coşan öğrenciler günün ilerleyen saatlerine kadar doyasıya eğlendiler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.