ÇTSO Meclis Üyesinden zamlar kaldırılsın talebi

ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz geçtiğimiz günlerde e-posta ile bir açıklamada bulunarak oda ücretlerine indirim talebinde bulundu

ÇTSO Meclis Üyesinden  zamlar kaldırılsın talebi
Tamer Avcılar
Tamer Avcılar
02 Nisan 2021 Cuma 20:19

 ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın açıklaması şöyle: “29.03.2021 Pazartesi saat: 14:30 da ZoomWebinar üzerinden gerçekleşen, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komiteleri Müşterek toplantısında, Oda Genel Sekreteri Covid-19 Salgın sürecinin üyelerimize etkilerini araştırmak için oda tarafından yaptırılan anket sonuçlarını açıkladı.
 
Oda üyelerimizin yüzde yetmişsekizinin ( %78 ) Covid-19 Salgın sürecinden olumsuz etkilendiğini, işlerinin ve cirolarının azaldığını, yüzde yirmiikisinin ( %22 ) ise etkilenmediği veya olumlu yönde etkilendiğine dair odamızın yaptırmış olduğu anket sonuçlarını meslek komiteleri üyeleri olarak bizlere açıkladı.
 
2021 yılı Ocak ayı ÇTSO meclis toplantımızda Genel sekreterimiz 2020 yılı için üyelerimizden elde etmiş olduğumuz gelirlerin toplamının Beş Milyon Sekiz Yüz Bin Lira ( 5.800.000 TL ), odamız giderlerinin toplamı ise İki Milyon Dörtyüz Bin Lira ( 2.400.000 TL ) olarak gerçekleştiğini ve odamızın 2020 yılı içerisinde Üç Milyon Dört Yüzbin Lira (3.400.000 TL ) kar ettiğini açıkladı.
 
Yine odamızın Beş Bin ( 5000 ) civarında üyesi olduğunu ve bunların yaklaşık üçte birine denk gelen bin sekiz yüz (1800) civarında üyemizin   odamıza olan aidat borçları nedeniyle faaliyetlerinin askıya alındığını ve faal üye sayımızın üç bin yüz ( 3.100 ) civarında olduğunu açıkladı.
 
Bu rakamlardan sonra şahsım meclis üyesi olarak söz alarak Korona virüs pandemisi nedeniyle üyelerimizin büyük bir çoğunluğunun olumsuz yönde etkilendiğini, üçmilyondörtyüzbin lira (3.400.000 TL) kar eden odamız , yönetim kurulunun en azından 2021 yılı için yıllık aidat ve hizmet karşılığı alınan belge bedellerine zam yapmamasını ve 2021 yılı için yapılan yüzde on ile yüzde yirmibeş ( %10- %25 ) arasındaki artış oranının kaldırılması yönünde  öneride bulundum.
           
Yönetim kurulu başkanının 2021 yılı için yapmış oldukları zam oranlarının makul olduğu görüşlerinden sonra bizim önerimiz kabul edilmemiştir.
 
29.03.2021 Tarihinde yapmış olduğumuz müşterek meslek komiteleri toplantımızda da Genel Sekreterin açıklamış olduğu anket sonuçlarını da gerekçe göstererek ,oda bütçemizin uygun olduğunu ve 2021 yılı için  yıllık aidat ve hizmet karşılığı alınan belge bedellerine yapılan %10-%25 oranındaki zamların kaldırılması önerimizi tekrar gündeme getirdik.
 
Oda üyelerimizin ve kamuoyunun bilgilerine arz olunur”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.