ÇTSO Meclisi toplandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleşti

ÇTSO Meclisi toplandı
20 Temmuz 2016 Çarşamba 16:02

DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
 
ÇTSO Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’na mazeret bildiren Mehmet Aksoy, Mehmet Danyeli, Mehmet Çetin, Mehmet Erdoğan, Sait Erdem, İsmail Tezcan, Gürkan Kesim, Özcan Doğu, Rahmi Yılmaz ve Yasin Durak katılmazken, 15 Temmuz Cuma günü gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili konuşan ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, yaşanan hain darbe girişiminde kaybedilen canlar için üzüntü duyduklarını dile getirdi. Ülke olarak hala kargaşa içinde bulunulduğunu dile getiren Ülker, “Allaha şükür bu darbe girişimi bastırıldı ve demokrasi kurtarıldı. Dış basının gözü ülkemizde. Bizlerde demokrasiyi pekiştirme gayretindeyiz. Zedelenen itibarımızı en kısa zamanda düzelticeğiz. Bugün Tekirdağ’da odamızın Türkiye genelinde yaptığı ortak basın açıklamasına katıldık. Ben son derece gurur duydum. Basın açıklamasının her cümlesi düşünülerek hazırlanmıştır” ifadelerini kullandı ve ÇTSO Meclis Üyeleri’ni hayatını kaybeden şehitler için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.
 
GELİR - GİDER CETVELLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
 
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddeleri görüşülmeye başlandı. İlk olarak Mayıs ve Haziran ayı gelir – giderlerinin görüşüldüğü toplantıda açıklamalarda bulunan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “2016 Mayıs ayında gelirimiz 134 bin 806,88 TL olurken, gider ise 156 bin 176, 71 TL oldu. Banka mevcudu 1 milyon 375 bin 621 TL olurken, mizan ise 8 milyon 489 bin 911,56 TL oldu. Haziran ayı gelirimiz 655 bin 378,19 TL, gideri ise 319 bin 457,96 TL olurken; bankanın mevcudu ise 1 milyon 742 bin 864 bin TL olar gerçekleşti.” dedi. İlgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.
 
İFTAR ORGANİZASYONLARI DEĞERLENDİRİLDİ
 
Gündemin bir diğer maddesinde ÇTSO’nun Ramazan Ayı’nda düzenlediği iftar yemekleri değerlendirildi. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray olmak üzere 3 ayrı iftarın verildiğini dile getiren ÇTSO Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir ilki gerçekleştirdik. Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de iftarlarımızı ayrı ayrı yaptık. Çok olumlu sonuçlar aldık. Yaptığımız anketlerde Çerkezköy’de ki iftarımıza 850 kişinin geleceğini düşündük. Ancak bu rakam 1150’ye ulaştı. Bu konuyla İsmail Akın yakından ilgilendi. Başarılı bir organizasyon yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
“YEMEK YİYEMEYEN ÜYELERİMİZDEN VE AİLELERİNDEN ÖZÜR DİLİYORUZ”
 
“Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz iftarlarda başımıza gelen durumlar nedeniyle yapılan çalışmalar neticesinde Saray, Kapaklı ve Saray’da üç yer tespit ettik.” diyerek sözlerine başlayan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, “Saray da 400, Kapaklı 450, Çerkezköy’de 850 üyemize yemek verdik. Programlardan sonra olumlu sonuçlar geldi. Çerkezköy’de beklediğimizden daha kalabalık oldu. Hem sevindik hem üzüldük. Yemek yiyemeyen üyelerimizden ve ailelerinden özür diliyoruz.” dedi. 
 
YENİ PERSONELLERLE TANIŞILDI
 
Gündemin beşinci maddesinde Ekim ayında gerçekleşecek olan Global Connect 2016 fuarı hakkında meclis üyelerine Oda Sekreteri Hakan Gel tarafından bilgiler aktarıldı. Son gündem maddesinde ise ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunan projeler hakkında bilgiler verdi. ÇTSO Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın dilek ve temenniler bölümünde ise ÇTSO’da çalışmaya yeni başlayan personeller, kendilerini meclis üyelerine tanıttı.
 
Haber: Uğur Kılıç
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.