ÇTSO Meclisinde gerginlik sürüyor

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. ÇTSO Meclisi toplantıda Mandalı Gıda Turz. Hayv. Nak. Petrol Ürün ve İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’ye kınama cezası verirken toplantının dilek ve temenniler bölümüne yine ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz damga vurdu. Toplantıda dikkat çeken başka bir durum ise toplantı öncesi tek tek herkesle selamlaşan ÇTSO Yönetim Kurulu başkanı Süleyman Kozuva’nın Rahmi Yılmaz’ı es geçmesi oldu

ÇTSO Meclisinde gerginlik sürüyor
20 Ekim 2015 Salı 17:28

ÇTSO MECLİS SALONU’NDA GERÇEKLEŞTİ

ÇTSO Meclis Başkanı Tah Ülker başkanlığında ÇTSO Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantı yoklama ve saygı duruşunun ardından açıldı.

EYLÜL AYI GELİR – GİDERLERİ İBRA EDİLDİ

Toplantının ikinci gündem maddesi olan 2015 yılı Eylül ayı gelir – gider cetvelleri ve mizanı görüşüldü. 2015 Eylül ayı geliri 189 bin 632 TL, gideri ise 102 bin 644 TL olarak meclise sunuldu. Gelir – gider cetveli ve mizanı oy birliği ile kabul edildi.

AFRİKA ÜLKELERİ GEZİSİ İÇİN GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

Gündemin üçünü maddesinde yer alan Afrika ülkeleri (Kenya – Etiyopya) iş gezisi için Meclis üyesi görevlendirilmesi konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonrasında ÇTSO Meclis Üyelerinden Mehmet Savaş, Kadir Uz, Muharrem Yamaç ve Hacı Mehmet Erdoğan, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyelerinden ise Metin Taşdelen ve Mustafa Seçkin’in Afrika ülkeleri iş gezisi için görevlendirilmesine karar verildi. Meclis Üyesi İsmail Tezcan ise yedek listede yer aldı.

MANDALI GIDAYA KINAMA CEZASI VERİLDİ

Toplantının dördüncü gündem maddesi olan Disiplin Kurulu Başkanlığı’nın yazısı görüşüldü. Meclis konuyu değerlendirdi ve Disiplin Kurulu’nun kararına istinaden, Mandalı Gıda Turz. Hayv. Nak. Petrol Ürün ve İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’nin Oda ve Borsa üyelerine verilecek Disiplin ve Para cezaları ile Disiplin Kurulu ve Yüksek Disiplin Kurulu hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinin b fıkrası 2’nci bendi “müşterisi veya iş sahiplerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmemek” ve 4’üncü bendi “satışa arz olunan malların niteliği veya miktarı bakımından gerçeğe aykırı beyanda bulunmak” hükümleri uyarınca Kınama Cezası ile cezalandırılmasına oy çokluğu ile karar verdi. Bu görüşmeye ÇTSO Meclis Üyeleri Rahmi Yılmaz, Gürkan Kesim ve İsmail Tezcan ret oyu kullandılar. Rahmi Yılmaz ret oyunun gerekçesini; yönetmelik gereği birinci cezanın uyarı olması gerekirken Disiplin Kurulu’nun Kınama cezası vermesi ve Oda Üyesi Mandalı Gıda Turz. Hayv. Nak. Petrol Ürün ve İnş. Tic. San. Ltd. Şti.’nin bu konu tekrar gündeme gelecek olması nedeniyle mağdur olacağı olarak belirtirken Gürkan Kesim ve İsmail Tezcan ret oylarını kınama cezasını ağır buldukları için verdiklerini söylediler.

BİLGİLENDİRMELER YAPILDI

Gündemin bir diğer maddesi olan Balkan Ülkeleri iş gezisi programı ile Ulm Ticaret Odası ziyareti ve işbirliği protokolü hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

 KOZUVA SALONU TERK ETTİ

ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker dilek ve temenniler bölümünü bir sonraki güne ertelemek istemesine rağmen ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz Veliköy’de yeni kurulan OSB Müteşebbis Heyetlerine üye belirlemede ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ile ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel’in hata yaptığını belirterek konuyla ilgili Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri genel Müdürlüğü’ne yazmış olduğu bir dilekçe sonrası Müdürlüğün kendisine gönderdiği yazıyı okumak istedi. Taha Ülker’in başta karşı çıkmasına rağmen sonrasında onay verdiği Rahmi Yılmaz, yazısını okumaya başlamadan hemen öncesinde ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Dilek ve temennilerde herkes istediğini dinler ya da dinlemez. Ben şuan sizi dinlemek istemiyorum salonu terk ediyorum.” dedi ve salonu terk etti. Bunun üzerine birçok Yönetim Kurulu ve Meclis Üyesi de salonu terk ederken salonda kalan yaklaşık 10 kişilik grup Rahmi Yılmaz’ın okuduğu yazıyı dinledi.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.