ÇTSO Nisan ayı meclisi gerçekleşti

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın Nisan ayı meclis toplantısı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya, Süleyman Kozuva ile Rahmi Yılmaz arasında yaşanan tartışma damga vurdu

ÇTSO Nisan ayı meclisi gerçekleşti
03 Mayıs 2016 Salı 15:44

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Saygı duruşuyla başlayan ÇTSO Nisan ayı Meclis Toplantısı, Mart ayı gelir – gider cetvellerinin görüşülmesiyle devam etti. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, “Odamızın Mart ayı geliri 174 bin 544 TL, gideri ise 118 bin 370 TL’dir.”  dedi, ardından Gelir – gider cetvelleri oy birliği ile kabul edildi.

ULM ZİYARETİ HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Gelir gider cetvellerinin görüşülüp kabul edilmesinin ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, işbirliği protokolü imzalanan ve Almanya ULM Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılan ziyaretler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

RAHMİ YILMAZ RET VERDİ

Diğer bir gündem maddesinde ise ‘ÇTSO Meslek Gruplarında nace kodu düzenlemeleri ve iki yeni Meslek Grubu oluşturulması’ görüşüldü. Meslek Gruplarının 10’dan 12’ye çıkarılmasına ret oyu veren ve gerekçesinin kayıt altına alınmasını isteyen ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, “Görmediğimiz ve kimin nerede olduğunu bilmediğimiz bir grubu oylamayı kendime yakıştırmıyorum.” dedi. ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın itirazının yanlış olduğunu söyleyen ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva da, grupların değil sadece grup kodlarının oylandığını ifade etti.

KÜÇÜK ÇAPLI GERGİNLİK YAŞANDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın daha önceki bir meclis toplantısında hatırlanacağı üzere Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın toplam üye sayısına ilişkin Süleyman Kozuva ile Rahmi Yılmaz arasında bir gerginlik yaşanmıştı. Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın üye sayısının 3 binlerde olduğunu iddia ederek, üye sayısının 5 bin 600 olduğunu söyleyen Süleyman Kozuva’nın ifadelerinin doğru olmadığını savunmuştu. 2016 Nisan ayı toplantısında ise aynı konuyla ilgili bir tartışma daha yaşandı. Nace kodlarının görüşüldüğü esnada diğer ilçelerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odalarının üye sayıları meclis üyelerinin ekranlarına yansıtıldı. Gösterilen tabloda Tekirdağ TSO’nun toplam üye sayısı 4 bin 500 olarak gösterilince Rahmi yılmaz, “Eski meclis toplantısında Tekirdağ TSO’nun üye sayısını 5 bin 600 olarak göstermiştiniz. Ne oldu da bu kadar kısa zamanda Tekirdağ TSO’nun üye sayısı bu kadar azaldı?” dedi. Bunun üzerine Başkan Süleyman Kozuva, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’ndan gönderilen mailinin çıktısını alarak Rahmi Yılmaz’a gösterdi. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nın gönderdiği mail çıktısında üye sayısının 5 bin 600 olduğunun onaylandığını kaydeden Kozuva “Tekirdağ TSO’ya sormanız gereken soruyu bize soruyorsunuz. Onların üye sayısındaki azalmanın nedenini biz bilemeyiz. Ayrıca, Rahmi bey üye sayısı 5 bin olması durumunda istifa edeceğini söylemişti. Bakalım şimdi ne olacak? Geçen toplantıda da bu sayıyı söyledim şimdi de söylüyorum.” şeklinde konuştu.

TOPLANTIYI SONLANDIRDI

Tartışmanın bitip gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker ÇTSO Nisan ayı Meclis Toplantısı’nı sonlandırdı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.