ÇTSO öğrencilerine ‘Mesleki Tanıtım Günü’ düzenlendi

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde meslek tanıtım günleri çerçevesinde toplamda 7 branş ile ilgili tanıtım etkinliği düzenledi

ÇTSO öğrencilerine ‘Mesleki Tanıtım Günü’ düzenlendi
09 Haziran 2014 Pazartesi 07:15

MESLEKLERİ HAKKINDA ÖĞRENCİLERE BİLGİ VERDİLER
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Rehberlik öğretmeni Huriye Özhan tarafından düzenlenen etkinliğe davet edilen Psikolog Gözde Karabulut, gazeteci Murat Yakar, Toplum Destekli Polis memurları Furkan Kırali ve Cansu Akın, bankacı Cüneyt Ökçin, hemşire Ülkü Aycan, zihinsel engelliler öğretmeni Mert Akbal meslekleri ile ilgili mesleklerinin zorlukları, kolaylıkları, nerelerden mezun oldukları gibi bilgilendirmelerde bulunurken soruların sorulduğu ve sohbet ortamında geçen bir etkinlik gerçekleştirirken meslekleri hakkında öğrencileri bilgilendirdiler.
SORU CEVAP ŞEKLİNDE DEVAM ETTİ
 11. Sınıf öğrencilerine verilen meslek tanıtım günleri keyifli bir söyleyişi havasında geçerken, katılımcılar öğrencilere ayrıntılı genel bilgiler verdiler. Öğrencilerin ileride seçecekleri meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanarak hazırlanan etkinlik de katılımcılar meslekleri hakkında bilgiler verirken, öğrencilerin merak ettikleri sorulara cevap vererek bilgilendirmelerde bulundular. Sınıflarda gerçekleştirilen etkinliğin ardından öğrenciler katılımcılara çiçek takdim ettiler.
“BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİ”
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine meslek tanıtım günleriyle ilgili etkinlik düzenlediklerini kaydeden Rehber Öğretmeni Huriye Özhan “ Geleceğimizin teminatı ve güvencesi olan öğrencilerimizin; ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda öğrenim görmelerine fırsat vermek ve imkan hazırlamak, tüm geleceklerini etkileyecek meslek seçiminde doğru karar vermelerine yardımcı olmak bakımından okulumuz tanıtım ve yöneltme ekibi tarafından çeşitli etkinlik düzenledik. Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz etkinliğin üçüncüsünü gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında öğrenmek istediklerini, merak ettiklerini kurum yetkililerine sorup bilgi sahibi oldular. Bu bilgiler meslek seçimlerinde de etkili olacaktır” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.