ÇTSO sorunların çözümü için kolları sıvadı

ÇTSO Meslek Komiteleri, oda üyelerinin sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla organize ettiği ziyaretlere 7 Ocak itibariyle başladı. Yıl boyunca periyodik olarak devam edecek ziyaretlerde nabız yoklayacaklarını ve sektörlerin sıkıntılarıyla taleplerini dinleyeceklerini kaydeden ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, “2015 yılı için plan yaptık, tüm üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Tüm Meslek Komiteleri üye bazlı çalışacak. Gerekli bilgileri alıp üyelerimizin isteklerini Yönetim Kurulu aracılığıyla TOBB’a ileteceğiz” dedi

ÇTSO sorunların çözümü için kolları sıvadı
09 Ocak 2015 Cuma 17:49

 İlk ziyarette yer alan ÇTSO Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz da, seçimden seçime üyeleri gezerek oy isteme gibi bir durumun söz konusu olmayacağına vurgu yaparken, bundan sonra üyelerle sürekli bir araya gelip sorunları araştıracaklarını dile getirdi ve “Gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle birlikte üyelerimizle dirsek teması sağlayacağız. Talepleri, sorunları ve şikayetleri dinleyip, çözüm için çalışacağız” dedi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) bünyesinde oluşturulan Meslek Komiteleri, üyelerin sorun, taleplerini dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla organize ettiği ‘Üye ziyaretlerine’ başladı.

10.MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİ ZİYARET ETTİ

10. Meslek Komitesi’nde yer alan Mustafa Seçkin, Rahmi Yılmaz ve Ayben Erdoğan, Çerkezköy’de faaliyet gösteren üyeleri ziyaret ederken, ziyaretlerde ayrıca, üyelere yönelik anket çalışması da yapıldı.

İSTEKLERİ TOBB’A İLETECEĞİZ

Konuyla ilgili yaptığı konuşmada, 2015 yılı itibariyle üyelerle sık sık bir araya geleceklerini belirten Mustafa Seçkin, ziyaretlerde nabız yoklayacaklarını ve sektörlerin sıkıntılarıyla taleplerini dinleyeceklerini kaydederek, “2015 yılı için plan yaptık, tüm üyelerimizi ziyaret edeceğiz. Tüm Meslek Komiteleri üye bazlı çalışacak. Gerekli bilgileri alıp üyelerimizin isteklerini Yönetim Kurulu aracılığıyla TOBB’a ileteceğiz” diye konuştu.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Ziyaretlerde konuşan Rahmi Yılmaz da, seçimden seçime üyeleri gezerek oy isteme gibi bir durumun söz konusu olmayacağına vurgu yaparken, bundan sonra üyelerle sürekli bir araya gelip sorunları araştıracaklarını dile getirdi ve “Gerçekleştireceğimiz ziyaretlerle birlikte üyelerimizle dirsek teması sağlayacağız. Talepleri, sorunları ve şikayetleri dinleyip, çözüm için çalışacağız” dedi. 

SEKTÖRLE İLGİLİ BİLGİ ALDILAR

10.Meslek Komitesinin ilk durağı Kamburoğlu Sigorta Aracılık Hizmetleri oldu. Ziyarette oda üyelerinden Ahmet Kamburoğlu ile bir araya gelen Komite Üyeleri, sektörle ilgili bilgi alırken, istek ve sorunları da dinledi.

FİYATLARA DENGE GETİRİLMESİ LAZIM

Kamburoğlu, ziyaretlerinden ötürü Komiteye teşekkür ederken, ardından da sektörle ilgili sıkıntıları paylaştı. Araç kasko ve trafik sigorta ücretlerinde büyük farklılık olduğunu söyleyen Kamburoğlu, şirketler arası rekabete bir sınır getirilmesi gerektiğini savunarak, “Fiyatlara bir denge getirilmesi lazım. Ben bu durumdan vicdanen rahatsızım. Örneğin bir firma 1000 TL fiyat verirken, başka bir firma çok daha düşük ya da daha yüksek fiyat verebiliyor” dedi.

KAYITSIZ İŞLEMLER SORUN YARATIYOR

Komite Üyeleri Kamburoğlu’nun ardından Çinte Sigortacılık Hizmetleri’ni ziyaret ederken,  Emel Çinte ve Sevgül Çinte’yle sektör üzerine fikir alışverişinde bulundu. Sigortacılık sektörünün en büyük probleminin kayıtsız yapılan işlemler olduğunu söyleyen Emel Çinte, “Bazı acenteler merdiven altı gibi çalışıyor, vergi ödemiyorlar. Bu da bizler için sıkıntı yaratıyor” diye konuştu.

SEGEM BELGELERİ DENETLENEBİLİR

Ziyarette SEGEM (Sigortacılık Eğitim Merkezi) Belgesi üzerine de konuşulurken, Ayben Erdoğan, SEGEM Belgesi olmayanların acentelerde çalışamayacağını dile getirdi. Rahmi Yılmaz da söz konusu belge için denetim yapılabileceğini vurguladı.

İLK GÜN ZİYARETLERİ AKBANK İLE TAMAMLANDI

Komite Üyeleri, ilk ziyaret programlarını Çerkezköy Kuyumculuk ve Akbank Çerkezköy Şubesi’nin ardından tamamladı.

Haber: Uğur Can Avcılar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.