ÇTSO Şubat ayı toplantısını tamamladı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesinde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TRAKYAKA destekleri ve hibeleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulunurken, Nisan ayında Almanya’da düzenlenecek fuar ve iş gezisine katılacak meclis üyeleri de belirlendi

ÇTSO Şubat ayı toplantısını tamamladı
25 Şubat 2015 Çarşamba 18:20

 5 MECLİS ÜYESİ TOPLANTIYA KATILMADI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Meclis Toplantı Salonu’nda saat 17.00’da başlayan toplantıya Gürhan Ergen, Mehmet Savaş, Mehmet Çetin, Sinan Sifil ve Yasin Durak katılmadı. Toplantı öncesinde Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, TRAKYAKA destekleri ve hibeleri hakkında genel bir bilgilendirmede bulundu. İş adamı, sanayici, Oda, tüzel kişilikler ile girişimcilerden proje beklediklerini ifade eden Şahin “Bizlere sunulan projeyi öncelikle inceleyerek, uygulanabilirliği üzerinde karar veriyoruz. Karar aşamasında da projenin gerçekleşmesinin getireceği katkı ön planda tutuluyor” açıklamasında bulundu.

BELLİ PERİYOTLARDA KONTROL GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Mahmut Şahin konuşmasının devamında ise, “Yüzde 90’a varan oranlarda proje destekleri sunuyoruz. Verilen destek proje aşamasıyla birlikte 4 yıl boyunca belli periyotlarda kontroller gerçekleştiriyoruz. Bundaki amaç, varsa art niyeti olanların önüne geçebilmektir. Geri ödemesiz verdiğimiz desteğin hedefine uygun olarak kullanılıp, kullanılmadığı takibimiz altında bulunuyor. Bir anlamda hibe desteği için başvuran kişi ile bir dönem birlikte çalışıyoruz” dedi.

SUNUMUN ARDINDAN SORULARI YANITLADI

Şahin Trakya’ya 2015 yılı için 13 milyon TL’lik bütçe ayrıldığını belirterek, “Bu oran içerisinde Tekirdağ’ın 5 milyon TL’lik bütçesi bulunuyor. TRAKYA olarak İllerin Valileri, Belediye Başkanları ve ilgilileriyle sürekli olarak Trakya’nın gelişimi için neler yapılabileceğimiz konusunda konuşuyoruz ve proje bekliyoruz” diye konuştu. Mahmut Şahin, sunumunun sonunda kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

BANKA CETVELLERİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in sunumu sonrasında Meclis Gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Yoklama sonrasında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İlk gündem maddesinde 2015 yılı Ocak ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ile mizanı görüşülerek karara bağlandı. Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, Oda’nın Ocak ayı gelirini 203 bin 173 TL, giderinin ise 148 bin 302 TL olduğunu açıkladı. Yapılan bilgilendirme doğrultusunda Çerkezköy TSO, Ocak ayı gelir-gider, banka cetvelleri ile mizanı oy birliği ile kabul edildi.

FUARA DANYELİ İLE AKSOY KATILACAK

Gündemin ikinci maddesinde Almanya Hannover Messe 2015 fuar ve iş gezisine katılacak meclis üyeleri belirlendi. Yapılan görüşmelerin ardından 13-17 Nisan tarihlerinde düzenlenecek fuar ve iş gezisine Mehmet Danyeli ile Mehmet Aksoy’un katılması kararlaştırıldı. 18 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilen Tekirdağ İli Oda ve Borsaları Müşterek Toplantısı hakkında Oda Genel Sekreteri Hakan Gel bilgilendirmede bulundu. Son gündem maddesinde Meclis Başkanı Taha Ülker’in oda bünyesinde oluşturulan üye ve kurumlararası ilişkileri komisyonundan istifa talebi görüşüldü.

İSTİFA EDEN TAHA ÜLKER’İN YERİNE AKTAŞ GÜLER SEÇİLDİ

Taha Ülker, Çevre ve Şehircilik Komisyonu ile 8.Meslek Komitesi’nde daha aktif görev almak istediğini belirterek üye ve kurumlararası ilişkileri komisyonundan istifa etmek istediğini söyledi. Yapılan görüşmelerde Taha Ülker’in istifa kararı kabul edildi. Taha Ülker’den boşalan üye ve kurumlararası ilişkileri komisyon üyeliğine ise Aktaş Güler seçildi. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Şubat ayı olağan meclis toplantısı sona erdi. 

Haber: Emrah ÇOĞALAN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.