ÇTSO TEFRİŞAT İÇİN KOMİSYON KURDU

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nı yaptı. Toplantıda, Oda içerisinde yapılacak tadilat ve tefrişat çalışmaları için 5 kişiden oluşan bir inşaat komisyonu kurdu. İnşaat Komisyonu üyeliğine Mehmet Aksoy, Mehmet Danyeli, İsmail Tezcan, Metin Taşdelen ile Sinan Sifil Meclis üyelerince seçildi

ÇTSO TEFRİŞAT İÇİN KOMİSYON KURDU
24 Ağustos 2013 Cumartesi 08:08

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Meclis'te Oda'nın tadilatı için 5 meclis üyesinden oluşan bir komisyon kuruldu. Meclis Başkanı Taha Ülker'in yönetimindeki toplantıda temmuz ayı gelir ve giderleri görüşülerek karara bağlanırken, oda harcırah ödemelerine de yeni düzenleme getirildi

GELİR 316 GİDER 153 BİN TL

ÇTSO Meclis Toplantı Salonu'nda Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis ilk olarak, temmuz ayı gelir-gider  cetvelleri, banka cetveli ve mizanın görüştü. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel tarafından Meclis üyelerne yönelik yapılan bilgilendirmede, temmuz ayı geliri 316 bin 12 TL 63 Kuruş olarak açıklanırken, gideri ise 153 bin 351 TL 34 Kuruş olarak açıklandı. Yapılan bilgilendirmenin ardından temmuz ayı gelir-gideri oy birliği ile kabul edilirken yine aynı şekilde banka cetveli ile mizanı da yapılan bilgilendirme doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

YEVMİYE ALINMAYACAK

Yine gündem maddeleri arasında yer alan organ üyelerini, harcırah kapsamında ulaşım-konaklama-yemek giderlerinin Oda tarafından karşılanması ayrıca yevmiye alınmaması talebi görüşüldü. Yapılan bilgilendirme sonunda ilgili talep oy birliği ile kabul edildi. ÇTSO, görevlendirmeler karşılığında harcırah ödemesi yapmayacak ancak ulaşım, konaklama ve yemek giderlerini fatura karşılığında ödeyecek.

KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Dördüncü gündem maddesi gereğince Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası binasının tefrişi için inşaat komisyonu kurulmasına karar verildi. ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Oda tefrişi için 'Ankara'dan olur aldıklarını ifade ederek, yapacakları hazırlıkların ardından Oda'nın tefrişatının gerçekleştirileceğini söyledi. Tefrişat çalışmaları için İnşaat Komisyonu kurulacağını ifade eden Ülker, İnşaat Komisyonu'nda yer almak isteyenlerin isimlerini yazdırmalarını istedi. Yapılan görüş alışverişinin ardından ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva'nın teklifi ile üç isim belirlendi. Kalan iki isim ise, Meclis'te yapılan görüşmelerle belirlendi. İnşaat Komisyonu'na Mehmet Aksoy, Mehmet Danyeli, İsmail Tezcan, Metin Taşdelen ile Sinan Sifil seçildi.

3 OKULUN DOĞALGAZ DÖNÜŞÜMÜ YAPILACAK

İnşaat Komisyon üyelerinin belirlenmesi sonrasında henüz doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilmemiş maddi durumu yerinde olmayan 3 okulun doğalgaz dönüşümün Oda tarafın gerçekleştirilesi talebi görüşüldü.  Meclis Üyesi Mehmet Savaş, talebi olumlu bulduğunu ancak, doğalgaz dönüşümü gerçekleştirilecek okulların belirlenmesinde belirli kriterlerin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Savaş, yapılacak yardımın yeni talepleri de beraberinde getireceğini ifade ederek, "Kaş yapalım derken, göz çıkarmayalım. Ayrıca, önümüzdeki dönemlerde de bu veya buna benzer çalışma yapıp yapmayacağımızı da belirlemeliyiz. Doğalgaz dönüşümünü gerçekleştireceğimiz okullar beraberinde Oda'ya eleştiri getirmemelidir." diye konuştu.

Meclis Üyesi Mehmet Savaş'ın ifadeleri üzerine Taha Ülker, okulları belirlerken mutlaka belli kriterleri göz önünde bulunduracaklarını söyledi. Ülker, 8.Meslek Komitesi olarak meslek liselerinin daha kalifiye öğrenci yetiştirmeleri anlamında meslek liselerine ziyaretlerde bulunduklarını söyleyerek "Okullarımızı geziyoruz. Her gittiğimiz okulda bizlere çeşitli taleplerde bulunuyorlar. Bizler de en çok ihtiyacı olan okulları seçerek, doğalgaz dönüşümlerini gerçekleştireceğiz." açıklamasını yaptı.

ÇALIŞMALAR ANLATILDI


Yapılan görüşmelerde doğalgaz dönüşümlerin 25 bin TL ile 80 bin TL arasında değiştiği ifade edildi.  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, doğalgaz dönüşümü yapılacak okulları 8.Meslek Komitesi'nin belirlemesini istedi. Dilek ve temenniler bölümünde Meslek Komitelerinin çalışmaları anlatıldı. Dilek ve temenniler bölümünün ardından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı olağan meclis toplantısı sona erdi. Meclis Toplantısı'nın kapanmasının ardındandan Ankara Tekirdağlılar Derneği tarafından 3-6 Ekim 2013 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak olan 'Tekirdağ Günleri' adlı programla ilgili Ankara Tekirdağlılar Derneği Başkanı Ferhat Akgün meclis üyelerine bilgi verdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.