ÇTSO yeni arsaların tapusunu aldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, hazine ve Belediye’den aldığı arsaların tapusunu aldı. Böylece yaklaşık 300 metrekare olan Oda, 679 metrekareye yükseldi. ÇTSO Hizmet Binası'nın hemen bitişiğinde bulunan arsa için kısa vadede bir tasarrufta bulunmadıklarını söyleyen ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın ve Oda Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, ÇTSO'nun yeni arsa ile ilgili en iyi kararı alacak yönetim ve meclise sahip olduğunu söylediler

ÇTSO yeni arsaların tapusunu aldı
11 Temmuz 2014 Cuma 07:36

ÇTSO (Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası) belediye ve hazineye ait Oda Hizmet Binası’nın hemen arkasında bulunan yaklaşık 380 metrekare daha arsayı tapusuna kattı. Yaklaşık 300 metrekarelik arsa üzerine yapılan ÇTSO Hizmet Binası, önce Çerkezköy Belediyesi'nden daha sonrada hazineden arsa satın aldı. Belediye’den aldığı arsa ile 450 metrekare olan ÇTSO arsa tapusuna 229 metrekare de hazine arsası katıldı. Son alınan arsanın ardından tapuda çıkartıldı. ÇTSO artık toplam 679 metrekare arsaya sahip.
HAZİNE PAYI SATIN ALINDI
Bu yılın başında  ÇTSO Meclis Toplantısı'nda alınan karar ile hazine payı olarak görünen 229,28 metrekarelik alanın satın alınması için adım atılmış bunun sonucunda ise Çerkezköy Mal Müdürlüğü'ne müracaat edilmişti. Bu müracaatlar geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. ÇTSO 229,28 metrekare hazine arazisini satın alıp arsasına kattı. ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın ve ÇTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin 360 bin TL'ye Mal Müdürlüğü'nden satın alınan arsa ile ilgili Çerkezköy Gazetesi'ne  açıklama yaptı.
ODA BUGÜNLERE KİRACILIKTAN GELDİ
Çerkezköy Belediyesinin 04.04.2008 tarih 7 sayılı 1. Etap Revizyon İmar Planı sonrası ÇTSO Belediye ve hazineye ait arsaları satın aldı. 210 Ada 30 parseldeki 679.41 metrekare arsanın sahibi olduklarını belirten ÇTSO Başkan Vekili İsmail Akın, "Önce Belediye'ye ait arsayı Dursun Tever döneminde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası satın almıştı. Bu dönem, Süleyman Kozuva başkanlığında ise hazineye ait olan arsayı satın aldık" dedi. İsmail Akın ve Mustafa Seçkin, 1994'te kurulan ÇTSO'nun 20 yıl içerisinde bugünlere gelirken kiracı olarak başladığı faaliyetlerinde şimdi 679 metrekare arsaya sahip olduğunu vurguladılar. Başkan Vekili İsmail Akın, "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası 1994'te kiracı olarak faaliyete başlamıştı. Daha sonra büyüklerimizin katkıları ile mevcut binamızın yeri satın alınmış daha sonra bu bina yapılmış. Bugün katılan yeni arsalarla odamızın yaşam alanının büyümesine çalışıyoruz" diye konuştu.
ÖNCELİĞİMİZ STRATEJİK PLAN
Mal Müdürlüğü'nden gelen yazı sonrası Oda Yönetim Kurulu ve daha sonra Meclis'in onayı ile bu arsayı satın aldıklarını hatırlatan İsmail Akın, "Bütçeyi etkilemeden Bakanlığı'nda onayı ile arsamızı satın aldık" dedi. Kısa vadede yeni arsa ile ilgili yönetimin herhangi bir tasarrufta bulunmayı planlamadığını belirten İsmail Akın, "Odamızın şu anki hedefi stratejik plan çalışması. Akreditasyon var. Bundan sonra düşünüyoruz. Biz Oda'dan ziyade yönetim olarak özellikle bölgemize neler katabiliriz bunu düşünüyoruz. Odamıza karlı bir yatırım yapmayı düşünmüyoruz. Bölgemizi düşünüyoruz. Bölgemiz için faydalı olacak ne varsa onu yaparız. Bu konuda bize destek ve yardımcı olan Belediye ve Mal Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
ZAMANI GELİNCE EN İYİ KARAR VERİLİR
ÇTSO kurmayları Akın ve Seçkin, Çerkezköy Gazetesi'nin "Arsaya ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlarken şunları söylediler: "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Veliköy'den Saray ve Beyazköye'e kadar uzanan bir coğrafyada hizmet vermekte. Dolayısıyla gelen talepler doğrultusunda sosyal görev bilinci içerisinde cevap vermektedir. İhtiyaç duyulduğunda gelişmemize göre yatırım yapılır. Odamızda burayla, yeni arsa, ilgili en iyi kararı verecek kapasiteye sahip Meclis ve Yönetim kurulumuz bulunuyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.