ÇTSO’da fuar gerginliği

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos ayı Meclis toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Middest 2014 Paris-Fransa fuarı hakkında bilgiler verildiği esnada, Meclis üyesi Rahmi Yılmaz’ın, konu hakkında fikir beyan eden Talip Sivri’ye ‘Sen yönetimin sözcüsü müsün?’ şeklinde bir ithamda bulunması üzerine salonda soğuk rüzgarlar esti. Meclis Başkanı Ülker tartışmayı sonlandırmak istediği esnada Talip Sivri toplantıyı terk ederken, Yönetim Kurulu Başkanı Kozuva’nın Sivri’ye engel olma çabaları sonuç vermedi.

ÇTSO’da fuar gerginliği
21 Ağustos 2014 Perşembe 07:35

İLK OLARAK GELİR-GİDER BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında yapıldı. Meclis üyelerinden Aktaş Güler, Mehmet Danyeli, İsmail Tezcan’ın katılmadığı toplantı saygı duruşu ile başladı. Toplantıda ilk olarak 2014 Temmuz Ayı gelir-gider cetvelleri, mizamının görüşülmesi ve ibra edilmesi görüşüldü.
ODANIN BANKA HESABI 780 BİN TL
ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, Temmuz Ayı hesap cetveli hakkında meclis üyelerine bilgiler verdi. Temmuz ayı gelir bütçesinin 202 bin 162,66 TL, gider bütçesinin ise 274 bin 76,65 TL olarak gerçekleştiğini ifade eden Gel “ÇTSO kasa mevcudunun 478 lira 77 kuruş, Odanın bankalardaki hesapları toplamı ise 779 bin 42,68 TL, Mizan ise borçlar bakiyesi 7 milyon 596 bin 684,70 TL, alacaklar bakiyesi 7 milyon 596 bin 684,70 TL olmak üzere denk” dedi.
FUAR TARİHİNİ BELİRLEMEK İÇİN MECLİSE GETİRDİK
Ayrı ayrı oylanan hesap kalemlerinin tümü meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi. Hesapların görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı, Türkiye Odalar Borsalar Birliği tarafından düzenlenecek” Meclis üyeleri bilgilendirme seminerlerine oda meclis üyelerinin katılım tarihi belirlendi. Konuyla ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva” TOBB tarafından Eylül ayından 2015 Nisan ayına kadar her hafta üç gün düzenlenecek olan seminerle ilgili üyelerimize mail attık. Ancak bununla ilgili bizlere dönüş yapan olmadı. Bugün bir tarih koymak için meclise getirdik” dedi.
KATILACAK MECLİS ÜYELERİNİN 20 GÜN ÖNCE HABER VERMELERİ GEREKİYOR
Eylül ve Ekim aylarının çok yoğun olduğunu kaydeden ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker “ Kasım ve Aralık ayları bizler için biraz rahat geçiyor. Bu zamanda yapsak daha mantıklı olur” açıklamasında bulunurken, konuyu değerlendiren meclis 19-21 Kasım tarihleri arasında TOBB programında uygun olanın öğrenilerek katılım sağlanması, ulaşım, konaklama organizasyonun sağlıklı yapılabilmesi için katılım tarihinden 20 gün önce katılacak meclis üyelerinin katılım teyidi verilmesine oy birliği ile kabul edildi.
FUAR BEDELİNİN YARISINI KOSGEB KARŞILIYOR
Gündemin bir diğer maddesinde ise oda üyelerinin katılımına yönelik middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılacak olan dört meclis üyesinin görevlendirilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Genel Sekreter Hakan Gel “ Sektörün yan sanayisine yönelik seminer tüm ülkeler ile ilgilidir. Bu tür fuara katılıp gelişime katkıda bulunmak isteyenler buna katılabilirler. Ayrıca fuar 1200 ile 1300 TL arasında olup KOSGEB bu paranın yarısını ise giden üyelere iade edecek” diye konuştu.
İLK YURT DIŞI FUARIMIZ VE DUYURU YAPMAK İÇİN MAİL GÖNDERDİK
Yapılan açıklamalara rağmen verilen konunun detaylarından  tatmin olmayan Rahmi Yılmaz, talebinde ısrarcı olmaya devam ederken, söz alan bir diğer Meclis üyesi Talip Sivri ise, “Konuyu daha fazla uzatmanın bir anlamı yok. Düzenlenen fuar yan sanayi fuarı ve geniş katılımlı olduğu söyleniyor. Fuara gitmek isteyen gider, istemeyen gitmez. Konunun uzamaması gerekir” açıklamasında bulundu. Yeniden söz alan Kozuva, kendi yönetimlerinin ilk yurt dışı fuarının olduğunu belirterek, sadece duyuru yapmak istediklerini ve odaya kayıtlı 3 bin 200 üyenin katılabileceğini ifade etti. Gündem maddesi hakkında ortak bir nokta bulunamazken, araya giren Meclis Başkanı Taha Ülker, Fuar hakkında detaylı bir bilginin kendilerine aktarılmadığını ifade ederek, “Bir fuar bilgisi veriliyor ama bunun nasıl bir şey olduğu, kimlerin katıldığı, nelerin orada anlatıldığı, hangi meslek komitelerinin katılabileceği, kaç firmanın katıldığı, bundan önce katılanların ne tür tecrübeler edindiği bilgisi verilseydi meclis üyelerimiz buna çok yoğun ilgi gösterebilirdi. Bununla ilgili acil bir araştırma yapılırsa meclis üyelerimizde ona göre bu seminere katılabilirler” dedi.
TALİP SİVRİ SALONU TERK ETTİ
Fuar konusu görüşmelerinde toplantı salonunda soğuk rüzgarlar esmeye başlarken, yeniden söz alan Rahmi Yılmaz, konu hakkında fikrini beyan eden Talip Sivri’ye ‘Sen Yönetimin sözcüsü müsün?’ diyerek kısa süreli bir sözlü tartışmanın yaşanmasına neden oldu. Yaşanan kısa süreli tartışmayı Meclis Başkanı Taha Ülker sonlandırmaya çalışırken, sözlü tartışmanın devam etmesi üzerine Talip Sivri, toplantıyı terk etti. Tartışmaya tepki gösteren Taha Ülker, “Bu şeffaf mecliste kimsenin birbirini kırmasını istemiyorum. Ufak bir tartışmanın bu kadar uzaması herkesi üzüyor. Bu tartışmasını yaptığımız fuara herkesin gitmesi gerekiyor” şeklinde konuştu. Tartışmanın sonlanmasının ardından fuar konusuna açıklık getiren Genel Sekreter Hakan Gel, “Sektörün yan sanayisine yönelik seminer tüm ülkeler ile ilgilidir. Bu tür fuara katılıp gelişime katkıda bulunmak isteyenler buna katılabilirler. Ayrıca fuar 1200 ile 1300 TL arasında olup KOSGEB bu paranın yarısını ise giden üyelere iade edecek” açıklamasında bulundu.
FUARA 4 KİŞİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Yaşanan sorunun tatlıya bağlanmasının ardından Rasim Bilgen, Mehmet Çetin, Mehmet Sait Erdem ve Göksel Bozdağ’ın middest 2014 Paris-Fransa fuarına katılması oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesinde ise oda meclis çalışma komisyonları satın alma komisyonu, üye ilişkileri komisyonu, Kurumlar arası ilişkiler, Arge Proje Geliştirme komisyonu, Enerji ve Altyapı Komisyonu, Çevre Sağlık ve Eğitim komisyonu, Dış İlişkiler, Fuar ve Sergi Komisyonu, Sektörel faaliyetleri izleme komisyonu, basın, yayın, halkla ilişkiler ve organizasyon komisyonu, sabit yatırımlar iştirakler komisyonu, iç ve dış fonlar izleme komisyonu, mevzuat işyerlerine tarife belirleme komisyonu oluşturması konusu görüşüldü. Komisyonların genel konu ve işleyişi ile ilgili bilgilerin ve meclis üyelerine mail ortamında gönderilerek bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantı dilek ve temenniler kısmının ardından sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.