ÇTSO'da Mart ayı meclisi tamamlandı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mart ayı olağan meclis toplantısı Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker ile Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’nın mazeret bildirerek katılmamaları sonucu Meclis Başkan Vekili Asım Yavuzarslan başkanlığında yapıldı

ÇTSO'da Mart ayı meclisi tamamlandı
25 Mart 2015 Çarşamba 18:19

 113 BİN GELİR 168 BİN GİDER

Yoklama, saygı duruşu ve açılışın ardından gündemin ikinci maddesi olan ‘2015 Şubat ayı gelir – gider cetvelleri, banka cetveli, mizanın görüşülmesi ve ibra edilmesi’ konuları görüşülerek karara bağlandı. Şubat ayı gelir – gideri, banka cetveli ve mizanı yapılan bilgilendirmeler sonucu oy birliği ile kabul edildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Sekreteri Haklan Gel, Şubat ayı gelirinin 113 bin 241 TL, giderinin de 168 bin 10 TL olduğunu belirtti.

KURUMSALLIĞA AYKIRI ÇIKIŞI

Gündemin üçüncü maddesi olan ‘Odamız dergisine reklam veren üyelerimizin dergide yayınlanan reklamlarının, odamız web sayfasında ücretsiz olarak yayınlanmasının görüşülmesi’ konusu biraz tartışmalı geçti. Meclis Üyesi Rahmi Yılmaz’ın, bu uygulamanın kurumsallığa zarar vereceğini düşünmesi, daha önce başka odalarda bu tarz bir uygulama yapılıp yapılmadığını ve uygulamanın yararlılığını merak etmesi ve bu yönde sorular yöneltmesi üzerine bu maddenin karara bağlanması biraz uzadı. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın ve ÇTSO Sekreteri Haklan Gel’in gerekli açıklamaları yapmalarının ardından madde oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

SLAYT GÖSTERİSİ SUNUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dördüncü gündem maddesi ‘Etiopya İş Heyeti’nin odamıza ve bölgemize yapmış olduğu ziyaret hakkında bilgilendirme’ kapsamında ÇTSO Proje Geliştirme Yöneticisi Ayşenur Taş tarafından Etiopya İş Heyeti’nin ziyaretini konu edinen slayt gösterisinin sunumu yapıldı. Yapılan bilgilendirmede Etiyopya İş Heyeti’nden 51 firma temsilcisinin bölgede faaliyet gösteren 31 firma ile 111 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdiği belirtilerek, ziyaretin oldukça faydalı geçtiği anlatıldı. Ziyareti organize eden DEİK tarafından Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür edildiği söylenerek, bu tür iş gezilerinin bundan sonraki süreçte de süreceği belirtildi.

HANNOVER FUARI HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI

Beş numaralı gündem maddesi ‘Almanya Hannover Messe 2015 fuarı ve 2015 yılında yapılması planlanan yurt dışı iş gezileri hakkında bilgilendirme’ konusu, yine konuyla ilgili bir slayt gösterisi üzerinden bilgilendirme yapılarak açıklandı. Yapılan bilgilendirmede 2015 yılında yapılması planlanan Çin, Arnavutluk-Hırvatistan, Etiyopya ile Fildişi Sahili gezisi hakkında açıklamalar yapıldı. Ayrıca 13-17 Nisan tarihleri arasında Almanya Hannover Messe 2015 fuarına Çerkezköy TSO üyesi 20 firmanın katılacağı açıklandı.

MECLİS BEYİN FIRTINASI İLE SON BULDU

Gündemin altıncı maddesi olan ‘Bölgemiz ekonomik ve sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi konulu beyin fırtınası yapılması’ kapsamında üyeler fikirlerini beyan ettiler. Ardından gündemin yedinci maddesi olan ‘Dilek ve temenniler’ görüşüldü ve meclis toplantısı sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.