ÇTSO’da, NRW Invest Germany işbirliğiyle seminer düzenlendi

ÇTSO ile NRW. Invest Germany tarafından ‘Kuzey Ren - Vestfalya Eyaleti’nin Bir Yatırım Ve Ticaret Merkezi Olarak Sunduğu Fırsatlar’ konulu seminer düzenlendi

ÇTSO’da, NRW Invest Germany işbirliğiyle seminer düzenlendi
28 Mayıs 2015 Perşembe 17:28

 KUZEY REN – VESTFALYA EYALETİ TANITILDI

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da başlayan seminerde, bir ticaret ve yatırım bölgesi olarak Kuzey Ren-Vestfalya tanıtılarak, söz konusu eyalette yatırım yapma süreci anlatıldı. Seminerde ayrıca, bölgede şirket kurup başarılı olan Türk firmalarının hikayeleri bizzat firma sahipleri tarafından anlatılırken, bölgenin sunduğu fırsatlar konusunda bilgi verildi.

FİRMA SAHİPLERİ DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Seminere konuşmacı olarak ANKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Nadirler, NEDEX Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Ünlüer, NRW. Invest Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya ve ASB Genel Müdürü Zafer H. Atbakan katıldı.

ÜYELERİMİZİN MEMNUNİYETİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Seminerin açılış konuşmasını Çerkezköy TSO Meclis Başkanı Taha Ülker yaptı. ÇTSO olarak göreve geldikleri günden bu yana büyük yol kat ettiklerini belirten Ülker, “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da destekleriyle Odamız geçen yıl Akredite Oda oldu ve üyelerine Avrupa standartlarında hizmet vermeye başladı. En önemlisi de üyelerimizin ayağına kadar giderek onların memnuniyetini en üst düzeye çıkarmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

TÜRK FİRMALARININ AVRUPA MERKEZİ

Taha Ülker’in konuşmasının ardından Çerkezköy TSO’nun ve bölgenin tanıtımı ile ilgili sunum yapılırken, daha sonra kürsüye NRW INVEST Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya geldi. Akkaya konuşmasında ilk olarak NRW. Invest ve çalışmaları hakkında bilgi verirken, Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nin Türk firmalarının Avrupa merkezi olduğunu kaydetti. Akkaya ayrıca, bölgenin, Türk firmaları için en uygun merkez olduğunun da altını çizerken, bölge nüfusunun yüzde 7’sinin Türk background’u olduğunu dile getirdi.

NRW INVEST TEKRAR ALMANYA’YA DÖNMEMİ TAVSİYE ETTİ

Seminerin devamında, bölgede şirket kurup başarılı olan Türk firmalarının hikâyeleri bizzat firma sahipleri tarafından anlatılırken, kürsüye ilk olarak ANKA Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Nadirler geldi. Daha önce Türkiye içinde üretim yapıp ürünleri iç pazara sattıklarını dile getiren Nadirler, “Almanya’da Tekstil Mühendisliği bölümünü tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndüm. Birkaç yıl önce NRW Invest ile tanıştım ve bana yeniden Almanya’ya dönmemi tavsiye ettiler. 25 yıldır Türkiye’de üretip Türkiye’de satıyorduk ancak Almanya’ya döndüğümde orada ürün satmanın çok kolay olduğunu gördüm. Durum böyle olunca Satış Pazarlama bölümünü Almanya’da kuracağım dedim. Bu süreçte NRW Invest oturma ve çalışma iznine kadar her şeyle ilgilendi” ifadelerine yer verdi.

 ORADA YAPTIKLARIMI TÜRKİYE’DE YAPAMAZDIM

Konuşmasının devamında, konuyla ilgili tavsiyelerde bulunan Nadirler, “Oraya gitmek ufkumuzu açtı. Yeni pazarlar gördük. Orada yaptıklarımı Türkiye’de gerçekleştiremezdim. Burada bu pazarları bulmamız mümkün değildi. Eğer ürettiğiniz ürünün Avrupa’da pazarı varsa sadece Türkiye’de kalmayın. Yurtdışına açılmak Gençler için de çok önemli. Bunun dışında şirketiniz Avrupa Birliği şirketi oluyor. Rekabet gücünüz çok artıyor” şeklinde konuştu.

HERKESİN YAPAMADIĞINI KEŞFETMEK ÖNEMLİ

Nadirler’in ardından bu kez NEDEX Yönetim Kurulu Başkanı Beliğ Ünlüer deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Kendi iş hayatından örnekler veren Ünlüer, “Sektör değiştiremem diye düşünmeyin. Ben önce artıma tesisi ve altyapı işindeydim. Sonra cam sektörüne girdim. Sektör değişir. Yeter ki gözümüzü açalım. Herkesin yapamadığını keşfetmek önemli” dedi. Seminerde son olarak Zafer H. Atbakan katılımcılarla iş hayatındaki deneyimleri ve NRW Invest’in sağladığı faydaları katılımcılara aktardı.

Haber: Uğur Kılıç

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.