ÇTSO’da Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Akreditasyon başvurusunun kabul edilmesinin ardından ‘Akredite Oda’ olmanın gerekliliklerinden olan 4 yıllık stratejik planını belirleyebilmek için iç ve dış paydaş çalıştayı düzenledi. 3 gün süren çalıştay da, İç ve dış paydaşlardan gelen geri bildirimlerin değerlendirileceği bir çalışma yapıldı.

ÇTSO’da Stratejik Plan Çalıştayı yapıldı
09 Nisan 2014 Çarşamba 07:22

ÇTSO KONFERANS SALONU'NDA DÜZENLENDİ
ÇTSO Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve Trakya ABİGEM Danışmanı Dr. Yüksel Vardar tarafından yönetilen çalıştaya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Üyeleri, Meslek Komitesi Üyeleri, ÇTSO Personeli, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve basın mensupları katıldı.
GÜÇLÜ VE GELİŞMEYE AÇIK YANLARI TARTIŞILDI
3 gün süren ve 12 saatlik bir eğitimi kapsayan çalıştayda ilk gün, Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve meslek komitesi üyelerinden oluşan iç paydaşlarla bir araya gelindi. İkinci gün, eğitime ÇTSO personeli tam kadro katılırken, üçüncü gün, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’daki kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri,sivil toplum kuruluşları, ve basın mensupları katıldı. Katılımın yoğun olduğu çalıştayda, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın güçlü ve gelişmeye açık yanları tartışıldı ve görüşlerini bildiren her katılımcının fikir ve önerisi tek tek değerlendirildi. katılımcılar, ÇTSO’nun 4 yılını planlayacak önerilerini sunarak, stratejik planın hazırlanmasına katkıda bulundular.
STRATAJİK PLAN HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Çalıştayı yöneten Eğitmen Dr. Yüksel Vardar, "Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın tanımlanacak olan hedeflerine ulaşması için stratejik plan hayati önem taşıyor. ÇTSO Yönetimi de bu noktada paydaşlarının görüşlerine önem veriyor ve izlenimlerini öğrenmek için de bu çalıştayı düzenledi” şeklinde konuştu.
EN DOĞRU YÖNETİM SİSTEMİNE ERİŞİLMESİ MÜMKÜN
Stratejik planın önemine de değinen Eğitmen Vardar, “Yönetim sistemlerini doğru inşa etmemiz gerekiyor. Bütün yönetim sistemlerini birbirine entegre ederek, en doğru yönetim sistemine erişilmesi mümkün. Kurumsal yönetim yolu, stratejik plandan geçer. Stratejik planlama, Oda’nın bulunduğu nokta ile ulaşmayı arzu ettiği durum arasındaki yolu tarif eder. Oda’nın amaçlarını, hedeflerini ve bunlara ulaşmayı mümkün kılacak yöntemleri belirlemesi gerektiriyor. Stratejik planlama, bulunduğumuz ve gelecekteki yeri tarif ediyor. Paydaşlar da stratejik planlamada yer almalıdır” dedi.
BÖLGESEL KALKINMADAKİ DESTEK UNUTULMAMALI
Pazartesi günü gerçekleşen dış paydaş toplantısında, Odanın, bölgesel kalkınmadaki desteğinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Dr. Vardar, “ Dış paydaşlar SWOT analizi kapsamında fırsat ve tehditlerin belirlenmesinde anahtar noktada yer alıyor. Çünkü sizler, iç paydaşlara nazaran bu konuları daha net görebilirsiniz. Bu çalışmayı bölgesel kalkınma adına da yapılan bir çalışma olarak düşünmelisiniz” açıklamasında bulundu.
TÜM ODALARDA GÖRMEK İSTEDİĞİMİZ BİR ANLAYIŞ
Oda ve Borsalarda gerçekleşen seçimin ardında yeni yönetimlerin vizyonun gerçekleşmesi konusuna yaklaşımlarının çok pozitif olduğuna dikkat çeken Yüksel Vardar, şunları söyledi; "yeni yönetimler belirledikleri vizyona çok önem veriyor, bunun en güzel örneği de Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası. Hem Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva hem de Yönetim Kurulu Üyeleri, oda yönetiminde samimi, şeffaf bir anlayış benimsemiş durumda. Bu tüm odalarda görmek istediğimiz bir anlayış”
MESLEK KOMİTELERİNİN DAHA AKTİF ÇALIŞMASI GEREKİR
Meslek Komitelerinin oda bünyesinde çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Dr. Vardar; “Sektörlerde yaşanan sıkıntıların odaya aktarılması ve çözüm üretilmesi adına işlemesi gereken en önemli organlardan biri de meslek komiteleridir. Meslek komitelerinin daha aktif çalışmasının sağlanması gerekmektedir” diye konuştu.
PAYDAŞLARIMIZIN KATKISI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Çalıştay sonrasında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva ise, "üyelerimize yüksek kalitede hizmet sunmak ve bu kaliteyi standartlaştırmak adına kurumsallaşmaya çok önem veriyoruz. Oda olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşmak adına paydaşlarımızın da desteği ile hazırlayacağımız stratejik plan bize bir kılavuz olacak. Üyesine, bölgesine ve Ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayan ve kendini sürekli yenileyen bir Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olma yolunda paydaşlarımızın katkısı büyük önem taşıyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası için çalıştaydan çıkan fikirler çok önemli, bu fikirler ÇTSO’nun 4 yıllık süreçte oda üyeleri, bölge ekonomisi ve ticari hayatına sağlayacağı katkı için çizilmiş bir yol haritası olacak Stratejik Planının, temel taşlarını oluşturacak” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.